Kaupallinen yhteistyö: Bonden

Kuten tiedätte, arvostan sisustamisessa ennen kaikkea ajattomuutta – sitä, että huonekalu/tekstiili/esine ei vahvasti ilmennä sitä aikaa, jolloin se on suunniteltu, ja valmistettu ja on sellainen, jonka itse näkee osana omaa sisustusta vuosikaudet eteenpäin. Lisäksi arvostan erittäin paljon myös kotimaisuutta ja ekologisuutta. Upea suomalaisbrändi Bonden täyttää nämä kaikki kriteerit luonnonmukaisilla tekstiileillään, joilla viimeistelin Villa Fregatin sisustuksen.

Kodin sisustus rakentuu hiljalleen vuosien varrella ja sama pätee myös vapaa-ajan kotimme Villa Fregatin sisustuksessa. Kalsea uudenkarheus hälvenee pikkuhiljaa ja mökki saa kodikasta, villafregattimaista ilmettä. Olen jo pitkään ihaillut kotimaisen Bondenin upeita tekstiileitä ja nyt ne ovat luonteva osa myös Villa Fregatin sisustusta.

Bondenin valikoimassa on monipuolisesti erilaisia muotoilija Kati Heinosen suunnittelemia ja kotimaisesta lampaanvillasta valmistettuja kodintekstiileitä: koristetyynyjä, torkkupeittoja, säilytysrasioita sekä myös huiveja ja laukkuja. Malliston tekstiileissä käytetään ekologisia lähimateriaaleja kuten suomalaista lampaanvillaa, pellavaa ja huopaa. Materiaalit ovat vastuullisia GOTS-sertifioituja luomuyhdistelmiä.

Bonden hyödyntää kotimaisen hävikkivillan ja valmistaa siitä upeita tekstiileitä

Bondenin tekstiilit valmistetaan kotimaisesta lampaanvillasta, joka on lihateollisuuden sivutuote. Noin 50% villasta menisi muuten jätteeksi, mutta Bonden hyödyntää tämän materiaalin ja valmistaa siitä mitä upeimpia kodintekstiileitä! Kotimainen villa on eettisesti tuotettua ja ekologista. Siinä ei ole myrkkyjä ja se on mulesing-vapaata.

Kotimaisella villalla on myös se erinomainen ominaisuus, että se sisältää lanoliinia. Lanoliini on lampaan omaa rasvaa, joka usein poistetaan massatuotetuista villoista kemikaalein. Suomalaisilta pientiloilta saadusta villasta lanoliinia ei ole poistettu, jolloin villassa säilyy sen likaa ja vettä hylkivä ominaisuus sekä kaunis kiilto.

Koristetyynyt ja torkkupeitot ovat minulle tärkeimpiä elementtejä, joilla viimeistä sisustusta. Villa Fregatin olohuoneessa meillä on Bondenin Kaarna-tyyny ja Railo-tyyny sekä valtavan ihana Tuisku-torkkupeitto. Tai no, Tuisku-torkkupeitto varsinkin seilaa ympäri Villa Fregattia, sillä sen uumeniin on niin ihana käpertyä! Torkkupeite on toiselta puoleltaan villaa ja toiselta puolelta pellavaa. Villainen puoli lämmittää silloin kun sitä kaipaa ja pellavapuoli viilentää silloin, kun tuntuu liian kuumalta.

Tuisku-torkkupeitto seilaa ympäri Villa Fregattia, sillä sen uumeniin on niin ihana käpertyä

Luonnonläheinen ja harmooninen värimaailma sopii ihanasti Villa Fregattiin. Luonnonläheisyys on parasta mökillä ja on ihanaa, että sitä voi korostaa myös sisustuksessa. Paitsi materiaaliltaan Bondenin lampaanvillaiset tekstiilit ovat myös sävyiltään luonnollisia: beigeä ja harmaata. Mutta värien ystäville on myös tarjolla vaihtoehtoja, sillä mallistosta löytyy myös luonnollisesti ja myrkyttömästi kasvivärjättyjä tekstiileitä sävyissä: männynvihreä, koivunkeltainen, pajunpunainen ja morsimonsininen. Laadukkaan ja luonnollisen materiaalin tuntee myös kosketuksessa: tekstiili tuntuu miellyttävältä iholla.

Luonnonläheisyys on parasta mökillä ja haluan korostaa sitä myös sisustuksessa

Makuuhuoneen petauksen viimeistelin myös ihanilla Bondenin tekstiileillä. Meillä ei ole tapana käyttää päiväpeittoa kovinkaan usein, joten on kiva saada petaukseen viimeistellympää ilmettä koristetyynyjen avulla. Kaunis petaus syntyy Kaarna-tyynyistä, joiden eteen asettelin pitkulaiset Halko-tyynyt. Nuo Halko-tyynyt ovat minusta valtavan upeat! Sitten heitin vielä Tuisku-peiton rennosti jalkopäähän ja näin sänky on kauniisti viimeistelty.

Meillä on mökin alakerran makuuhuoneessa myös televisio, joten usein käperrymme koko perhe sänkyyn katsomaan leffaa. Tällöin tyynyistä käydään jopa kisaa! Halko-tyynyjen avulla saa luotua mitä mukavimman asennon, kun asettaa tyynyn polvitaipeen alle.

Laadukas tekstiili kestää aikaa ja siitä kannattaa pitää huolta. Esimerkiksi näitä villaisia tekstiileitä suositellaan harjattavan kuidun suuntaisesti, jolloin ylimääräiset, nyppyyntymistä aiheuttavat karvat irtoavat. Säännöllinen tuuletus raikastaa tekstiiit ja mikäli jokin tahra sattuisi tulemaan, voi sen poistaa hellävaraisesti villapesuaineella. Huopatyynylle riittää tuuletus myös ja myöhemmin pintaa voi kastella lämpimällä vedellä ja silittää liinan läpi, jolloin huopa tiivistyy uudelleen ja tekee pinnan uuden näköiseksi.

Saamme suomalaisina olla ylpeitä tällaisesta kotimaisesta tekstiilisuunnittelusta ja -osaamisesta

Minulle on tärkeää Villa Fregatin sisustus koostuu vastuullisesti toimivien suomalaisbrändien laadukkaista tuotteista. Bonden on erinomainen esimerkki tällaisesta yrityksestä ja minusta se on yksi upeimmista suomalaisbrändeistä. Suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan tarkemmin Bondeniin jos se ei ole sinulle vielä tuttu – heillä on myös kaunis Instagram-tili. Bondenin tekstiileitä pääsee hypistelemään ainakin Artekin Helsingin myymälässä. Verkkokauppa löytyy tietysti myös. Saamme suomalaisina olla todella ylpeitä tällaisesta kotimaisesta tekstiilisuunnittelusta ja -osaamisesta.

Author

2 Comments

  1. Tämä Bonden on minulle aivan uusi tuttavuus! Todella kauniita tekstiileitä! Kiitti vinkistä!

    • Suvi M Reply

      Mahtavaa jos tästä oli vinkkiä! 🙂 Nämä ovat kyllä ihania tekstiileitä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.