Minulle on blogivuosien aikana muodostunut tavaksi ottaa aina aivan liikaa kuvia. Monia hyödyntämättömiä kuvia jääkin seilailemaan kovalevylle aivan turhaan, kun postauksiin valikoituu vain murto-osa nappaamistani kuvista. Muistin tämän hauskan ystävänkirja-haasteen, jonka bongasin kesän alussa siskoni Muoti mielessä -blogista. Päätin tarttua tähän nyt ja hyödyntää kuvituksena sekalaisia otoksia meiltä kotoa kesän varrelta.

Mikä on lempivuorokauden aikasi?

Jos on aivan pakko valita, niin valitsen viikonloppujen hitaat aamut. Ihan parasta on jos sattuu heräämään melko aikaisin, vaikkapa klo 8 aikoihin, ihan virkeänä, jolloin on koko aamupäivä aikaa haahuilla kotona. Tuollaisina aamuina juon monta isoa kuppia kahvia, luen uutiset ja lempiblogien viimeisimmät postaukset. Sitten saatan vain istuskella nojatuolissa ja olla omissa ajatuksissani.

Arkisin lempivuorokauden aikani ovat kyllä illat. Kun lapset ovat menneet nukkumaan katsomme Mankun kanssa yhdessä jotain sarjaa tai elokuvaa Netflixistä tai HBO:lta. Se rentouttaa.

Entä lempivuodenaikasi?

Minusta jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää. Minusta on ihanaa, kun tulee syksy ja voi alkaa tunnelmoimaan kotona. Kyllä kuitenkin lempivuodenaikani on kevät – se hetki, kun luonto hehkuu vaaleanvihreänä ja kesä on vielä edessä. Valoisat illat jaksavat ihmetyttää ja ilahduttaa joka kerta pitkä pimeän kauden jälkeen.

Mikä on lempipaikka kotona?

Aika paha. Olohuoneessa tykkään sisustella ja nautin sen eri näkymistä, mutta kyllä taidan silti valita makuuhuoneen. Nytkin makoilen tässä sängyllä ja naputtelen tätä postausta. Meillä on makuuhuoneessa tv, joten siellä tulee katsottua leffoja ja vietettyä muutenkin aikaa.

Millainen on lempipäivä?

Lempipäiväni on sellainen, jolloin voi tehdä ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Blogityön takia on harvoin sellaista aikaa ettei olisi koko ajan ”jotain mitä pitää tehdä”. Välillä kaipaan päiviä, jolloin ei olisi pakko tehdä mitään ja saisi viettää päivän fiiliksen mukaan. Onneksi sellaisiakin päiviä mahtuu väliin silloin tällöin, mutta niitä pitäisi kyllä viettää useammin.

Lempipäivänä olisin kotona ja kävisimme perheen kanssa ex tempore jossakin lähellä, vaikkapa mökkitontilla. Syötäisiin hyvin ja vietettäisiin aikaa yhdessä. Illalla mentäisiin saunaan.

Välillä kaipaan päiviä, jolloin ei olisi pakko tehdä mitään

Mikä on lempitapa yllättää läheisiä?

En voi sanoa, että meidän perheessä olisi tapana yllättää toisiamme usein, mutta sellaisia pieniä huomionosoituksia tehdään kyllä silloin tällöin. Saatan esimerkiksi ostaa kaupasta miehelle tai lapsille jotain heidän lempiherkkuaan yllätykseksi.

Millainen on lempiasusi?

Kotona lempparini on rento kotiasu: college-paita ja löysät kotihousut. Töissä lempiasu on sopivan rento paitapusero ja (mustat) farkut.

Mistä lempivaatteesta et pystyisi luopumaan?

Minulla ei oikeastaan ole sellaista vaatetta, josta en voisi luopua…? Ehkä valkoinen paitapusero – se on ollut osa vaatekaappiani vuosikaudet.

Mikä on lempijuomasi? 

Olen jo pitkään ollut aivan koukussa Hartwall Novelle Plus -kuplaveteen ja etenkin siihen MultiB+C mangon ja guavan makuiseen versioon. Kaikki meidän perheessä tietävät mitä toivon kaupasta, kun pyydän että ”tuokaa sitä äidin vettä”.

Mikä on lempiruokasi?

Tämäkin on vaikea valinta, sillä pidän monista eri ruuista. Jos olisi pakko valita jokin, niin sanotaanko vaikka perinteinen spaghetti ja jauhelihakastike.

Voiko lempiasioista kiistellä? 

Eikös se ole niin, että juuri sellaisista asioista on helppo kiistellä, jotka eivät perustu faktoihin? Eli lempiasiat ja makuasiat. Se, että kannattaako niistä kiistellä on toinen juttu. Tällaisissa asioissa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, joten silloin kiistely on turhaa. Keskustella voi toki ja sillä tavalla tutustua paremmin toiseen.

Nyt taidan mennä nauttimaan ilta-auringosta pihalle! Huikkaa kommenttiboxiin jos päätät napata tämän ystävänkirja-haasteen omaan blogiisi, niin voin käydä lukemassa sinun vastauksesi. Onko meillä samoja suosikkijuttuja?


Translation: Random pics from our home.

Author

1 Comment

  1. Ihana tunnelma ja tekstiilit. Minkä merkin sohvalla oleva pilkkutyyny on?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.