Meidän uuden kodin remontti alkaa olla loppusuoralla ja muuttopäivä häämöttää jo pelottavan lähellä! Kurkistetaan uuden kodin nurkkiin remonttikuulumisten kera…

Instagramissa olleen Stockmann-yhteistyön myötä sisustelin syystunnelmaa muutamaan nurkkaukseen uudessa kodissa, joten annetaan niiden kuvien siivittää tätä remonttikertomusta. Olohuoneessa on vielä vanhempieni toinen sohva sekä sohvapöytä, joten sisustus tulee kyllä muuttumaan tästä vielä meidän omien huonekalujen myötä.

Uuden kodin remontti on siinä mielessä hyvällä mallilla, että kaikki huoneet ovat pääosin valmiita paitsi kylpyhuone. Pientä säätämistä on vielä esim. keittiössä sekä muutamassa kohdassa, jotka kaipaavat pientä maalausta. Mankku on irroittanut kaikki kylpyhuoneen pintamateriaalit, eli laatat ja paneloinnit, ja seuraavaksi remonttifirman pitäisi aloittaa kylpyhuoneen pintojen tasoittaminen ja sen jälkeen laatoitus. Toivottavasti tuo työ alkaa ensi viikolla, sillä meidän olisi tarkoitus muuttaa uuteen kotiin syyslomaviikolla 42!

Välitilan laatta odottaa asennusta tason päällä

Keittiö on pääosin valmis, mutta siellä pitää vielä kiinnittää välitilan suurlaatta ja sokkelit paikoilleen. Aamiaiskaapista puuttuu pomppusalvat. Olin aivan innoissani, kun saimme keittiön valaisimet paikoilleen! Nämä valaisimet ovat piste i:iin päälle keittiökokonaisuudessa ja tuovat siihen särmää.

Seinävalaisin on Tom Dixonin ”Stone”, jonka runko on painavaa marmoria ja keskelle jää kullan sävyinen ympyrä, joka kätkee led-valon sisälleen. Valaisin antaa kauniin, ympyrämäisen tunnelmavalon. Ikkunalla roikkuva valaisin siirretään toiselle ikkunalle, sillä nyt tässä nurkkauksessa on liikaa valaisimia.

Saarekkeen ylle kaartuva valaisin on Valerie Objectsin ”Hanging Lamp N3”, jonka halusin ehdottomasti valita meille tummassa viininpunaisessa sävyssä. Tämä on niin upea! Rungon punertava sävy löytää parinsa välitilan kivikuvionnista, joka tulee luonnollisesti paremmin esille sitten kun laatta on asennettu paikoilleen.

Valaisimen asennus ei sujunut ongelmitta, sillä ohjeen mukaan seinään tehty reikä ja proppu eivät olleet oikean kokoiset, joten jouduimme poraamaan seinään kahdet rei’ät. Oikeastaan se oli ihan hyvä juttu, sillä kun asensimme valaisimen ensimmäisen kerran paikoilleen ja laitoimme sen päälle, huomasimme kuinka kirkas polttimo siinä onkaan. Se häikäisi silmiä. Niinpä asensimme valaisimen hiukan alemmas, kun teimme uudet, tiiviimmät rei’ät seinään. Nyt valaisin on tukevasti paikoillaan, eikä se häikäise liikaa. Toki polttimon voi vaihtaa himmeämmäksi. Tässä valaisimessa on mukana sellainen led-polttimo, jonka alaosa on peiliä.

Olohuoneen sohvanurkkaus ei vielä tunnu omalta, kun omat huonekalut puuttuvat, mutta on kiva että asunnossa on yksi vähän valmiimpi nurkka, jossa levähtää. Onneksi olen saanut pidettyä äitini viherkasvit hengissä koko remontin ajan! Ne tuovat ihanasti kodikkuutta ja saavat toki jäädä meille (heidän asuntoon kaikki kasvit eivät mahtuneet).

Makuuhuoneet toimivat tällä hetkellä varastoina. Teinien huoneissa on jo sängyt paikoillaan ja niissä säilytetään osaa huonekaluista. Meidän vanhempien makuuhuoneessa säilytetään tällä hetkellä kylpyhuoneen kiintokalusteita ja remonttitarvikkeita. Toivottavasti saamme kylpyhuoneen valmiiksi ennen muuttoa, mutta jos emme saa, niin sitten täytyy hetken aikaa käydä suikussa salilla tai uimahallissa. Onneksi pikkuvessa on käytössä.

Meidän syysloma sujuu tosiaan sitten muuton merkeissä. Varasimme muuttofirman keskiviikolle 19.10, jolloin viemme kaikki suuret huonekalut uuteen kotiin. Ennen sitä viemme toki pienempiä muuttokuormia. Lähes kaikki vapaa-aika kuluukin nyt karsimisessa ja pakkaamisessa. Tuntuu tietysti myös haikealta jättää nykyinen koti, mutta se saa ihanat uudet asukkaat.

Author

8 Comments

  1. Tsemppiä rempan loppurutistukseen ja muuttorumbaan! Tästä tulee kyllä ihana koti 🙂

  2. Mihin kohti allas ja hana tulevat? Kuvista en huomannut hanaa missään!

    • Suvi M Reply

      Ne tulevat seinän vastaiselle seinälle. Tason päällä on nyt välitilan laatta odottamassa kiinnitystä ja allas on sen alla. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.