Ajattelin, että nyt olisi aika tehdä jälleen postaus minulta usein kysytyistä kysymyksistä. Minulta kysytään usein samoja kysymyksiä kommenteissa ja sähköpostitse, joten on kätevää jos vastaukset on koottuna valmiiksi yhteen postaukseen. Kaksi UKK-postausta olen tämän blogin historian aikana tehnyt (vuonna 2011 ja 2012). Ehkäpä tästä postaussarjasta tulee joka vuotinen tapa… 😉

Ylivoimasesti eniten kysymyksiä tulee edelleen olohuoneen matosta. Siihen vastaus löytyy edellisestä UKK-postauksesta (matto on Linie Designin ”Asko Mixed”). Mutta heti perään on tänä vuonna kysytty eniten seuraavia…

hay_trayMinkä merkkiset ja minkä kokoiset ovat sohvapöytämme? Sohvapöydät ovat HAY-merkkiset ja mallin nimi on ”Tray table”. Meillä on kaksi valkoista pöytää koossa 60×60 cm sekä yksi pienempi musta pöytä koossa 30×30 cm. HAY:n sivuilta löytyy kaikki mahdolliset kokovaihtoehdot. Vaihtelen pöytien paikkaa niin, että välillä sohvapöytinä on molemmat valkoiset pöydät ja välillä yksi valkoinen ja musta pöytä. Pöydät asettelen vähän lomittain, en ihan samaan linjaan. Pöydät olen hankkinut Sisustuksen Koodista tänne muuton yhteydessä.

terassin_poytaTerassin pöydän mitat? Mankku nikkaroi terassin pöydä minun ohjeideni mukaan rakennusajan jämäpuutavarasta (linkki postaukseen). Pöydän mitat ovat 250×84 cm ja se on 76 cm korkea.

valitilan_laattaMikä välitilan laatta meillä on? Välitilan mosaiikkimainen laatta on Laattapisteen ”EP Trento Nacar”. Mosaiikkipalat ovat kauniin muotoisia, mutta kiiltelevät liikaa minun makuuni. En etukäteen arvannut, että valo osuisi laattoihin näin voimakkaasti. Siispä haaveilen välillä välitilaan marmorista tai valkoisista peruslaatoista. Tämä laatta on lisäksi haastellinen pitää puhtaana runsaiden saumojen takia. Kaikki laatavalintamme kokosin aikoinaan tähän postaukseen, mutta ainakin lasten kylppärin musta mosaiikki ehti vaihtua matkan varrella.

leikkimokin_mitatLeikkimökin tarkat mitat? Leikkimökistä kysellään usein. Se on Kirsi Valantin Kannustalolle suunnittelema malli. Valitettavasti minulla ei ole mökin tarkkoja piirrustuksia ja mittoja, sillä hankimme mökin valmiina. Mökistä on myynnissä myös pienempi versio, jonka mitat löytyvät Kannustalon verkkokaupan sivuilta. Heiltä voi myös kysellä tämä kookkaamman mallin mittoja ja hintaa, niin tulee varmasti oikea vastaus.

lumovalotMinkä merkkiset ulkovalaisimet ovat? Ulkovalaisimemme ovat kotimaiset, Ketosen valmistamat ”Lumo” nimiset. Näitä myydään rautakaupoissa (esim. K-raudassa). Tykästyin aikoinaan tähän malliin kovasti, sillä valaisin on samalla yksikertaisen moderni ja kodikas. Lumo-valaisimet tuovat ripauksen pehmeyttä talomme jyrkkiin kulmiin ja moderniin ilmeeseen.

Vinkiksi voisin mainita vielä sen, että moneen juttuun saattaa löytyä vastaus käyttämällä blogini oikeassa palkissa olevaa haku-kenttää. Tietysti minulta saa aina kysyä ja yritän auttaa parhaani mukaan (ja vastata niin pian kuin mahdollista).

Author

9 Comments

 1. Mainio postaus! 🙂 terassin pöytä on kyllä ihana!Onko Mankku ahkera nikkaroija/kodin laittaja?Sisustaako mies teillä missä määrin? Itsetehdyillä kalusteilla mm. on aivan erilainen arvo kuin kaupasta haetuilla.

  • Mankku nikkaroi ja rakentaa kyllä ahkerasti – minun ohjeiden mukaan. ;D Ainakin sisustusjutut. Muut rakentamiset ”saa” hän hoitaa itsenäisesti.

 2. Kiitos Suvi. Kiva postaus.
  On esimerkillistä miten jaksat vastata meidän lukijoiden kysymyksiin ja kommenteihin.
  Laatoista halusinkin tietää, pidän teidän kodin laatoituksista.
  Pitää käydä läpi nämä kaikki UKK postukset.

  • Kiitos, tosi kiva kuulla että ajattelet noin. Yritän auttaa parhaani mukaan. Joskus harmittaa etten ehdi vastata niin nopeasti, kun haluaisin. Siksi on varmaan nopeampaa koittaa tuota haku-kenttää. 😉 Mutta vastailen kyllä, kunhan ehdin.

 3. Joka päivä tsekkaan ihanan blogisi 🙂
  Meidän Kannustalossa alkaa saunatuvan sisustaminen kohta. Tupa on paljon pienempi kuin teillä, mutta olen ajatellut samaa Ikean vuodesohvaa. Kysymykseni onkin, että onko siinä hyvä nukkua? Kun ajattelin tilata netistä, niin en pääse itse koeistumaan. Lapset (ja vieraat) varmaan joskus nukkuisi siinä..

  • Kiva kuulla, että olet löytänyt tänne. 🙂

   Minun täytyy kyllä sanoa, että se Ikean vuodesohva on tosi huono istua. Selkänoja on liian suorassa kulmassa. Mutta sänkynä se toimii tosi mainiosti ja on mukava. Jos aiotte pitää sitä enemmän istuma-asennossa, niin sitten suosittelen jotain muuta vuodesohvaa. Vaikkapa Kivikiä:

   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S99894369/

   Vanhemmillani on tuo ja siinä on tosi hyvä istua ja nukkua. 🙂

   • Kiitos vastauksesta. Täytyypä vielä pohdiskella. Tuo vanhemmillasi oleva vuodesohva on meille liian leveä 🙁

 4. Me ollaan mietitty isoa ja avaraa olohuone-rt-keittiö-tilaa kuten teilläkin on. Onko teillä ollut mitään ongelmia kaiun suhteen tai otitteko sitä jotenkin rakentaessa tai sisustuksessa huomioon?

  Entä miten öljytty tammiparketti on kestänyt lapsia? Teillähän on sitä lastenhuoneessakin?

  • En ole havainnut minkäänlaista kaikua. Meillä on kuitenkin paljon tekstiilejä pehmentämässä isoa tilaa: suuret sohvat, tyynyjä, iso matto jne…

   Parketti on kestänyt tosi hyvin. Lastenhuoneissa se ei juuri paljon edes näy, kun matot peittävät suurimman osan huoneen pinta-alasta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.