Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta Cello & Suomen Blogimedia

Porin asuntomessujen parhainta antia ovat ehdottomasti terassit ja viihtyisät pihapiirit. Yksi upeimmista terasseista löytyy K-Raudan Ainoa-koti kohteesta Casa Terde (kohde 30), jossa on kokonaisen kaksion kokoinen kattoterassi. Terassille on sisustettu useampi tunnelmallinen ja monikäyttöinen oleskelutila – kurkistetaanpas tarkemmin.

Heti sisääntulon yhteydessä sijaitsee suojaisa ruokailutila, joka on sisustettu Cello Colorado pöydin ja tuolein. Tämä tyylikäs pöytäryhmä ajattomine tuoleineen sopii täydellisesti moderniin puutaloon. Kattoon kiinnitetyt lyhdyt ja kaktus-purkit ovat todella kiva idea ja helppo soveltaa omallekin terassille. Pöydän viimeistelee kauniit Cello-lyhdyt ja kestävät mehikasviasetelmat, jotka ristelevät pöydän keskelle asetellun ”laattakaitaliinan” ympärillä. Laatat ovat Cello Hexatile Cement Garden sarjaa. Viihtyisän tunnelman terassille on luonut Kukkala.fi -blogista tuttu Sanna Rasku.

Heti ruokailuryhmän vieressä, oven toisella puolella on tehokas grillauspiste ja grillejä löytyy peräti kaksin kappalein: Cello Platinum 6 kaasugrilli sekä keraaminen hiiligrilli Cello Quantum 21. Oven läheisyydestä löytyy myös näppärä Cello terassijääkaappi juomien säilytykseen. Grillien edessä ovat itse-tehdyt näppärät tarjoiluvaunut tuomassa työskentelytasoa sekä rajaamassa grillipistettä omaksi tilakseen. Kurkkaa tarjoiluvaunujen ohje täältä.

Terassin avoimella osuudella on kaksi erilaista oleskelutilaa. Vastapäätä ruokailutilaa on viihtyisä sohvanurkkaus (sama sohva kuin meillä, eli Cello Alicante), josta löytyy myös ulkokäyttöön tarkoitettu Cello Comfy keinutuoli sekä ripustettava, 3-istuttava pihakeinu. Terassimatto Grace kokoaa ulkohuonekalut yhteen ja on mukavan tuntuinen jalan alla.

Tässä nurkkauksessa viihtyisi kyllä pitkään! Istahdin keinuun istumaan ja ihailin ympärilleni. Kaiteen yli näkyi vain sinistä taivasta, eikä lähellä sijaitsevista naapureista ollut tietoakaan – kuinka ihana rauhoittumispaikka!

Terassin toisessa päädyssä on mitä mainioin auringonottopaikka Cello Marine aurinkotuolein. Tuo aurinkotuoli on yksi kauneimmista, mitä tiedän ja me päätimme ostaa sellaisen itsellekin. Aurinkotuoleissa on tyylikkäät mustat pehmusteet. Kookas Cello aurinkovarjo on näyttävän näköinen ja suodattaa tarvittaessa liiat auringonsäteet lounge-nurkkauksesta. Tästäkin nurkkauksesta löytyy Grace-terassimatot, nyt kauniissa hiekan sävyssä. Pöytinä ovat simppelit, valkoiset kukkalaatikko-kuutiot, jotka voisivat tarvittaessa toimia myös istuimina – kätevää!

Kattoterassilta johtaa kierreportaat alakertaan, jossa oleskelu voi jatkua toisella terassilla. Sieltä löytyy mm. Cellon ulkoporeamme Spa Ruka sekä viihtyisä Cello 50S oleskeluryhmä sohvineen ja nojatuoleineen.

Monet sisustavat kotinsa harkiten, ja nyt sama tyyli jatkuu yhä selkeämmin myös ulkotiloissa kalusteissa, tekstiileissä ja piensisustusesineissä. Ulos rakennetaan asetelmia tasoille ja seinille maljakoiden, vatien ja luonnonmateriaalien avulla.

– Sanna Rasku, Kukkala.fi

Casa Terden hulppean, 67 neliön kokoisen terassin kotoisa tunnelma syntyy nimenomaan erillisistä oleskelupisteistä, joista jokaisella on oma funktionsa: löytyy omat alueet rentoutumiselle, auringonotolle, ruuanlaitolle ja ruuasta nauttimiselle. Viihtyisyys syntyy upeista istutuksista ja kasviasetelmista sekä pehmoisista tekstiileistä ja sisustusesineistä. Suurten terassien ongelma on usein kolkkous, mutta sitä ei todellakaan voi sanoa tästä terassista – niin kotoisaa tuolla oli! Kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin tämän vuoden Asuntomessuilla. Asuntomessut ovat avoinna Porissa 6.7.-5.8.2018.

Poimi ideat omalle terassille:

 • Kattoon asennettuun raudoitusverkkoon on näppärä kiinnittää lyhtyjä ja amppeleita. Verkkorakenne mahdollistaa myös niiden monipuolisemman sijoittelun kuin pelkkä koukku. Kurkkaa ohje kukkala.fi blogista.
 • Kokoa kasvit viihtyisiksi ryhmiksi yhteen, jolloin lopputulos näyttää runsaalta. Mehikasvit ja kaktukset viihtyvät terassilla pitkään.
 • Luo terassipöydälle ”kaitaliina” laattapaloista – tätä liinaa ei tuulikaan pääse viskomaan. Laattojen alle kannattaa kiinnittää huopatassut.
 • Rajaa terassille omat alueet eri toiminnoille: grillaukseen ja viihtymiseen omansa, tilan sallimissa puitteissa.
 • Kaikkea ei tarvitse ostaa valmiina: osoitteesta www.k-rauta.fi/diy löytyy näppäriä vinkkejä ulkokalusteiden nikkaroimiseen.
 • Ulkonakin voi sisustaa: älä siis unohda tekstiileitä ja sisustusesineitäkään.

Lue myös: Terassin sisustaminen viihtyisäksi


Translation / The blog post is a collaboration with K-Rauta: This was one of the largest terraces at the Finnish Housing Fair. Sanna Rousku from Kukkala.fi blog has designed the space in collaboration with Finnish K-Rauta.

Author

4 Comments

 1. Onpa viihtyisän näköinen terassi! Tuo rautakehikko on mahtava idea. Siihen voisi laittaa talven tullen valosarjan piristämään pimeyden keskelle.

  • Suvi M Reply

   Minustakin tuo rautakehikko on tosi kiva idea. Ehkä tuunaan jotain samantapaista meidän saunatuvan terassille. 🙂

 2. Mun mielestä tälle kyseiselle terassille oli kärrätty koko k-raudan sisustus- ja puutarhaosasto. Levoton ja rauhaton.

  • Suvi M Reply

   Minusta taas tuo on juuri siksi viihtyisä, että suurta tilaa ei ole jätetty liian paljaaksi. Se on siksi kutsuva ja kodikas. Mutta makuasioista ei voi kiistellä. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.