1. Laattapiste: Cubica Blanco / 2. Laattapiste: Marmi Blanco / 3. Pukkila: Harmony / 4. Pukkila: Natura / 5: Laattapiste: Ii Micron 36G / 6. Laattapiste: Ii Micron 36N / 7. Pukkila: 25-041 / 8. Laattapiste: EP Trento Nacar

Tuossapa ne on melkein kaikki; kuvasta puuttuu kodinhoitohuoneen yhteen seinään tuleva mosaiikki sekä teknisen tilan lattialaatta. Näyttää vähän sekalaiselta seurakunnalta, mutta tarkastellaanpas jokaista huonetta vähän tarkemmin…

 

Tämä suosikkilaatta on pitänyt pintansa. Eli vaaleanharmaata Ii Micronia (36G) tulee useampaan huoneeseen – myös vanhempien kylpyhuoneeseen. Aluksi mielessä oli tämän laatan vaaleampi versio (36W), mutta se ei sopinut niin nätisti kylpyhuoneen laattojen kanssa yhteen, joten valinta kohdistui astetta harmaampaan sävyyn. Tätä laattaa tulee siis myös vanhempien kylpyhuoneen lattiaan, vieläpä samassa koossakin. Olisimme halunneet sinne tuon laatan mosaiikkikoossa (3×3), mutta sitä saa vain kiiltävänä (mattana pitäisi tilata vähintään 50 m2 erä).

Vanhempien kylpyhuoneen seiniin tulee valkoinen Marmi Blanco 30×60 laatta – vain suihkuseinään tulee valkoinen Cubica Blanco tehosteseinäksi. Ja lattiaan tosiaan se Ii Micron 36G 30×60 koossa, mikä onnistuu Unidrainien ansiosta.

Lasten kylpyhuoneen laatat löytyivät Pukkilan valikoimasta (heillä on hyviä perusmosaiikkeja). Seinät laatoitetaan valkoisella peruslaatalla 20×10 koossa tiililadonnalla ja lattiaan tulee musta 3×3 mosaiikki (toisin kuin tuon kuvan mallipala, joka on 10×10). Tämä on hyvä pohja, johon on helppo tuoda eri värejä pyyhkeiden ja muiden tekstiilien avulla.

Keittiön välitilaan tulee epäsymmetristä Trento Nacar ”mosaiikkilaattaa”, johon ihastuimme syksyllä käydessämme Laattapisteen myymälässä. Laatta saumataan kauttaaltaan harmaalla sauma-aineella, jolloin se näyttää mosaiikilta.

 

Ihan hiljattain päätimme, että laatoitamme kodinhoitohuoneen koko kaappien takana olevan seinän valkoisella Laattapisteen mosaiikilla. Siitä on olemassa valitettavasti vain tuo huonolaatuinen IPhonella otettu kuva. Ja lattiaan sitä Ii Micronia 36G.

Olenkin tainut mainita, että eniten päänvaivaa on tuottanut saunarakennuksen kylpyhuoneen tummat laatat. Kirjoittelin aiemmin Pukkilan laatoista, mutta nyt olemme päättäneet, että seiniin tulee Laattapisteen tummanharmaata Ii Micronia (36N) ja lattiaan Pukkilan mustaa mosaiikkia, joka todellisuudessa sopii oikein nätisti yhteen tumman Micronin kanssa, vaikka tuossa kuvassa se ei näytä siltä (kuvat on otettu eri tiloissa, eri valaistuksissa). Emme siis otakaan sitä kiiltävää mustaa laattaa, jota mietimme ensiksi.

Suurin osa uuteen kotiin tulevista laatoista on meille ennestään tuttuja edellisestä talostamme.

Jo silloin ihastuimme Ii Microniin ja mitäpä sitä vaihtamaan. Ajaton ja laadukas valinta. Samoin ajattelemme myös kylpyhuoneen Marmi Blanco -laatasta. Tällä kertaa ei vain tule kokovalkoista kylpyhuonetta, vaan lämpöä sinne tuovat tammiset kiintokalusteet ja harmaan sävyinen Micron-laatta.

Vedeneristys- ja laatoitustuotteiksi valitsimme tälläkin kertaa Mapein tuotteet, mutta sauma-aine on entistä helppohoitoisempaa Kerapoxyä (josta voit lukea tarkemmin täältä).

Olemme myös päättäneet, millainen amme saunarakennuksen kylppäriin tulee, mutta kirjoittelen siitä ja muista LVI-kalusteista sekä hanoista oman postauksensa…

Author

11 Comments

  1. >Ihania, ajattomia. Hauska ryppypintainen tuo Cubica blanco, on varmasti kiva elävoittämään valkoista ja sileää. Ja kun olivat jo kauniita entisessäkin kodissa, niin ei kannata vaihtaa. Oliko ne unidrain-viemärit normaalia kalliimmat? Ne on kyllä hyvät, kun saa valita ison laattakoon.

  2. >Aivan ihanat laatat olette valinneet. Kivat hillityt efektit joihin ei kyllästy. Mä olen aina tykännyt noista Microneista, niiden pinta on niin ihanan kivimäinen 🙂 ja toi vaalea harmaa näyttää hienosti vähän sementiltä.

  3. >Kauniita laattoja olette valinneet ja uskoisin, että Kerapoxykin on hyvä valinta pitkällä tähtäimellä ajateltuna! Trento Nacar on rohkea valinta, mutta varmasti näyttävä!!Katselin kuvia tedän aiemman asunnon laatoista ja heräsikin kysymys, johon toivoisin rehellistä vastausta (itsellä niin vähän kokemusta laatoista lattiassa):-Teillä on aiemmin ollut hyvin vaaleaa, lähes valkoista, laattaa ja vastaavasti hyvin tummaa laattaa lattioissa. Minkälaisia kokemuksia teillä näistä väreistä on käytössä lattialaattoina? Nyt olette valinneet väliltä harmaan, joten ajattelin, että onko lähes valkoinen/tumma lattia haastava, kun tällä kertaa päädyitte tähän välimaastoon?Blogiasi on kiva seurailla! Odotan innolla jo postausta ammevalinnasta, sillä mekin olemme niitä nyt yrittäneet haeskella!

  4. >Nanna: Kiitti! 🙂 Olemme erittäin tyytyväisiä valintoihin…toivottavasti lopputulos on sitä, mitä mielessä kuvittelee.Hanna: Tuo Cubica on kyllä kaunis laatta. Sopivan erilainen, mutta ei kuitenkaan liian "bling bling". Unidrainit ovat kyllä normaaleja lattiakaivoja kalliimmat, mutta jos haluaa isoa laattaa lattiaan, on se ainoa vaihtoehto. Ja ovat ne minusta kauniimmatkin kuin normikaivot. Meille tulee molempia.Malia: Jeps, ollaan tyytyväisiä. Myyjä ihmetteli, kun en halua mitään "glamouria". 😀 Ei vaan iske liiallinen kimallus tai koukerot. Modernin ajatonta mielummin.arleena: Kiitos! :)Niina: Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 En olekaan ajatellut se tarkemmin lattialaattavalintaamme. Se valikoitui ihan siksi, että pidämme kovasti kyseisestä laatasta. Voin ihan suoraa sanoa etten valitse laattoja (tai mitään muutakaan) sen perusteella, kuinka helppo ne on puhdistaa. Aina pitää kuitenkin siivota. Mielummin näen sen lian ja saan sen heti putsattua pois, kuin että elän "puhtaalta näyttävässä" ympäristössä. 😉 En kokenut valkoista laataa hankalaksi keittiössä edellisessä talossa. Jos lattialle tippui jotain, niin pyyhkäisi sen sitten pois. Tuskin se olisi jäänyt pyyhkimättä vaikka lattia olisi ollut esim. ruskea. Eteisessä oli tumma Ii Micron (jota nyt tulee saunarakennukseen) ja kieltämättä se oli ärsyttävää siksi, että siitä erottui heti hiekka, jota lapsiperheessä tulee eteiseen todella paljon keväällä/kesällä. Mutta sama hiekka siinä on, olipa laatta minkä väristä tahansa. 🙂 Mutta pointtini on se, että olemme ihan oikeasti valinneet laatat vain sen perusteella, mikä näyttää kauniilta. Ii Micronissa on materiaalin puolesta paljon muitakin hyviä puolia.

  5. >No hyvä, ettei valkoinen lattialaatta ole osoittautunut hankalaksi! Uskallan siis sitä meillekin (keittiö-eteinen) ajatella. Itse mietin ehkä vähän turhankin paljon sitä, miten omat valinnat sitten toimivat siinä joka päiväisessä käytössä, käytön ja kestävyyden kannalta. En esimerkiksi haluiaisi muutaman vuoden asumisen jälkeen harmitella likaisia laattasaumoja ja siksi panostan mielelläni nyt (kun vielä voin) myös saumamassaan ja sitä kautta samalla helppohoitoisuuteen.Siihen liittyen vielä muuten toinen kysymys: suositeltiinko teille Kerapoxyä myös seinäsaumoihin? Meille kun paikallisesta Laattapisteestä suositeltiin erityisesti lattiaan, ja seinien osalta sanottiin, että ei anna vastaavaa hyötyä, että "perinteinen" toimisi aivan yhtä hyvin?

  6. >Niina: Saumamassaan kannattaa kyllä panostaa! Niin mekin nyt teemme. Ekassa talossa oli "normaalia" Mapein sauma-ainetta ja sitä sai kyllä olla putsaamassa.Aiomme laittaa seiniinkin Kerapoxyä, koska täällä on hyvin kalkkipitoinen vesi.

  7. >Tuosta Trento Nacar-laatasta tuli mieleeni, että tiesitkö, että tuollaiset laatat kuuluu asentaa puskusaumaan. Siten ettei saumoja laattojen välille jätetä? Laatta on suunniteltu siten, että tällöin se ei näytä suurilta laatoilta vaan nimenomaan mosaiikkilaatalta. Se on hirveän kivannäköistä täytyy pistää mieleen :). Pidän muutenkin kovasti laattavalinnoistanne ja muutenkin vanhasta kodista olevat kuvat ovat todella kauniita.

  8. Hei! Valitsin eteiseen ja vessaan tuo II Micron 36G laatan lattiaan blogisi perusteella, olen kuvissa ihastellut eikä todellakaan tuottanut pettymystä, kaikenlisäksi oli Laattapisteellä vielä mukavassa alessa 🙂 sauma-aineesta olisin kysynyt, mistä se hankitte/sävy?

    • Kiva kuulla! Sauma-aineen ostimme myös Laattapisteestä, mapein valikoimasta. Tarkkaa sävyä en valitettavasti enää muista, mutta sellainen joka on mahdollisimman lähellä laatan sävyä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.