Kevätauringon innoittamana on paljon mukavampi siivota kotona sisälläkin. Vai aiheuttaakohan kirkas valo ahdistusta, kun kaikki pölyt ja sormenjäljet näkyvät paljon helpommin ja sitten on ihan pakko siivota kunnolla. No joka tapauksessa, siivoaminen on paljon mukavampaa auringonpaisteessa ja silloin, kun siivousvälineetkin ovat kauniita. Innostuin poimimaan kollaasiin muutamia kivoja siivousjuttuja:

kauniit_siivousvalineet1. Normann Copenhagen rikkalapio ja harja* / 2. HAY ”Feather” -pölyhuiska* / 3. House Doctor sementtinen vessaharjateline*/ 4. House Doctor marmorinen vessaharjateline* / 5. Eva Solo ”Sweep up” -harja ja rikkalapio* / 6. HAY tiskiharja* / 7. Kiertin tiskirätti / 8. Normann Copenhagen tiskivati ja harja* / 9. Marimekko ”Kompotti” keittiöpyyhesetti*

Toki kauniin siivousvälineenkin on oltava käytännöllinen, muuten se vain ärsyttää. Pääosa kollaasin tuotteista on minulle vieraita käyttökokemuksen osalta, mutta halusin nostaa kollaasiin mukaan myös yhden minulle tutun tuotteen. Nimittäin ihan parhaat tiskirätit: kotimaiset Kiertin bambuiset tiskirätit (7). Itselläni on juuri tuo sipulikuvioinen ja se on ihan lempparini! Olen kokeillut monenlaisia bamburättejä, mutta totesin, että nämä ovat parhaita. Kuivaavat hyvin, eikä niistä ei lähde nukkaa. Bamburättien hienous on tietysti se etteivät ne haise ja ne voi pestä koneessa. Ne vain paranevat pesujen myötä.

Kuten totesin, kollaasin muista tuotteista minulla ei ole käyttökokemuksia. Mutta kyllä sitä pitäisi paljon mielummin pitäisi esillä esim. kaunista harjaa ja rikkalapiota (1 tai 5) tai vessaharjaa. Meiltä löytyy kivan näköinen Vippin vessaharja (johon saa vaihtopäitä), mutta nyt bongasin nämä House Doctorin marmoriset ja sementtiset vessaharjat; melko tyylikkäät ja eivätkä ihan mahdottoman hintaisetkaan (verrattuna Vippiin).

Pölyt pyyhin usein rumalla Swiffer-merkkisellä pölyhuiskalla, mutta HAY:llä olisi siihenkin tyylikäs vaihtoehto (2). En tiedä onkohan yhtä tehokas, vai levittääkö pölyt vain huoneilmaan. Miksei muuten ne tehokkaat siivousvälineet voi samalla olla myös kivan näköisiä? Miksi lähes kaikki mopit sun muut siivousmerkkien välineet ovat räikyvän värisiä…missä ovat perus mustavalkoiset setit? Ja ei kai ole ihan mahdotonta yhdistää hyvää muotoilua ja käytännöllisyyttä siivousvälineissä? Ehkä näissä kollaasiin tuotteissa on onnistuttu siinä…?

 

P.S. Muistatteko muuten, kun kerroin Lotus Emilia Design ”Tyhjän paperin haasteesta”, jossa pääsin tuomaristoon valitsemaan top 10 talouspaperikuosia. Se urakka on nyt suoritettu ja nyt on teidän vuoro äänestää voittaja osoitteessa emiliadesign.fi. Äänestää ehtii 18.5.2014 saakka. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 10 kpl 100 €:n Finnish Design Shop -lahjakortteja.

* tähdellä merkityt ovat mainoslinkkejä

Author

6 Comments

  1. Onnioon-merkillä on kivoja valkoisia siivousvälineitä, meillä on merkin mattopiiska ja rikkaharja. Mutta tuo on kyllä aivan totta, että useimmiten siivousvälineet ovat ärsyttävän räikeän värisiä, edes valkoisia vaihtoehtoja ei meinaa löytyä, mustista puhumattakaan.

  2. Perigot:illa ihania (ja toimivia) siivousjuttuja. Ainakin Espoon Cobellossa myydään…

  3. Hei, kysyisin noista Kiertin tiskiräteistä, jääkö niistä raitoja pintoihin vai saako yhtä puhdasta kuin mikrokuituliinalla? oon aika tarkka siitä..:)

    • Ei tuosta Kiertin rätistä minusta jää raitoja. Sen saa puristettua aika kuivaksi, jolloin raitoja ei tule. Kannattaa ainakin kokeilla! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.