Mankku ahertaa raksalla ja lapset ovat päiväunilla. Mitäs minä teen? Suunnittelen tietenkin uuden kodin sisustusta. Suurin huonekaluhankinta, jonka tulemme tekemään on uusi sohva. Tätä on odotettu! Minulla on täysin mennyt hermo Klippaniin, jonka päälliset eivät pysy paikoillaan ja niitä saa koko ajan olla oikomassa.

Olohuoneemme on melko suuri (8 m leveä ja 6,1 m pitkä mitattuna seinään upotettuun hyllykköön), joten sohvakin saa olla kookas. Haluamme ison löhösohvan, jossa on mukava loikoilla. Mutta kuitenkin sellaisen, joka säilyttää ryhtinsä. Päällisten on ehdottomasti oltava irroitettavat ja konepestävät. Sohvan väriksi olemme ajatelleet vaalean harmaata, sillä valkoiset sohvat eivät ole meidän perheessä enää käytännöllinen valinta.

Sohva, johon olemme iskeneet silmämme on suomalaisen Adean Band-malli. Tätä sohvaa on nähty aika monessa paikassa, mm. Ulla Koskisen kauniissa Lato-talossa. Olisin mielelläni valinnut jonkin sohvan, joka ei ole niin ”nähty”, mutta tämä miellyttää meitä eniten ja sehän on tärkeintä. Band-sohvan voi rakentaa eri kokoisista moduleista, joten siitä on mahdollista koota omaan kotiin sopivan kokoinen sohva.

Ulla Koskisen Lato esiteltiin Dekon marraskuun numerossa

Sohvan kokoa on vaikea arvioida, joten teimme paperista mallipalan, jota pyörittelimme pohjapiirustuksessa eri tavoin. Mallipiirustukseen on piirretty 240 ja 205 kokoiset palat. Tuo musta ympyrä symboloi takkaa.

Sohvan pitkä sivu ikkunoiden edessä

 

Sohvan pitkä sivu seinään päin

 

Sohvalta avautuu näkymä kohti ikkunaa

Haluaisimme, että sohvan molemmissa reunoissa olisi myös käsinoja. Kuitenkin olisi hyvä, että modulit olisivat sillä tavoin käänneltävissä, että sohvaa voisi siirtää huoneessa eri tavoin. Siinä tapauksessa kannattaisi toiseksi palaksi valita sellainen moduli, jossa ei ole käsinojaa.

En myöskään haluaisi sijoittaa sohvaa liikaa ikkunan eteen. Piirustuksista katsottuna symmetrisin valinta olisi tuo ylimmäinen, mutta todellisuudessa vasta näkee mikä ratkaisu on paras. Siitäkin syystä olisi hyvä, että modulien paikkaa voisi muuttaa. Vielä ei myöskään ole varmaa sijoitammeko ruokapöydän noin päin vai pituussuuntaan. Senkin näkee vasta paikanpäällä…

Adean sivuilla on ohjelma, jonka avulla voi suunnitella oman sohvakokonaisuutensa. Valitettavasti meidän Mac-koneilla se ei toimi kunnolla, joten siitä ei ollut meille apua.

Kohta pitäisi jo laittaa sohva tilaukseen jos meinaamme saada sen heti muuton jälkeen käyttöön! 🙂

P.S. Palaan taas kohta kirjoittamaan ”viikkoraporttia”. Työhuone on maalattu lopullisella värillään – kuka arvaa, minkä väriseksi? 😉

Author

11 Comments

  1. >Kumpaa syvyyttä olet miettinyt ja mitä väriä? Meillä on takkahuoneessa Band ja näin olen ihan onnessani siitä. Se onkin ainoa uusi huonekalu tähän kotiin.

  2. >Just tunti sitten tai äskettäin kuitenkin näytin miehelle Bandia ja Ullan Latoa Elle Interiöristä.Se on hieno sohva, meilläkin hankintalistalla kunhan saamme vanhan raadon yläkertaa kohti.Sohvia ollaan jo vuosi kyttäilty ja vain 3 varteenotettavaa vaihtoehtoa tullut vastaan.

  3. >Oikein hyvä sohvavalinta! Omastakin mielestäni kannattaa valita sohva, joka todella miellyttää (ja on laadukas). Meillä on sohvana HTC:n Elle XXL ja olen edelleen siihen erittäin tyytyväinen, vaikka on ollut meillä jo useamman vuoden. Ajattelin hankkia uuteen kotiin vain toiset päälliset, joita voisi sitten vuodenaikojen mukaan vaihdella. :)Yläkerran aulaan täytyy meidänkin hankkia uusi sohva, mutta en tiedä pitäisikö tuhlata vai pihistää. Siitä kun tulee lasten valtakuntaa, joten joku Ikean sohva irtopäällisillä voisi ajaa asian. Ektorpin harmaa päällinen on mielestäni kaunis ja toimisi lastenkin kanssa…-Vera

  4. >Heippa!Jes, nappivalinta! Meillä oli edellisessä kodissa Band, jossa oli vaaleanvihreät pellavasekoite päälliset jotka sitten itse värjäsin pesukoneessa Dylonilla mustaksi! Sohvan vei exäni (ihan sovussa;)) ja uuteen kotiini ostin saman sohvan. Otin sen mustimmalla mahdollisella kankaalla, joka oli kuitenkin enemmänkin harmaa kuin musta. Hyväksi havaittu Dylonit pesukoneeseen-metodi ja taas on pikimusta Band 🙂 Ystävillä on se vaaleanharmaalla kankaalla ja jonkun kerran ovat mm.punkut siitä pesseet. RAKASTAN tuota sohvaa, en vaihtaisi mihinkään muuhun. Katsoin Ikean Stockholmia mustalla sametilla, jonka hinta on myös aika korkea ja laatu (erityisesti kangas) ei vakuuttanut minua. Lycka till, hyvän valinnan olette tekemässä. Minulla on nyt vain yksi pitkä pätkä 90 cm syvänä ja 240 pitkänä. Kivaa ja antoisaa pähkäilyä!Irkku

  5. >Hei, aiempi veikkaukseni ei tainnut tulla läpi:onko työhuone tumma, lähes musta? 🙂

  6. >Nannas: Mietittiin sitä kapeampaa syvyyttä (oliko se nyt 95?), sillä siinä on ehkä parempi istua… Kumpi teillä on? RUMBO: Kauniita sohvia on loppuen lopuksi aika vähän. Vielä kun lisää kriteereihin sen, että päällisten on oltava irroitettavat ja vesipestävät. Band meille taitaa sitten tulla! :)Kiva nähdä sitten mihin sohvaan te päädytte… :)Vera: Täytyykin vielä googlata tuo sinun mainitsemasi sohva. Ja kyllä, hyvään sohvaan kannattaa satsata jos mahdollista! Meillä on nyt kymmenen vuotta ollut Ikean sohvat (ja yksi vanhempieni vanha sohva), joten tämä on eka kerta, kun ostamme kunnon sohvan. Aika hyvin on Ikeankin sohvat kyllä palvelleet…Irkku: Kiva kuulla kommenttisi! 🙂 Sohvavalinta vahvistuu vain entisestään! 🙂 Tuo värjäyskin kuulostaa niin kätevältä… Sekin on muuten plussaa, että Band on suomalaisen Adean valmistama. :)Anonyymi: Osuit aika oikeaan! 🙂

  7. >Hei, jee, ajattelin juuri munakoisoa, koska se trendiväri ja oletette niin ajan hermoilla. 🙂 Sitä tulossa meillekin! Tosi hyvältä näytti noissa uudemman postauksen kuvissa, kuten myös kaikki laatoitukset!

  8. >Äskeinen anonyymi olin siis minä joka lähes mustaa veikkasin tuossa aiemmin. 🙂

  9. >Tuo Band-sohva on kyllä ihana! Yksinkertaisen tyylikäs, ja luulisin muotoilun kesätävän aikaa hyvin. Kävimme juuri perjantaina tilaamassa yhden meille. Jos kotiimme olisi mahtunut, olisimme ottaneet kaksi erilaista palaa ja sijoittaneet ne kulmittain, toinen olisi saanut olla 95 cm syvä, ja toinen 120 cm. Tilanpuutteen vuoksi hankimme yksiosaisen, 240 x 95 cm kokoisen sohvan sekä rahin. Siinä on kyllä parempi istua kuin tuossa 120 cm syvässä, mutta siinä syvemmässä olisi kiva löhötä 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.