Joku ehkä kummastelisi, että mitä ihme risuja olen raahannut kotiin maljakkoon. Eteisessäkin oli oikein risukasa.

risut

kirsikanoksat

kukkii

kirsikkapuunoksat

Mutta ehkä se ei enää ihmestytä, kun oksiin on alkanut puhjeta lehtiä ja kukkasia. Nämä ovat nimittäin kirsikkapuunoksia. Aivan ihana pieni, ja ilmainen, kikka tuoda kevättä kotiin!

Ruokailutilan pöydälle olen asetellut toiset oksat, kuten viime aikaisista kuvista olette saattaneet huomata. Ne ovat syreeninoksia. Niihin ilmestyi näkyvät nuput jo aiemmin ja nyt näkyy pieniä kukan alkuja. Ostin jonkin aikaa sitten kukkakaupasta syreeninoksan, joka kesti hyvänä yhden päivän. Uskon, että nämä omat syreeninoksat kestävät paremmin. Ja ovathan ne jo nyt kestäneet viikon verran.

syreeninoksat

syreeninoksa

Terveiset muuten kaikille viikonlopun blogigaalajuhlijoille! Minä jään kotiin viettämään meidän pikkuneidin synttäreitä, jotka luonnollisesti ovat minulle paljon tärkeämpi juhla. Mutta oikein kivaa gaalailtaa blogikollegoille ja mukavaa viikonloppua kaikille!

Author

14 Comments

 1. Tykkään kovasti oksista maljakossa. Tuota syreeniä en ollut tullut edes ajatelleeksi, mutta norjanangervoa on ollut maljakossa koko kevään ajan. Leikkaan niitä tasaisesti, ettei tule sitä tyypillistä räjähtänyttä ulkonäköä pensastaimiin, jollaisia näkee monessa pihassa. Oksiin tulee maljakossakin suloiset pienet valkoiset kukat, joiden tuoksu ei tuntunut pahalta vaikka toisin voisi kuvitella. Pihalla kukkivat kyllä reilusti enemmän ja tuoksuvat kovemmin, maljakossa kauniin herkän näköinen. Pihalla on myös yksi onnenpensas ja siihen sain suloiset keltaiset kukat maljakossa. Kohtahan sekin kukkii luonnossa kun kevät tästä etenee.

  • Kuulostaapa ihanalta! Meillä kasvaa pihalla myös syyshortensiaa (tai toivottavasti ovat säilyneet hengissä ;)), joten toivon, että saan siitä napsaistua muutaman oksan joskus maljakkoon. Aion laittaa pihalle paljon sellaisia kasveja, joita voi hyvin hyödyntää leikkokukkina sisällä.

 2. Ihania, pieniä hiirenkorvia merkkinä keväästä! Minä toin pari päivää sitten maljakkoon koivun oksia, niissäkin silmut ovat jo isontuneet 🙂

 3. Minäkin hain kukkakaupasta kirsikkapuun oksia, toivottavasti kukkisivat, nyt on isot silmut vasta. Täällä kaupungissa ei ihan kehtaa mennä puistosta repimään 🙁

  • Juu, ei kannatakaan mistään puistoista mennä oksia repimään. 🙂 Me haimme oksat miehen fammun pihalta, jossa on ihanan rehevä ja vähän villiintynyt puutarha.

  • Näyttää kyllä ihanalta. Nyt oksissa on vieläkin enemmän kukkasia ja ihastelen niitä vähän väliä. 🙂

 4. Hei, mistä olet ostanut edellisessä Finlayson-postauksessa päälläsi olleen farkkupaidan? Juuri tuollaista vaaleaa olen etsiskellyt…

 5. Ihania oksia ja ymmärrettävästä syystä jäi gaalailut väliin. Niin jäi multakin, sillä pientä flunssaa pukkasi ja matkajärjestelyt painaa päälle! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.