Täytyy myöntää, että odotan jo kovasti tulevaa joulukautta! Ajattelin, että marraskuussa voi aivan hyvin jo alkaa miettimään joulua ja suunnittelemaan sitä, millaisen tunnelman kotiin tänä vuonna somistaa. Syksyn ihanat okran ja ruosteensävyt kantavat myös joulukauteen; kun niihin yhdistää jouluisia koristeita ja kasveja, alkaa jouluinen tunnelma olla valmis. Tässä muutamia esimerkkejä eri brändien joulumallistoista.

Granit
Ferm Living
Marimekko

Pidän kovasti tuosta mausteisesta sävymaailmasta, joka on tällä hetkellä niin trendikäs. Joulun ei välttämättä tarvitse olla perinteisen puna-harmaa. Sinapin keltaisen ja ruosteisen punaisen sävyihin sopii hienosti yhteen esimerkiksi kulta tai messinki. Punaisen sävyt toistuvat myös kasveissa, mutta perinteiset havut sopivat hyvin myös tähän joulutunnelmaan.

House Doctor
Granit
Ellos

Vaikka sisustaisinkin joulua ripauksella ajankohtaisia trendejä, on minusta erittäin tärkeää pitää yllä myös perinteitä. Kuuseen ripustetaan ne rakkaimmat, lasten tekemät koristeet ja kaapista kaivetaan esille samat tutut kyntteliköt ja joulutähdet. Silti on kiva keksiä jotain pientä uuttakin joka vuosi – se voi olla juurikin uusi sävy tekstiileissä tai vaikkapa uudenlainen joulukukka-asetelma.

Granit
Marimekko
Granit

Itse täydensin meidän joulukoristevalikoimaa parilla uudella joulukynttilällä sekä okran sävyisellä joulutähdellä, jotka löysin Granitista. Vielä tekisi mieli hankkia tuollainen monisäikeinen joulutähti, jollaista ihailin jo viime vuonna Maijun kauniissa kodissa.

Ferm Living
House Doctor
Marimekko

Vaikka en ihan vielä joulua kotiin sisustelekaan, on minusta kiva jo pikkuhiljaa virittäytyä siihen tunnelmaan. Suunnittelen mielessäni mitä tekstiileitä laitan esille ja millaisia kasveja ja kukkia valitsen maljakoihin. Ja mitä voisi askarrella itse? Ainakin tuollaisia kuivattuja appelsiineja voisi taas tehdä – ne sopivat täydellisesti tämän joulukauden trendisävyihin.


Translation: Christmas inspiration from different brands. Notice how the autumn colour pallette can be brought to the Christmas season as well.

Photos: Granit / Ferm Living / Marimekko / House Doctor / Ellos

Author

2 Comments

  1. Messinki on kyllä kiva lisä, tai vaihtoehto, sille perinteiselle puna-valko-vihreä-harmaa-värimaisemalle joka jouluun liittyy. Hauska nähdä, miten eukalyptus on nyt mukana kransseissa, hääkimpuissa ja muissakin koristeissa – suorastaan muotikasvi 🙂

    • Suvi M Reply

      Eukalyptus on pitkään ollut erittäin pinnalla sisustusmaailmassa. Niitä saa niin monissa kauniissa lajikkeissa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.