Huomenna ajattelin sisustella pääsiäistä meidänkin kotiin. Selailin netistä inspiraatiota koristeluun ja kattauksiin. Pinterestistä inspiraatiota löytyy kätevästi ja monet tähän poimimani ideat ovat todella helppoja toteuttaa ja soveltaa omaan kotiin.

1. Yhdistele kukka-asetelmassa oksia ja leikkokukkia

Photo: Ikea – Livet Hemma

Useana pääsiäisenä meidän kotia on koristanut keltainen tulppaanikimppu, jonka sekaan olen sujauttanut muutaman pajunkissanoksan. Tänä vuonna voisi valita jotain toista lajiketta ja tehdä asetelman tämän Ikean kattauksen inspiroimana. Pajunkissoja pitää tietenkin olla!

2. Koristele pääsiäismunat glitterillä

160414_2

Photo: Elisabeth Heier

Vaikka bling-bling-sisustus ei ole ominta tyyliäni, ihastelen silti glitteriä pieninä annoksina. Glitterillä koristellut pääsiäismunat näyttävät tyylikkäiltä, kun ne on yhdistetty vähän raffeihin oksiin. Näin lopputuloksesta ei tule liian sievä tai hienosteleva. Tykkään!

3. Hyödynnä vanhoja lehtiä tai kirjoja pääsiäisaskarteluissa

Book-Page-Bunny-Garland-DIY-2

Photo: The Purple Hydrangea

Nämä pääsiäispuput on tehty leikkaamalla vanhan kirjan sivuista pupun muotoisia koristeita. Lopuksi pupulista on laitettu pupuille töpöhäntä. Todella helppoa. Puput voi myös yhdistää narulla yhteen, jolloin muodostuu kiva pääsiäisviirinauha.

4. Hyödynnä kananmunankuoret istutukseen

easter-in-scandinavian-style-natural-ideas-15.

Photo: Godfather style

Yksittäiset helmililjat voi istuttaa munankuoriin. Ihana, pääsiäiseen erinomaisesti sopiva idea jos jaksaa näpertää. Munakenno ei vain välttämättä ole kaikista esteettisin vaihtoehto esillepanoon – tätä ideaa voisi vielä kehitellä…

5. Sovella kotoa löytyviä materiaaleja

Scandinavian-Inspired-Easter-Decoration.

Photo: Godfather style

Kaunis ja näyttävä pääsiäiskattaus syntyy yksinkertaisesti voimapaperista, teipistä, muutamasta höyhenestä sekä risuista, jotka on taivuteltu pieniksi pesiksi. Materiaalit löytyvät helposti kotoa jo ennestään.

6. Pupukorvat kangasservetistä

dukning_påsk_kanin_servett

Photo: Helena Lyth

Lopuksi vielä yksi pääsiäiskattausidea, johon olen törmännyt monessa ruotsalaisessa blogissa viime päivinä. Tämäkin idea on helppo toteuttaa: tarvitsee vain asetella kangasservetti uudella tavalla, jolloin se muodostaa pupun korvat. Keskelle pääsiäismuna ja kattauksessa on jo rutkasti pääsiäistunnelmaa. Muuta ei välttämättä tarvita.

Täytyy myöntää, että odotan innoissani pitkää viikonloppua ja kotona hääräilyä!


Translation: Inspiration for easter decoration with style.

Author

5 Comments

  • suvi m Reply

   Servettipupunkorvat taisivat olla tämän pääsiäisen hitti. 🙂 Niin monessa kuvassa niihin törmäsin… 🙂

 1. Moikka!

  Kiitos ihanasta blogista. Seuraan sitä mielellään, mutta kommentoin liian vähän. Tykkään sun tyylistä ja siispä olenkin jo jokusen vuoden seuraillut.

  Ei nyt liity tämän postauksen aiheeseen mutta oman raksaprojektin vuoksi muutama kysymys teidän keittiöstä. Olen kiitollinen, jos jaksat vastata.

  Mietityttää oman keittiön välitilan korkeus. Haluaisin ilmavan ja avaran keittiön ja siksi tavallista korkeampi välitila mietinnässä. Mikähän mahtaa olla teidän keittiössä välitilan korkeus? Entäs huonekorkeus? Yläkaapit taitaa olla keskivertoa vähä matalammat??

  Aurinkoista ja lepposta pääsiäistä sulle.

  • suvi m Reply

   Voi kiitos, tosi mukava kuulla! 🙂

   Meidän keittiön välitila on normaalia korkeampi: 60 cm. Huonekorkeus koko kodissa on 285 cm. Keittiön yläkaapit ovat tosiaan ehkä normaalia matalammat, muodoltaan enemmän neliömäiset kuin perinteiset kaapit. Korkeus on 59 cm.

   • Kiitos tuhannesti vaivannäöstä. ❤ mitä olette tykänneet korkeammasta välitilasta arjessa? Saa sanoa kaikki miinukset yltäälä kaappeihin ihan tarpeeks hyvin?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.