Ihan sattumalta minulle on muodostunut uusi kevätrutiini. Päätän nimittäin aina keväisin järjestää meidän kirjahyllyn uudestaan. Siihen kerääntyy ajan mittaan aina kaikenlaista pientä tavaraa ja hyllyn epämääräinen järjestys alkaa häiritä. Karsimis- ja siivousinto taitaa olla tyypillinen kevään merkki. Tänään järjestelin hyllyn uudestaan.

Välillä tekee hyvää tyhjentää koko hylly ja pyyhkiä pölyt oikein kunnolla niin tasoilta kuin tavaroistakin. Kuvista sitä ei huomaa, mutta kiinteä kirjahyllymme olisi uudistamisen tarpeessa. Pinnat ovat kuluneita: niissä on kolhuja ja jälkiä, jotka eivät lähde pyyhkimällä pois. Hyllyt pitäisi kitata ja maalata uudestaan. Alimmainen taso on kaikista kulunein. Olen haaveillut, että korvaisin tuon maalatun vaneritason kauniilla kivitasolla. Ehkä jotain muuta kuin carrara-marmoria kuitenkin…

Kuten aiemmillakin järjestelykerroilla, karsin nytkin esillepanoja. Laitoin pikkumaljakoita ja tuikkukuppeja kaappiin ja siirsin osan valokuvista toisen tason päälle. Kirjat sommittelin toiseksi ylimmälle hyllylle nyt niin, että kirjarivin välissä on pinoja. Pidean poimin Anna Teurnellin kirjahyllystä. Aiemmin kirjat olivat tällä tavalla.

Hyllyssä on pari vakiotavaraa, joiden paikka on säilynyt ennallaan vuosikaudet. Ne ovat Milk-valaisin ja Iittalan Vakka-laatikko*, jossa säilytän kameratavaroitani. Milk-valaisimen lasikupu on rikkoontunut kahdesti, joten en enää uskalla pitää valaisinta missään muualla – tässä hyllyssä se on turvassa. Vakka-laatikko on tosi kätevä, mutta sen liikuttelu on aiheuttanut tason pintaan niin suuret naarmut, että laatikkoa on pakko pitää tuossa peittämässä jälkiä.

Nyt täytyy alkaa selailemaan kivitasovaihtoehtoja tuon alimmaisen vanerilevyn tilalle. Jokin kaunis terrazzo-levy tai sitten joku jännän värinen marmori voisi näyttää hyvältä…

P.S. Kaktukset ovat vähän huonossa hapessa… 😉

*Iittalan Vakka-laatikko saatu aikoinaan blogiyhteistyöstä


Translation: Today I reorganized our bookshelf. It needs a little repairing: some paint and a new surface on the lowest shelf. But now I just cleaned the shelves and rearraged my stuff.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.