Kerroinkin jo aiemmin ohimennen, että olemme hankkimassa kotiin uutta ruokapöytää. Nykyinen muuttaa mökille ja ruokailutila kaipaa lämpöä liiallisen valkoisuuden vastapainoksi. Poimin koosteen upeimmista puisista ruokapöydistä – toivottavasti tästä on apua muillekin ruokapöydän vaihtoa miettiville.

Kuva: HAY

Ruokapöytä on viimeinen suurempi huonekalu, johon emme ole vielä satsanneet. Aluksi meillä oli edellisestä talosta tänne mukana kulkeutunut IKEA:n koivuinen Norden-pöytä (näkyy esim. postauksessa ”Ruokapöydän tuoleista taas”). Tykkäsin siitä kovin ja hinta-laatu-suhde oli erittäin kohdillaan. Mutta pöytä kellastui ajan myötä melkoisesti ja alkoi tuntua liian raskaalta tähän kotiin.

Sen jälkeen pidimme ruokailutilassa jonkin aikaa Artekin 91 pyöreää ruokapöytää, joka on vanhempieni vanha kolmenkymmenen vuoden takaa (”Artek 91 pöytä ruokailutilassa”). Pyöreä ruokapöytä oli vain väliaikaisratkaisu ruokailutilassa, sillä normaalisti tuo pöytä on saunatuvalla sohvapöytänä matalimmilla jaloilla.

Kuva: &tradition

Haaveilin pitkään ruokapöydästä, jossa olisi käännettävä kansi. Keksin idean miten se voitaisiin toteuttaa ja niinpä Mankku nikkaroi minulle sellaisen parisen vuotta sitten (”Itsetehty käännettävä ruokapöytä”). Tämä ruokapöytä matkaa nyt mökille ja on aika satsata vihdoin kunnon ruokapöytään meidän kotiin.

Olen jo pitkään kokenut, että ruokailutilamme on liian valkoinen. Olohuoneen valkoiset sohvanpäälliset vielä korostavat sitä vaikutelmaa. Olen kuitenkin saanut rikottua liiallista valkoisuutta sekalaisella setillä ruokapöydän tuoleja, mutta niistäkin suurin osa on matkalla Villa Fregattiin. Ruokapöydän ympärille kootaan valkoiset seiskatuolit, jotka ovat olleet meillä 15 vuotta (saatu häälahjaksi).

Kuva: Muuto

Niinpä kun aloimme etsiä uutta ruokapöytää, keskityimme vain puisiin vaihtoehtoihin. Mieluinen puulaji olisi joko tammi tai sitä vaaleampi saarni. Pöytä saisi olla selkeälinjainen, mutta olisi kiva jos siinä olisi jokin pieni juju. Nyt etsitään pöytää, joka kestää vuosikymmenestä toiseen, joten arvostamme korkeaa laatua ja tukevuutta.

Poimin kollaasiin kuusi upeaa puista ruokapöytää. Minimalistisen yksinkertainen ruokapöytä olisi varma valinta, mutta toisaalta pidän kovasti myös noista versioista, joissa jaloissa on jonkinlaista jujua. Pöytä saa kooltaan olla sama kuin meillä nyt: eli 90×200 cm. Valinta syntyi lopulta melko helposti, sillä yksi näistä pöydistä on sellainen, johon ihastuimme ensi näkemältä ja pöytä on tulossa meille kesän lopussa…

Author

12 Comments

 1. Muuton Linear on ollut omalla haavelistallani. Mukavan kevyt ja ajaton, ilmettä saa vaihdettua helposti erilaisilla tuoleilla. Ehkä sitten seuraavaan kotiin 🙂

  • Suvi M Reply

   Se on ihana pöytä! Tosi simppeli ja ajaton. Toivottavasti haaveesi toteutuu… 🙂

 2. Piti ihan tulla katsomaan olisiko Hakolan Woodypöytä yksi näistä kuudesta. Sille ääni 😉

  • Suvi M Reply

   Vielä en paljastanut valintaa… 😉 Woody on kyllä aivan ihana!

 3. Meilläkin on ruokailuryhmän uudistamisprojektimenossa ja itse asiassa päinvastoin kokonaan valkoiseen suuntaan, kun nykyiset mustat ruokapöydän tuolit lähtevät kiertoon. ???? Toki tilan seinät on harmaat, jota kokovalkoinen kivasti raikastaa! Itse kaipasin puisten tuolien tilalle jotain kevyempää ratkaisua ja Hayn valkoiset dining-tuolit lähti tällä viikolla tilaukseen. Ihania pöytiä kollaasissa kaikki ja eniten puhuttelee Muuton Linear! ❤️

  • Suvi M Reply

   Valkoinen korostuu kyllä kauniisti harmaata taustaa vasten. 🙂 Muuton Linear on tosi kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.

 4. Pauliina Antikainen Reply

  Jos pitäisi veikata, niin veikkaisin In between -pöytää ????.

  • Suvi M Reply

   Se on ihana! Ja hups, olipa jäänyt kirjoitusvirhe tuonne kuvatekstiin! 😀

 5. Veikkaan ehdottomasti hakolaa! Peristelusi sopisi siihen parhaiten ja luulen, että se vois olla noista kaikista kestävin, ainekin rakenteen ja jykevyyden perusteella. Se on myös ainut jossa on juju, joka minua mielyttää 😉

 6. Minun arvaukseni osuu Hakolan pöytään. Ja onhan se todella kaunis. Jännityksellä odotan menikö arvaus oikeaan ????????

  • Suvi M Reply

   Hyvä arvaus! 🙂 Pöytävalinta selviää, kunhan se saapuu meille. Nyt eletään muutama viikko ilman ruokapöytää, kun nykyinen siirtyi mökille. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.