Kirjoittelin lähes vuosi sitten postauksen usein kysytyistä kysymyksistä (UKK TOP 5) ja nyt on ollut pidempään mielessä, että täytyisi kirjoitella uudestaan samanlainen juttu niistä aiheista, joista minulta on viime kuukausien aikana kyselty eniten niin blogin kommenttilootassa kuin sähköpostissa. Joten tässäpä vastaus muutamaan kysytyinpään kysymykseen.

Verhot

Saan todella usein kysymyksiä verhoistamme. Veikkaisin, että se on ollut viime aikoina suosituin kysymys. Meillä on jokaisessa huoneessa rullakahtimet. Verhot ovat valkoista tavallista ”perusrullaverhokangasta” ja ne teetettiin mittojen paikallisessa kaihdinliikkeessä (Källströmillä). Makuuhuoneissa on pimentävä kangas. Olemme olleet tähän verhoratkaisuun oikein tyytyväisiä.

***

Olohuoneen matto

Tämä lienee toiseksi kysytyin aihe. Olohuoneessamme on nykyisin Linie Design -merkkinen ”Asko Mixed” villamatto, jonka hankimme Länna Möbler -verkkokaupasta. Aluksi matosta lähti runsaammin nukkaa, mutta se on vähentynyt tässä kuukausien aikana huomattavasti. Olemme olleet supertyytyväisiä tähän mattoon! Usein tämän kokoiset (200×300 cm) villamatot maksavat maltaita, joten minusta tämä matto oli kohtuuhintainen (hiukan vajaa 400 €) verrattuna muihin vastaaviin. Kuulemma aika monen kodista jo löytyykin tämä samainen matto. 😉

***

Lehtikuusiterassit

Valitsimme terassimateriaaliksi siperian lehtikuusen sen huoltovapauden ja kauniin ulkomuodon vuoksi. Se harmaantuu kauniisti ajan kuluessa, eikä vaadi mitään pintakäsittelyä (voit lukea tarkemmin aiheesta lehtikuusi.info -sivulta). Minulta on kysytty usein irtoaako lehtikuusesta helposti tikkuja ja kyllähän tässä on muutama tikku tullut poistettua jalanpohjasta. Olemme hioneet hiekkapaperilla sellaisia kohtia, joista näyttää tikkuja nousevan, enkä koe että tikut olisivat suuri ongelma.

***

Vanerilevy

Olemme käyttäneet vaneria mm. työhuoneen pöydässä. Minulta on usein kysytty, että mistä olemme hankkineet tuon pinnoitetun vanerilevyn (toinen pinta on valkoinen ja toinen harmaa). Levy on hankittu ihan paikallisesta vaneriliikkeestä (Finespo) ja leikattu siellä sopivan kokoiseksi. Työpöydän pukkijalat ovat HAY:n.

***

Seinään upotettu kirjahylly

kuva: Sameli Rantanen

Olohuoneemme kirjahylly tehtiin jo rakennusvaiheessa samalla periaattella kuin väliseinät; eli upotukseen tehtiin puusta tuet hyllyjä varten ja ne koteloitiin kipsilevyllä. Vanhasta, tammikuussa 2011 julkaistussa postauksessa (linkki) näkyy hylly keskeneräisenä ja siitä saa ehkä jonkilaista kuvaa kuinka hylly on tehty. Seuraavaksi minulla olisi tarkoitus vähän uudistaa hyllyä kehittelemällä sinne uudet aselmat ja laittamalla kirjat vähän eri tavalla. Saisi aikaan kivaa pientä vaihtelua…

Usein kysytään myös talomme pohjapiirroksesta ja se löytyy tästä linkistä. Vinkiksi voisin mainita vielä sen, että moneen juttuun saattaa löytää vastauksen käyttämällä blogini oikeassa palkissa olevaa haku-kenttää.

Mielelläni autan ja vastaan kysymyksiinne, kiitos niistä!

P.S. Olen saanut runsaasti kyselyitä myös leikkimökistämme. Käsittääkseni leikkimökistä on tulossa piakkoin tarkempaa tietoa (mittoja ja hintatietoja) Kannustalon sivuille.

Author

18 Comments

 1. Ja heti heräsi kaksi uutta kysymystä näistä kuvista: mikä on tuon olohuoneen valaisimen tarkka malli (Tolomeo Mega?) ja mikä on työtuolin valmistaja ja malli.

  -kiitos-

  • Juu, Tolomeo Mega on kyseessä. Paperisella kuvulla.
   Työtuoli on Kartellin ”Spoon Chair”.

 2. Olohuoneen matto on kaunis. Kysyisin maton ominaisuuksista et jääkö matosta ”villanukkaa/nöyhtää” vaatteisiin jos esim. lapset löhöilevät ja leikkivät matolla. Ja pölyääkö se? Kiitos.

  • Kyllähän villamatosta aina tuppaa vähän nukkaa irtoamaan. En ole huomannut, että se pölyäisi. 🙂

 3. Hei!
  Meillä kanssa lehtikuusi terassit ja kiinnostaisi tietää, että mitenkä teillä.. Onko teillä terassi laudat halkeilleet (pieniä hakeamia)? Meillä osa laudoista on, ja mietitty, että onkoha tuo normaalia vai onko nyt käynyt niin, että meille myytiin ”ei niin hyvää” siperian lehtikuusta!? Tämän vuoksi olisi kiva kuulla muiden kokemuksia!

  • Juu, on meidänkin lautoihin tullut vähän halkeamia. On ihan luonnollista, että puu elää.

 4. Mitä mieltä olet (ja muut maton hankkineet), että sopiiko mattonne ruokailupöydän alle? Eli tarkoitan sitä, että kun tuoleja siirrellään, niin onko matossa tarpeeksi sileä pinta? Lapsia ei ole, joten siten pysyisi siistinä. Kovasti haluaisin tuon hankkia:)

  • En osaa sanoa kuinka hyvin matto sopii ruokapöydän alle, sillä en ole tottunut käyttämään mattoa ruokapöydän alla. Mutta maton pinta on suht. sileä, joten en usko, että se on suuri ongelma. Tämä ei ole sellainen ”pallomainen” matto. Varmuudellahan sen tietää vasta kun kokeilee ja voihan maton sitten palauttaa jos se ei toimikaan…

 5. Hei! Olemme hankkimassa adean bandin sohvaa joko valkoisena tai harmaana. Useat harmaat näyttävät vaaleansinisiltä tai beigeltä… olisinkin kysynyt mikä kangas/väri teillä on sohvassa sillä sen harmaan väri on niin hyvännäköinen? Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Meidän sohvan väri on muistaakseni Coral 20. Kangas on vaan melko nyppyyntyvää sorttia, joten en kyllä sen puolesta voi sitä suositella. :/ Sävy on kyllä kaunis.

 6. Olen tykästynyt tuohon olohuoneen mattoonne. Olemme etsineet olohuoneeseemme isokokoista kunnollista mattoa, jota lastenkaan ei tarvitsisi varoa. En haluaisi kuitenkaan sitä ihan valkoista, mutta mietin vaan mahtaako tämä teidän sävyinen matto näyttää likaiselta/kellertävältä valkoista kivilattiaamme vasten?

  • Maton valkoinen sävy ei ole vitivalkoinen, sillä se on villaa. Villa on luonnonvalkoista. Minusta kaikkien valkoisten ei tarvitse olla samaa sävyä, mutta se on tietenkin makuasia. Vain sovittamalla se selviää…

   • Matto on kotiutunut, mutta vielä paketissaan. Jännittää hiukan 🙂 Näyttää aika kellertävältä, mutta kuvissasi se on niin kaunis, etten tuomitse vielä.
    Oletko suojannut maton ennen käyttöönottoa jollain esim. suihkeella? Villahan tietenkin jo itsessään hylkii likaa eli se ei kai tarvitse mitään suojaa.

    • En ole suojannut mattoa mitenkään. En ikinä käytä mitään suoja-aineita. En halua ylimääräisiä kemikaaleja mihinkään. Pyrin hankkimaan vesipestäviä tekstiilejä ja villahan hylkii likaa luonnostaan. Aito villa on aina myös lämpimän valkoista, joten sitä ei voi verrata tekokuituisiin kirkkaan valkoisiin sävyihin.

     • Arvaas mitä? Rakastan tätä mattoa!
      Kyllä mua hiukan huvittaa: Ensin matto oli pussissaan pari päivää, sitten olohuoneessa pieni reuna aukirullattuna, kunnes vasta eilen tein kunnon siivouksen ja samalla sovitin uutta mattoa lattialle. Tykkään siitä hirmuisesti! Se on täydellinen!
      Kiitos paljon vinkistä! En olisi koskaa bongannut tätä mattoa ilman postaustasi =)

 7. Hei, Olisin kysynyt miltä tuo Linie matto tuntuu tai siis onko karkean tuntuinen? Kovasti tykkään mattojen kudemaisuudesta 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.