Kotimaista yrittäjyyttä tukeva yhteistyö: Cilla’s
*tähdellä merkityt tuotteet saatu

Tänään kurkistetaan meidän kodinhoitohuoneeseen. Siellä on tapahtunut pieniä päivityksiä ja tila on saanut uutta ilmettä. Haluan esitellä teille myös maailman kauneimman pyykinkuivaustelineen sekä muutamat ihastuttavat puhdistustuotteet ihanasta kotimaisesta Cilla’s verkkokaupasta.

Täytyy myöntää, että meillä ei juuri koskaan ole näin siistiä kodinhoitohuoneessa. Usein taso peittyy puhtaiden pyykkien vuoresta, naulakko pursuaa takeista ja kengät ovat lattialla miten sattuu. Nyt olen kuitenkin päättänyt skarpata ainakin pyykkivuoren suhteen! Kun tasolle kertyy isot vuoret viikattavaa pyykkiä, tuntuu urakan aloittaminen aina tosi vaikealta. Niinpä olen (jälleen) päättänyt, että en saa pestä uutta pyykkiä ennen kuin entiset puhtaat ovat löytäneet tiensä kaappeihin.

Pyykinkuivaukseen olen saanut apua Cilla’s lifestyle-kaupasta. He lähettivät minulle ehkäpä maailman kauneimman puisen pyykinkuivaustelineen*. Ja voi että tuo on näppärä! Telineen saa asetettua kahteen korkeuteen, ja minä pidän sitä yleensä täyskorkeana, jolloin se on kapeampi ja mahtuu pieneenkin tilaan. Meidän kodinhoitohuone on pieni, ikäänkuin yksi käytävä vain, joten on mahtavaa saada pyykit kompaktiin tilaan kuivumaan. Usein teline kulkeutuu myös keittiön puolelle.

Olen yllättynyt kuinka paljon pyykkiä tähän telineeseen mahtuu! Meillä oli aiemmin käytössä sellainen perinteinen metallinen teline (se pienin koko, ilman sivujen lisäsiivekkeitä); tähän Cilla’sin pyykkitelineeseen mahtuu hyvin melko sama määrä pyykkiä. Paidat ripustan henkarille kuivumaan kuivaavan pesukoneen yllä olevalle tangolle.

Kuivaavasta pesukoneesta kysytään usein. Olemme olleet kyllä tyytyväisiä hankintaan, mutta kyllä pyykit menevät sen kuivaustoiminnossa enemmän ryttyyn kuin erillisessä kuivausrummussa, jollainen meillä oli aiemmin. Siksi olenkin alkanut kuivata pyykkiä enemmän telineessä – ennen heivasin kaiken kuivausrumpuun. Rumpukuivaaminen kuluttaa vaatteita, joten siinä mielessäkin tämä perinteinen tapa on parempi.

Cilla’sista ovat myös kauniit pesuaineet, jotka näkyvät kuvissa. Minulle on tärkeää, että kotona usein käytetyt puhdistusaineet ovat kauniissa purkeissa ja tuoksuvat hyvältä – se tekee niiden käyttämisestä ja siivouksesta vieläkin miellytävämpää. Siisti appelsiini-kataja -siivoussuihke* sopii kaikenlaiseen yleispuhdistukseen ja se tuoksuu ihanalta.

Ulko-oven viereisellä allastasolla minulla on Cilla’sin Käsi 2 bergamot-sitruuna nestesaippua* sekä saman sarjan käsivoide*. On kätevää, että heti kotiin tullessa voi pestä kädet ja nyt kun niitä pestään erityisen usein, täytyy käsiä myös rasvata etteivät ne kuivu liikaa. Nestesaippuassa ja käsivoiteessa tuoksuva bergamont-sitruuna tuoksu on valtavan ihana ja raikas! Tuoksu tulee eteerisistä öljyistä. Nestesaippua on valmistettu kotimaassa tuulivoiman avulla ja sen raaka-aineet ovat biohajovia. Myös käsivoide on valmistettu Suomessa luonnollisista raaka-aineista, ja senkin tuoksu tulee eteerisistä öljyistä.

Mutta huomaattekos muutos on tapahtunut kodinhoitohuoneessa? Olemme maalanneet seiniä! Osa kodinhoitohuoneen seinistä olivat menneet tässä vuosien varrella jo tosi huonoon kuntoon: ne olivat naarmuisia ja kulmista lohkesi paloja, kun siihen aina ohimennessä kolahti imuri. Kun maalasimme ruokailutilan seinän jäi maalia sen verran yli, että se riitti myös kodinhoitohuoneeseen. Sävy on siis sama Tikkurilan G487 Batisti kuin ruokailutilassa ja maali on helposti pyyhittävä Joker. Yksi kodinhoitohuoneen seinistä on laatoitettu kokonaan mosaiikilla, joten se seinä jäi luonnollisesti ennalleen.

Samalla kun maalasimme seinät uudestaan, vaihdoimme seinänaulakon. Tuossa oli aiemmin Vitran klassikkonaulakko, mutta se oli aivan ääriään myöten täynnä takkeja. Kuljemme useammin tästä kodinhoitohuoneen ovesta kuin eteisen ulko-ovesta, joten pääosa takeista jää tänne roikkumaan. Niinpä oli järkevää hankkia tänne enemmän naulakkokoukkuja. Nämä puiset naulakot löytyivät Clas Ohlsonilta ja kiinnitimme ne toisiinsa yhden yhtenäisen rivin luomiseksi. Tämä on kyllä paljon toimivampi meidän arjessa! Ja tuollaiset kauniit korikassit kannattaa muuten hyödyntää säilytyksessä: niihin saa kätevästi piiloon pipot ja hanskat.

Minulta kysytään silloin tällöin missä meidän kissanhiekkalaatikko on. No, se näkyy pikkuisen näissä kuvissa. Eli tuo kodinhoitohuoneen kaapiston takaa pilkottava jakkara kätkee sisäänsä kissanhiekkalaatikon. Eli olemme piilottaneet sen Ikean jakkaran ”sisälle”. Jakkarassa on päätysivut auki ja lisäksi molemmilla leveämmillä sivuilla on aukot. Tuossa yhdessä kuvassa Pörrö onkin juuri menossa laatikolle. Hän oli muuten taas koko ajan mukana, kun kuvasin ja päätyi siksi myös jälleen kuviin. Siinä on kyllä niin ihanan seurallinen kissa!

 

Lisäsin vielä myös Philips Hue -sarjan valaisimen* kodinhoitohuoneen tasolle tuomaan lisävalaistusta. Meillä ei ole kodinhoitohuoneen yläkaappien alla ollenkaan valoja, joten tuossa on vähän pimeää. Valaisin tuo tilaan myös pehmeämpää tunnelmaa. Nyt on paljon kivempi lajitella pyykkejä tason päällä!

Nyt toivon, että saan pidettyä pyykkivuoret hallinnassa, eikä tasoille enää kerry liian isoja puhtaiden ja viikattavien pyykkien kasoja.

Author

2 Comments

  1. Onpas tosiaan kaunis kuivaaja. Ja muutenkin siistiä. Mekin maalattiin seinät niin ilme raikastui huimasti.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.