Mökkiprojekti etenee mukavasti ja Mankku on ahkeroinut raksalla monena iltana sekä viikonloppuna. Kohta pitäisi päättää seuraavia suurempia hankintoja, kuten esimerkiksi keittiö. Ideat keittiön pintamateriaaleista ja kaapeista ovat olleet selkeänä mielessä jo pitkään, joten ehkä kohta voisi laittaa jotain tilaukseenkin. Ja päättää, että miltä valmistajalta.

Keittiömme sijoittuu eteisen vasemmalle puolelle, matkan varrelle olohuoneeseen kuljettaessa. Pohjapiirrokseen hahmotetut kaapit eivät täysi vastaa lopputulosta, vaan tulemme luultavasti lisäämään kaappitilaa molemmille puolille (siniset katkoviivat kuvassa). Keittiön toinen seinä on kaapistoa lattiasta kattoon, kun taas toisella seinällä on ainoastaan alakaapit.

Meidän mökin pinnoissa tulee yhdistymään erilaiset puulajit. Kattopaneeli sekä esille jäävä kattoparru ovat vaaleaa puuta (kuusta), kun taas esim. ikkunanpuitteet ovat tammensävyiset. Puupintoja raikastavat valkoiseksi maalatut seinät sekä betonilattia. Mökin alakerran katto tulee olemaan valkoiseksi maalattua kipsilevyä, joten puupaneelikattoa tulee ainoastaan yläkertaan.

Alusta asti olemme haaveilleet puisista keittiökaapinovista. Tai siis viilutetuista; täyttä puuta olevia ovia ei tunnu saavaan valmiina oikein mistään. Keittiökaapit voisivat olla tammea tai jotain vaaleampaa puuta. Keittiökaappien vetimiksi haaveilen aivan ihania Raaka Rå keraamisia ”pallovetitimiä”, joita saa A.S. Helsingöltä.

Kuva: A.S. Helsingö

Keittiötasoksi olen tuumaillut rosteritasoa, mutta en tiedä onko se mahdollinen valinta, kun meinaamme hankkia tasoon upotetun liesituulettimen. Mikäli päädymme rosteritasoon, valikoituu hanaksi jokin krominen malli. Jääkaappi tulee integroituna seinämälle, jossa on kaapistoa lattiasta kattoon. Toivoisin siihen myös aamiaiskaappia, jonne saisi piiloon mikron ja kahvinkeittimen.

Laatat: ABL / Keraaminen vedin: A.S. Helsingö / Valaisin: Zero / Tuoli: Carl Hansen & Son ”Y” / Hana: Lapetek / Rosteritaso: Stala / Kaapinovikuva: A.S. Helsingö / Betonilattiakuva: Tikkurila

Seinämä, jolle ei tule yläkaappeja, laatoitetaan kokonaan tasosta kattoon saakka valkoisilla pitkulaisilla laatoilla. Minulla on tähän yksi twisti mielessä, mutta en paljasta sitä ihan vielä. Tason ylle tulee roikkumaan kolme ruotsalaisen Zeron valmistamaa A-Lampa-lamppua, jotka ovat siskoni vanhoja. Pidän noista arkkitehti Thomas Sandellin suunnittelemista valaisimista tosi paljon; ne ovat kuin suuria Iittalan klassisia Aino-laseja. 

Kiinteiden kalusteiden lisäksi keittiön eteisen puoleiseen päätyy tulee todennäköisesti jokin moderni lasivitriini, johon saisin ihania astioita nätisti esille. Lisäksi kulmaikkunanurkkaukseen voisi tulla jokin siro nojatuoli aamukahvihetkiin, jolloin aamuaurinko sarastaa juuri noista ikkunoista. Ruokapöytä tulee sijoittumaan olohuoneen puolelle, suoraa keittiön eteen. 3D-havainnekuvaan on piirretty meidän vanha Artekin ruokapöytä, mutta luulen, että tulemme laittamaan tähän pitkän pöydän (sen meidän vanhan Ikean Norden-pöydän). Mutta nämä sisustukselliset seikat ratkeavat ajan kanssa – niillä ei ole kiire.

Odotan innoissani, että pääsen sisustelemaan, mutta vielä siihen on matkaa. Kohta päästään kuitenkin jo maalaamaan seiniä!

Artikkelikuva: Picky Living

Lue myös: Villa Fregatin pohjaratkaisu

Author

4 Comments

 1. Hei, kertoisitko tarkemmin betonilattiasta. Miten aiotte sen pinnoitaa/käsitellä. Ja ylipäänsä koko betonilattiaprojekti alusta saakka kiinnostaa. Ajatuksissa myös toteuttaa betonilattia.
  Kiitos etukäteen!

  • Suvi M Reply

   Parhaiten näet meidän betonilattian toteutuksen Villa Fregatin Instagram-tililtä. Olen tallentanut sen työvaiheita profiiliin kohokohtiin ”Betonilattia” pallukkaan.

   https://www.instagram.com/villa.fregatti/

   Nyt lattia kuivuu ja sen jälkeen pinta pitää vielä käsitellä jotenkin, mutta emme vielä ole lyöneet lukkoon sitä, että miten. Siihen on eri vaihtoehtoja…

 2. Mökkiprojektinne on upeaa seurattavaa! =) Lopputuloksesta tulee huikea!

  Pieni varoituksen sana rosteritasoon liittyen: kyseessä on yllättävän herkkä materiaali. Rakensimme vuosi sitten ja keittiössämme löytyy rosteritasot. Tasot antavat keittiöllemme upean teollisen ilmeen, mutta ovat ehdottomasti haastavimmin tasomateriaali, jonka olen kohdannut. Tasot naarmuuntuvat todella herkästi pienimpienkin astioiden alla ja lisäksi tasoon jää kosketuksesta näkyviin rasvaiset sormenjäljet (nämä upeat tasot oikein houkuttelevat vieraita koskettamaan). Myöskin ruuanlaiton jäljet (roiskeet yms) näkyvät tasoissa armottomasti ja tasoja tuleekin hinkattua päivittäin.

  Rakastan rosteritasojemme visuaalista ilmettä, mutta en enää valitsisi näin haastavia tasoja.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! Aivan ihana kuulla! <3

   Juu, rosterissa on varmasti tuo ongelma ja etenkin alussa kaikki jäljet näkyvät virheettömässä pinnassa helposti. Minusta naarmut kuuluvat tason luonteeseen ja niitä väistämättä tulee ajan kanssa; emme siis oleta, että pinta säilyisi virheettömänä vuosikaudet. Mutta katellaan, mitään ei ole vielä tilattu... 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.