Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Kevät on kyllä minun lempivuodenaikani! Nautin seurata sitä miten luonto hiljalleen herää talviuniltaan ja ensimmäiset kukkaset alkavat nousta kukkapenkistä. Odotan innoissani ensimmäisiä lämpösiä aamuja, jolloin tarkenee nauttia aamukahvin terassilla. Sanoinkin juuri Mankulle, että mökkeilyssä odotan eniten sitä, että saan herätä mökiltä ja köpötellä aamukahville rantaan tai omalle terassille.

Ihanaa on myös se, että keväällä ja kesällä sisustaminen laajenee sisätiloista pihalle ja terassille. Meidän kodin terassikalusteet alkaa jo olla hankittu, mutta mökille täytyy miettiä uudet oleskelualueet. Poimin muutamia suosikkejani Elloksen ulkokalustevalikoimasta.

Tobago-sarjan nojatuoli ja sohva sekä Dream-sohvapenkki

Terassisisustamisessa tykkään sekoitella moderneja ja klassisia huonekaluja toisiinsa. Suoraa katalogista napattu sisustusryhmä ei houkuttele, vaan mielummin mixailen eri tyylisiä juttuja keskenään. Pidän myös siitä kontrastista, että modernin talon terassi on sisustettu lämminhenkisillä ja klassisilla kalusteilla. Meidän oman mökin terassin sisustaisin mielellään rottinkikalusteilla, mutta sekaan voin hyvin lisätä myös modernimman tyylisiä kalusteita.

Athena-penkki

Meidän mökille rakentuu ajan myötä mitä luultavimmin useampi eri oleskelualue. Pääterassi tulee mökin yhteyteen ja saunatuvalle tulee oma pienempi terassi. Näiden lisäksi olemme suunnitelleet katetun pergolan rakentamista. Nämä kaikki oleskelualueet yhdistyisivät terassipoluilla toisiinsa, jolloin eri oleskeluryhmille voisi sipsutella paljain jaloin.

Minusta terassin voi sisustaa pitkälle samoilla periaatteilla kuin olohuoneen. Sohvaryhmää pehmentämään voi lisätä ulkokäyttöön soveltuvia valaisimia, koristetyynyjä ja mattoja. On hienoa huomata, miten ulkomattojen valikoima on laajentunut takavuosista. Löysin Ellokselta vaikka kuinka monta ihanaa ulkomattoa!

1. Ulkokäyttöön soveltuva Tibor-kattovalaisin / 2. Tobago-sohva / 3. Candice-istuintyyny pestyä pellavaa 70×150 / 4. Feeling riipputuoli / 5. Fire tulipesä Ø 60 cm / 6. Candice istuintyyny pestyä pellavaa 40x40x5 cm / 7. Santo kynttilälyhty / 8. RHETTE sivupöytä harmaata sementtiä / 9. BASSO nojatuoli ja rahi / 10. Flint ulkomatto / 11. Westcoast tuoli

Mökin pääterassille ajattelin keskittää löhöilyalueen nojatuoleineen ja pehmeine tyynyineen. Elloksen Basso-nojatuoli-rahi-yhdistelmä on minusta muotoilultaan ajattoman kaunis ja lämmin puun sävy tuo pehmeää kontrastia mustaan mökkiin. Oleskelualueelle laittaisin myös ulkokäyttöön soveltuvan maton sekä muutaman sivupöydän, jolle voi laskea juomalasin.

Katettuun pergolaan laittaisin vaikkapa Feeling-riipputuolit ja suuria Candice istuintyynyjä. Ruokailuryhmän rakentaisin mieluusti sekalaisesta yhdistelmästä, jossa voisi olla vaikkapa rottinkisohva ja pari terassituolia. Ruokapöytä voisi olla massiivipuinen Chania-ruokapöytä tai voisimme nikkaroida pöydän myös itse ja sen ylle ripustaisin ulkokäyttöön soveltuvan valaisimen. Tunnelman kruunaisi ulkotulipesä, jonka ääressä voisimme istuskella vielä alkusyksystäkin.

-20% alekoodi Ellokselle

Ellos tarjoaa Valkoisen Harmajan lukijoille -20% alekoodin Ellos Homen normaalihintaisiin tuotteisiin. Alennus aktivoituu tilauksessa koodilla 395414. Klikkaa tästä shoppailemaan.

Author

2 Comments

  1. Mökin terassien sisustaminen on kyllä ihanaa puuhaa. Meilläkin on katettu kesäkeittiö pöytineen. Saunan terassi korikalusteineen ja varsinainen terassi palloriipputuoleineen ja istuskeluryhmineen. Matot ja istuinpehmusteet ym. härpäkkeet tottakai. Mutta, olisin paljon onnellisempi yhdestä mökkiin kiinteästi liittyvästä katollisesta terassista. Koska olen menettämässä hermoni tavaroiden roudaamisesta suojaan ja ulos. Koska sataa, on siitepölykausi, linnunpaskat, hirveät tuulet, roskat ja lehdet ja mitä vielä.

    • Suvi M Reply

      Tuo roudaaminen on varmasti työlästä. :/ Hyvä pointti! Kannattaa varmaankin keskittää avoimille oleskelualueille sellaiset ulkokalusteet, jotka kestävät sadetta ja sään vaihteluita jos mahdollista…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.