Yksi kevätkauden monista ihanista jutuista on se, että kukkasesonki alkaa ja meitä hemmotellaan vuoronperään mitä upeimmilla lajikkeilla. Tulppaanikausi on nyt käsillä ja tuo perinteinen maljakon sulostuttaja tuntuu tähän vuodenaikaan raikkaalta valinnalta. Nappaan yleensä valkoisen tulppaanikimpun ostoskoriini, mutta tällä kertaa päädyinkin toiseen väriin.

Valkoiset tulppaanit olivat loppuneet ruokakaupasta, joten hetken mietinnän jälkeen valitsin kimpuksi tämän oranssinkeltaisen lajikkeen. Olipa onni, etten saanutkaan valkoisia tulppaneita tällä reissulla, sillä kotona ihastuin tähän väriin entistä enemmän. Sävy sopii kauniisti olohuoneemme sisustukseen juuri nyt.

Pidän eniten tulppaaneista siten, että varret saavat vähän venähtää ja kaartua kauniisti maljakon yli. Se onnistuu silloin, kun avaa tulppaanikimpun heti kotona ja laittaa tulppaanit suoraa maljakkoon. Jos taas ei avaa kimppua ja pitää tulppaaneja kääreessä hetkisen aikaa maljakossa (jolloin varsien nestejännitys palautuu), jäävät tulppaanit ryhdikkäiksi.

Kevätkaudella toivon löytäväni maljakkoon jälleen unikkoja ja magnolian oksia, mutta olisipa ihana löytää jokin uusi kukkanen, jota meillä ei vielä ole ollut…

Lue myös: 3+2 vinkkiä tulppaaneilla sisustamiseen

Author

2 Comments

  1. Valkoista ei voita mikään, niinhän sitä luulisi, mutta onhan nuo muut väritkin aivan ihania. Juuri tuollainen muutaman tulppaanin (10 kpl) kimppu näyttää hyvältä. Olen nyt ihastunut sekakimppuihin. Viimeksi liilaa, keltaista ja valkoista. Olipa kiva. Lopuksi laitoin kaikki neljäkymmentä terassille. Vahinko, että sää vaihteli plussan puolelle eivätkä kestäneet montaa päivää. Joskus kestäneet jopa 3-4 viikkoa terassilla.

    • Suvi M Reply

      Kyllä on kiva välillä valita jotain muutakin kuin valkoista. 🙂 Sekakimput ovat minustakin tosi nättejä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.