Tänään olen suunnitellut joulukauden kattauksia ja esillepanoja. Somistin pöytään puurokattauksen, jollaisen ajattelin loihtia aattoaamuksi, kun herkutellaan riisipuurolla. Kattauksen tyylin pohjana on ”moderni kaitaliina”, jollaisen hankin aiemman joulustailaukseni innoittamana.

Modernin kaitaliinan idean kerroinkin teille jo aiemmin: liina on perinteistä kaitaliinaa leveämpi ja tällaisen voi taitella tavallisesta pöytäliinastakin, kun sen laittaa kaksinkerroin. Innostuin tästä Kulmakaapin Annan ideasta niin, että halusin hankkia tällaisen liinan itselleni – Kulmakaapin väki oli niin ystävällisiä, että lahjoittivat minulle liinan kiitoksena kivijalkamyymälätempauksestani. Kiitos vielä tätäkin kautta!

Kattaus syntyi meidän kotoa jo ennestään löytyvistä astioista. Teema-sarjan syvät lautasista ollaan nautittu joulupuuro jo monena vuotena. Juomalaseiksi katoin jo lopetetun Verna-sarjan lasit, joita meillä löytyy kaapista yksi hyllyllinen. Niiden tyyli on sopivasti arjen ja juhlan välistä – eli oikein passelit jouluaamun kattaukseen. Minulle ja Mankulle lisäsin vielä kahvikupit*, jotka ovat Marimekon Oiva-sarjan uutta ”Svaale” nimistä kuosia.

Keskeisellä paikalla on tietysti suuri puurokattila*, joka on Fiskarsin uutta Norden-sarjaa. Sain sen alkusykystä blogiyhteistyön myötä, kun kirjoittelin Norden-sarjasta tarkemmin postauksessa ”Kaunista ja käytännöllistä keittiössä”. Sittemmin sarjan pata ja pannu ovat olleet meillä todella ahkerassa käytössä. Jouluna padassa kypsenee tietysti uunipuuro.

Yksi tämän vuoden lempparilöydöistäni ovat kuvissa näkyvät mehiläisvahakynttilät, jotka ostin paikallisesta Mom’s Garden myymälästä. Kynttilöiden sävy on minusta aivan ihana! Kuten aiemmin kirjoittelinkin, ihastun helposti väreihin ja tämä murretun keltainen sävy on ruskean lisäksi tämän hetken lempparini.

Maljakkoon sujautin tuliaisen mökkitontilta: kävimme tytön kanssa poimimassa sieltä oksia ja havuja jouluisiin koristeluihin. Pieni kuusi sopii nätisti Urna-maljakkoon*.

Jouluillallisen kattauksesta tulee juhlavampi ja ehkäpä näette sen vielä myöhemmin blogissa. Nyt täytyy kuulkaa rientää paistamaan joulutorttuja!

 

*tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta tai osana kaupallista yhteistyötä

Author

2 Comments

  1. Onpa nätti kattaus ja noi mehiläisvahakynttilät on niin kivat! Täytyypä asap käydä Mom’s Gardenissa, se on muutenkin aivan ihana liike.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.