*matto saatu pr-lahjana

Meillä on vihdoin matto makuuhuoneessa! Ja se on valtavan ihana: upottavan pehmeä ja ylellinen. Kyseessä on suomalaisella ryijytekniikalla valmistettu villainen Tikau Pile matto.

Olin jo pitkään miettinyt, että olisi ihanaa jos makuuhuoneessa olisi matto tuomassa ripauksen pehmeyttä. Meidän makuuhuone on melko pieni, joten sopivan maton löytäminen tuntui haastavalta. Suuret, osittain sängyn alle sijoittuvat matot tuntuivat liian raskailta vaihtoehdoilta. Tämä ongelma ratkesi kuin itsestään, kun Lokal ehdotti, että lähettäisivät meille Pile-villamaton.

Lokal Helsingistä kerroinkin teille jo edellisessä postauksessa. Kyseessä on siis valokuvaaja Katja Hagelstamin vuonna 2012 perustama taidegalleria ja lifestyle-putiikki Helsingissä. Valikoimassa on korkealaatuista taidetta, käsityötä ja muotoilua. Kokoelma on taidokkaasti kuratoitu painottaen paikallisuutta, pientuotantoa, estetiikkaa, ekologisuutta sekä ajatonta laatua. Moni onkin saattanut somen kautta törmätä kuviin Lokalin Kansallissalin joulumyymälästä, joka on todella upea. Onneksi heillä on myös verkkokauppa, joten me kauempana asuvatkin pääsemme ihailemaan valikoimaa tarkemmin ja tarvittaessa tekemään myös ostoksia.

Lokalin joulumyymälä Helsingin Kansallissalissa

Yksi Lokal Helsingin edustamista brändeistä on suomalainen Tikau, joka on yksi omista lempibrändeistäni. Tikau yhdistää suomalaisen muotoilun ihmisten auttamiseen. Esimerkiksi tämä Pile-matto on käsinvalmistettu heikosti kehittyneellä alueella Intian Kashmirissa tukien paikallisia käsityökaisyhteisöjä. Matossa yhdistyy suomalainen ryijytekniikka ja paikallinen mattotekniikka. Lue lisää Tikaun tarinasta.

Matot tehdään Tikaun tilausten mukaan ja niiden avulla voidaan tukea paikallisten käsityöläisten työllistymistä, joka on erityisen tärkeää nyt korona-aikana. Jokaisesssa matossa näkyy tekijänsä kädenjälki ja tyyli.

Villa on yksi lempimateriaaleistani etenkin matoissa, sillä se hylkii luonnostaan likaa

Ryijymäinen, paksu ja laadukas villamatto on todella ylellinen ja tuntuu pehmoiselta jalkojen alla. Kuinka ihanaa onkaan ottaa päivän ensimmäiset askeleet maailman pehmoisimmalla alustalla! Villa on yksi lempimateriaaleistani etenkin matoissa, sillä se hylkii luonnostaan likaa. Meidän kaikki mattomme ovatkin vähintään osittain villaa. Tikau Pile matto on 100% villaa, jossa on vielä jäljellä villaa suojaava lanoliini. Aito villa on luonnostaan kauniin luonnonvalkoista sävyltään.

Meidän Pile-mattomme on kooltaan 90×150 cm, joten se sopii täydellisesti makuuhuoneeseemme sängyn ja oven väliselle lattianpätkälle. Ajattelin kyllä, että voisin joskus laittaa tämän maton myös työhuoneeseen – sinnekin se sopisi tosi kivasti!

Makuuhuoneessa on myös pieni ripaus joulun tunnelmaa. Olen ripustanut toisen IKEA:n tähdistäni tänne ja oviaukkoa koristaa suloinen mistelin oksa. Tietysti makuuhuoneessa on myös kynttilöitä. Ennen joulua vaihdan vielä puhtaat lakanat sänkyyn ja ehkä innostun lisäämään vielä muutaman koristeenkin.

ALEKOODI

Koodilla LOKALMATOT saatte -10% kaikista Tikaun matoista Lokalin verkkokaupassa vuoden loppuun asti!

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.