Alkaakohan se muutto tässä lähestyä…? Tällä viikolla ollaan ainakin taas vähän lähempänä sitä!

Viime viikolla raksalla aloitettiin lattialaatoitustyöt ja ne saatiin tehtyä kokonaan ja saumattuakin vielä. Lattialaattaa tuli siis eteiseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, kahteen vaatehuoneeseen sekä vanhempien että lasten kylppäriin. Aivan mahtava juttu on se, että timpurimme sai laatoitettua keittiö-khh-vaatehuone-vanhempien kylpyhuone -akselin niin, ettei laattajakoa tarvinut rikkoa välillä; ovien väliin ei siis ole pakko laittaa kynnyksiä. 🙂

Eteinen laatoitettu ja saumattu (myös vasemmalle jäävä vaatehuone)

 

Keittiö laatoitettu ja saumattu

 

Keittiö

 

Näkymä ruokailutilan kohdalta kohti toista kylppäriä ja lastenhuoneita

 

Keittiö ja kodinhoitohuoneeseen johtava ovi-aukko

 

Lähikuva Laattapisteen Ii Micron 36G laatasta

 

Vanhempien vaatehuone laatoitettu

 

Kodinhoitohuone laatoitettu
Lasten kylpyhuone (kuvassa ei lattiaa vielä saumattu)

 

Lattia saumattiin samalla harmaalla sävyllä kuin seinät
Lähikuva lattiasta

Mankku jatkoi maalaus- ja paklaushommia edelleen. Nyt on kaikki lastenhuoneet sekä työhuone lopullisessa maalissaan. Niin minkä värinen siitä työhuoneesta tulikaan…

Tumma työhuone

 

Valoa huoneeseen tuo suuri ikkuna

…työhuoneen kaikki seinät maalattiin lilaan taittavalla mustalla. Tavoitteena vähän munakoisoon vivahtava sävy. Tämä on Tikkurilan värikartan väri nimeltään Kätkö. Nyt meillä on oma kätkö, hehheh.

Lastenhuoneiden tehosteväriä mietittiin kuumeisesti ja kysyttiin lasten mielipiteitä. Välillä kummankin huoneeseen oli tulossa tapettia, mutta sitten ei löytynytkään sellaista, joka olisi heti kolahtanut. Jotakin ihan kivoja vaihtoehtoja löytyi kyllä. Lopulta päätettiin maalata tytön huoneen yksi seinä kokonaan liitutaulumaalilla, sillä hän on kova piirtämään.

Liitutaulumaalia

 

Liitutauluseinä

 

Valmis liitutauluseinä

Pian kolmevuotias tyttömme haluaisi vaaleanpunaista joka paikkaan, mutta koska sitä on joka tapauksessa tulossa huoneeseen, päädyimme liitutauluseinään. Musta lisää myös huoneeseen syvyyttä, eikä siihen kyllästy samalla tavoin kuin vaaleanpunaiseen.

Viisivuotias poikamme on koko ajan puhunut, että haluaa sinistä tehosteeksi. Välillä mieli kuitenkin muuttui ja hän halusi mustavalkoista tähtitapettia. Lopullisen valinnan kohdalla (sinistä vai tähtitapettia), hän valitsi sinisen värin. Sinistä ei ole vielä maalattu huoneeseen – täytyisi ensin löytää hyvä sävy. Ja sillä ei tulla maalaamaan seinää vaan katto.

Pojan huone – kattoon pitäisi löytää sopiva sinisen sävy

Loppuviikosta pintakäsittelyn ammattilainen kävi katsomassa ison tilan sisäkattomme ”tilannetta” ja lupasi tulla tasoittamaan katon tällä viikolla. Ei se katto niin paha olekaan… 🙂 Pienemmissä huoneissa sisäkaton tasoituksessa ei ole ollut ongelmia ollenkaan.

Saunarakennuksella ei ole tapahtunut edistystä, sillä odottelemme, mitä sen luonnonkivimosaiikkihässäkän kanssa käy. Mutta eihän sillä ole kiire – ei haittaa vaikka saunarakennus ei olisikaan muuttohetkellä valmis.

Tällä viikolla otetaan ratkaiseva askel eteenpäin…keittiö saapuu!!!! Mahtavaa! Niin ja samalla tietenkin myös kodinhoitohuoneen ja aikuisten vaatehuoneen kaapistot. Niinpä nyt täytyy saada ne huoneet kuntoon, että kaapistot voidaan asentaa paikoilleen. Tänään muuten saapuivat väliovet!

Sohvan taidankin laittaa nyt vihdoin tilaukseen! Arvatkaa vaan odotanko muuttoa! Joka kerta, kun käyn raksalla, muuttokuume vain nousee. Mutta aika kärsivällisesti olen kuitenkin jaksanut odottaa… 😉

Ai niin, viime viikolla varmistui myös eräs yhteistyökampanja, josta tulen kirjoittamaan lähiaikoina…


Mukavaa viikkoa ja tsemppiä kaikille raksaajille!

Author

14 Comments

 1. >Ihanalta näyttää ja kuinka pitkällä teidän projekti jo onkaan! Hirmuisen nopeasti muka tämä aika on mennyt – vastahan se paketti rantautui teidän tontille. Ja nyt teillä on kohta upea valmis Koti 🙂 Ihana juttu!

 2. >Ai vitsi miten jännää, kun päivä päivältä pinnat alkaa valmistua 🙂 Työhuoneesta tulee supermagea, samoin lastenhuoneista!

 3. >Upeita pintoja! Tykkään erityisesti tuosta munakoisosävystä. Kiva nähdä kuvia ja tunnelmia muuton pikkuhiljaa lähestyessä, itsellä kun tuo hetki on vielä niin kovin kaukana…

 4. >No mutta eikös olekin ihana tunne kun tulee valmista ja muutto lähestyy. itsellä vielä niin tuoreessa muistissa.Ihana talo teille kyllä tulee! Munakoison sävy on tosi hyvä, yksi lempiväreistä ja liitutaulu seinäkin ihana!Sinisestä katosta tulee jännä. Meillä myös sopiva sinisen sävy hakusessa, kirkas sininen.Eikö tekis jo mieli vetämään kamoja kasaan ja miettimään muuttoa.

 5. Onnenhippuja Reply

  >Wau, siellähän mennään täydellä tohinalla eteenpäin 🙂 Näyttää todella hyvältä. Enkä minäkään malta odottaa, että teidän keittiö ym. saapuvat saatika sitten, että ne ovat paikoillaan. Ihanaa, kohta se muutto häämöttää 🙂

 6. >Näyttää tosi hienolta! Munakoison värinen seinä on upea! Muistatko saako tuota väriä micronia 10×10 koossa?

 7. >Sitä niin kuvittelee, että itse valitsee jotain omaperäistä, ja varmaan kukaan muu ei edes tykkää samanlaisesta, heh. Jo syksyllä mietin meille munakoisoa keittiön seinään, liitutaulumaalia on tulossa ainakin yhteen liukuoveen, kaakeleissa olen ihan musta-valkoinen -linjalla… Pakko kai myöntää, että ihan väkisinkin sitä ottaa vaikutteita omasta ajastaan, vaikka aika ajatonta hakeekin. Eli samoilla linjoilla mennään! Vitsit, sulla on sitten hyvä maku!Tätä on kysytty jo tuhat kertaa, tässä 1001:s kerta: mitä sävyä teidän Il Micron -laatat on? Sitä toiseksi vaaleinta vai ihan vaaleinta? Mulla on edelleen etsinnässä laatta, joka sopii parkettimme kanssa yhteen, tai itse asiassa etsinnässä on kaksi laattaa, vaalea ja tumma, koska kellarin eteiseen ei voi laittaa ihan tummaa, tulee muuten liian pimeää. Ja kun laatan pitää olla sellainen, että sitä saa eri kokoja, myös pieniä, niin tää on kyllä tosi työlästä. Varsinkin kun ei ehdi laattakauppoihin niiden aukioloaikoina…

 8. >Oijoi, täällä mie taas huokailen kun teillä näyttää niin hyvältä! Erityisesti ihastuin tuohon lasten kylppäriin! 🙂

 9. >Koitin jo aiemmin lähettää, mutta mahtoiko viesti saavuttaa. Olisin kysellyt värikoodia maaliin, joka oli teidän edellisen kodin eteisessä (hieman harmaa sävy) Olen etsinyt sellaista ja siitä olisi iso apu jos tietäisin, mitkä väri teillä oli. Maalisävyjä kun on niin valtavasti =)

 10. >Jane: Niin, kyllä aika menee nopeasti! Vuosi sitten muutto takaisin kotikunnille ei ollut vielä edes varmistunut! 🙂 Nyt ei osaa vielä kuvitella, että pääsisi kohta muuttamaan oikeasti tuonne… :DMalia: Ihan ihmeellistä, että kohta alkaa kaikki pikkuhiljaa valmistua! Ei voi tajuta! :DAnni: Siis, minustakin tuntuu, että muutto on vielä kaukana. Ei sitä voi käsittää, vaikka se oikeasti on melko lähellä… 😀 Tsemppiä oikein paljon teille! Nopeasti se aika kuitenkin menee….RUMBO: On kyllä jännää! Tämä lähestyvä muutto tuntuu vielä kuitenkin hyvin kaukaiselta. Varsinkin kun meidän vuokra-asuntoon muuttaa miehen serkku, joten muuttoasiat saadaan sumplittua sen suhteen jouhevasti. Ei siis tarvitse vielä tietää tarkkaa vuorka-asunnon irtisanomispäivää. Odotukset ovat korkealla, vastoinkäymisistä huolimatta. Vielä kun löytäisi sen juuri oikean sinisen sävyn pojan huoneen kattoon…Onnenhippuja: Niinpä! Eteenpäin mennään, vastoinkäymisistä huolimatta… :)anne: Kiva kuulla! Tsemppiä teille! :)Johanna: Muistaakseni tuota Ii Micronia saa myös 10×10 koossa. Kannattaa vielä varmistaa Laattapisteestä. Se on tosi ihana laatta!!!! :)Violette: Aivan! Tottahan toki sitä ottaa vaikutteita ympäristöstä ja väkisinkin tulee valittua "trendijuttuja". Pääasia, että on itse tyytyväinen valintoihinsa. Eihän sillä ole väliä, mitä muilla on. :)Ii Micronimme on 36G (muistaakseni). Se on se harmaaseen taittava sävy, ei se beigen sävy (jota myös mietimme jossain vaiheessa). Tsemppiä x 1000!!!! :)Tanja: Voi kiitos, mukava kuulla! Itse olisin, näin jälkikäteen ajateltuna, laittanut lasten kylppärin seiniin valkoiset saumat, mutta noilla harmailla mennään nyt… :)Anonyymi: Ei tullut viesti aiemmin perille. Emme enää muista aiemman talon harmaan seinän sävyä tarkkaan, mutta selvitellään jos se jostain löytyisi. Uuteen kotiin tulee myös harmaata seinään ja siihen on selvillä tarkka koodi, joten ehkä siitä on sitten apua… kirjoittelen siitä tarkemmin myöhemmin…

 11. >Hei,Kaunis koti teille tulossa!Mitkä laatat teillä on kodinhoitohuoneessa? Entäpä mikä on keittiön upea liesituuletin (tai liesikupu)?Kiitos jo etukäteen!:-)

 12. heip!
  meinasin kysellä samaa kuin anonyymi yllä. eli mikä laatta on kodinhoitohuoneen seinällä? tai mistä kyseinen laatta on hankittu? ihanalta näyttää teidän koti 🙂

 13. Nämä vanhojen postausten kommentit unohtuvat helposti, joten pahoittelen, että en ole vastannut aiemmin.

  Liesituuletin on Lapetekin Form V ja khh:n laatat ovat valkoista perusmosaiikkia Laattapisteestä. Tarkempaa mallia en valitettavasti muista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.