Tänään laitettiin kuulkaas meidän keittiön välitilan uudet laatat tilaukseen! Uudesta keittiön välitilasta olen kirjoitellut monta kertaa (”Marmoria välitilaan?” ja ”Uutta laattaa keittiön välitilaan”), mutta tänä keväänä sain varmuuden siitä, että laatta tulee olemaan italialaista Bianco Carrara -marmoria. Vahvistus päätökselleni sinetöityi maaliskuussa, kun kiertelimme Pietarsaaren sisustusliikkeissä (”Kivan päivän ostokset”), missä bongasin tämän lattian:

marmorilattiaLiikkeen omistaja kertoi, että lattia on vanhaa italialaista marmoria ja ollut paikoillaan 80-luvulta saakka. Hyvin on kestänyt kulutusta! Tästä innostuneena meilasin ABL:n väen kanssa löytyisikö heiltä marmorilaattaa juuri tässä koossa (10×20 cm) ja ei-kiiltävänä versiona. Kyllä löytyi!

carrara_marble_white

tulppaani

marmori_mallipala

Sain mallipalan kotiini ja olen sitä siitä lähtien ihastellut ja silitellyt vähän väliä. 😀 Kivipinta tuntuu todella miellyttävältä. Erityisen tärkeää minulle oli, että uusi laatta ei olisi kiiltävä kuten tuo vanha. En yhtään pidä siitä, kuinka vanha laatta kiiltelee. Tässä tuli tehtyä virhehankinta aikoinaan, kun ihastuin vain tuon mosaiikkilaatan muotoihin enkä mallaillut sitä kotona oikeassa tilassa ollenkaan. Pystyyn asetettuna ja valon osuessa suoraa välitilaan, kiiltelee tämä mosaiikki todella voimakkaasti. Runsas saumapinta-ala tuo myös omat haasteensa puhdistukseen, kuten olen jo aiemmin kertonutkin. Siinäpä syy miksi aloin haaveilla välitilan muutoksesta.

Bianco Carrara -mallipalassa on ”honed” pinta, mikä tarkoittaa mattahiontaa. Se on juuri täydellinen eikä kiiltele yhtään! Tilasimme tuota laattaa siis koossa 10×20 cm ja se tullaan latomaan tiililadonnalla välitilaan. Jätämme mahdollisimman ohuet saumat. Voi että, en malttaisi odottaa!

 

P.S. Pakko kertoa vielä, että kuvassa näkyvä tulppaani on poimittu omalta pihalta. 🙂 Olen yrittänyt kytätä niitä Lidlin 3 euron pioneita, mutta eipä ole vielä meidän Lidlissä näkynyt. Muualla kuulemma on jo…

Translation: We going to renovate our kitchen backsplash. Today I ordered Bianco Carrara tiles in size 10×20 cm. I cannot wait to get this done! The old mosaic tiles were a mistake, since they are too shiny and they are too hard to keep clean because of the joints.

 

Author

26 Comments

 1. Uudesta välitilasta tulee varmasti upea! Ps. täälläkin on pyörähdetty pariin otteeseen Lidlin kautta etsimässä pioneja, mutta turhaan. Olen sitten poistunut kaupasta hunajamelonin kera, kun niistä ahtaista kassoista on niin inhottava mennä ohi ostamatta mitään 😀

  • Niinpä, minäkin ostin viimeksi Lidlistä vain yhden leivän, kun en viitsinyt ilman ostoksia mennä kassojen läpi. 😀 Eilen sitten löysin Prismasta pioneita, mutta en niin edullisesti: kahdeksan euroa muistaakseni maksoi 3 kpl. Mutta eipä se mitään, olin parisen viikkoa sitten Helsingissä ja aikomuksenani oli ostaa ystävälleni pioni tuliaisiksi ja siellä maksoi yksi pioni 18 euroa!!! Järkky hinta!

 2. Kauniin laatan löysit, välitilasta tulee varmasti upea! Juuri ihailin mattapintaista marmoria ystäväni kotona, ja mielestäni sillä pinnalla tuo upea materiaali pääsee mielestäni vielä kauniimmin oikeuksiinsa kuin perinteisenä kiiltävänä, joka toki myöskin on älyttömän kaunis. 🙂

  • Tuo laatta on niin ihana! Juuri sellainen, mitä olin etsinyt. Minustakin mattapinta tuo marmorin paremmin oikeuksiinsa. Meidän olohuoneen pöytien kannet ovat kiiltävää marmoria, eikä sitä aina edes erota, kun kiiltelevät auringonvalossa niin paljon.

 3. Koti ei materialla tule kodiksi Reply

  Valitsemasi laattaa on aivan ihana, mutta miksi ette valitsisi isompaa laattaa, siis sellaista koko välitilan korkuista leveää laattaa tai jopa koko välitilan kokoista kivilevyä? Siinä eil olisi yhtään saumaa. Minulla olis edellisessä kodissani kivitaso (tosin musta) ja sitä samaa kivitasoa ohuempana välitilassa. Ei yhtään saumaa, vaan kaunis yhteinäinen kiviseinä välitilassa.

  • Yhtenäinen marmorilevy välitilassa olisi tosi upea, mutta olisi tullut monin verroin kalliimmaksi. Lisähintaa olisi tullut vielä myös aukosta, joka olisi pitänyt leikkauttaa ikkunaa varten. Isoja laattoja taas en halunnut, sillä minusta 10×20 laatoista tiililadonnalla tulee kivaa, kodikkaampaa fiilistä keittiöön. Ja ehkä vähän erilainenkin lopputulos, sillä yhtenäistä marmoripintaa on kuitenkin aika paljon näkynyt ainakin ruotsalaisissa sisustuslehdissä…

 4. Vautsi, mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta, häivähdys harmaata näyttää varmasti upealta valkoisessa keittiössä 🙂 Marmori on kyllä todella kaunis ja klassisen ajaton materiaali.

  • Minäkin odotan jo innolla, että päästäisiin laatoittamaan! 😀 Toivottavasti lopputuloksesta tulee sellainen kuin olen kuvitellut. Parannus entiseen ainakin. 😉

 5. Kerttu / Modernisti Kodikas Reply

  Vau, lopputulos on varmasti mielettömän hieno!

 6. On se kaunis! Marmori ei kestä happamia pesuaineita, mitenköhän se kestää jos siihen roiskuu jotain hapanta kokatessa? Vai tuleeko sellaiseen paikkaan, että ei liedeltä roisku?

  • Laitetaan laattoihin suoja-aine, mutta tosiaan ne tulevat seinälle, missä ei ole liettä. Liesi on erillisessä saarekkeessa, eikä siitä asti roiskeita tule tälle seinälle.

  • Minäkin pidän paljon marmorin elävästä kuviosta ja on ihana saada sitä vihdoin kodin pintamateriaalivalikoimaan! Raksa-aikana siitä jo haaveilin…

 7. En pidä kauheasti marmorista, mutta tuo ladonta ja pieni laattakoko saavat siihen vähän erilaista otetta. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi väli muodostuu. Aiotteko muuten laatoittaa laatat yläkaapit paikallaan? Vähän ahdas tuo välihän tuppaa olemaan sekä irrottaa vanhat että laittaa uudet, mutta onneksi pinta-ala ei ole kovin suuri 🙂

  • Pienet laatat tiililadonnalla tuovat toivottavasti juuri sitä ilmettä keittiöön, mitä olen kaivannutkin. 🙂
   Kyllä varmaan laatoitetaan yläkaapit paikoillaan. Meillä on normaalia korkeampi välitila, eli 60 cm.

 8. Tänään tuli lidliin 4 € pioneja (3 kpl) kimpussa, tummaa punaista ja pinkkiä 🙂

  Hienoa, että vihdoin saat marmorin seinään, tulee varmasti kaunis!

  • Voi niinkö?! Kiitos, että raportoit! Pitää hakea seuraavat perjantaikukat sieltä. Ehdin jo eilen hakea Prismasta.

   Minustakin on ihanaa, että vihdoin saan sitä marmoria! 😀

 9. Hyvä valinta, marmorin elävä pinta on niin hieno. abl:ssä oli ainakin meidän kohdalla mahtava palvelu. Meillä on lattiassa vaalean harmaata laattaa jossa marmorimainen elävyys, tykkään 🙂 koska projekti alkaa ja teettekö itse?

  • Siellä on kyllä ihan huippupalvelu! Ja mahtavat tilat! Kirjoittelen niistä vielä erikseen myöhemmin… 🙂
   Laatoitetaan heti, kun laatat saapuvat, eli noin 4-5 viikon kuluttua. Kyllä taitaa isäntä joutua laatoitushommiin… 😀

 10. suosittelen! Meillä on juuri tuo bianco carrara mattapinnalla 10×20 tiililadonnalla välitilassa kylläkin ilman yläkaappeja. Pari vuotta on on komistanut keittiötä ja päivääkään en ole katunut että ABLltä ne hain.

 11. Hyvä valinta! Laitathan sitten tarkempaa kuvausta koko projektista? Suunnitelmissa olisi hyvä laattojen vaihto keittiöb välitilaan jossain vaiheessa. Minkävärinen muuten on työtasonne?

  • Juu, tarkempaa postausta on tulossa kyllä. 🙂 Meillä on valkoiset Okite-työtasot.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.