Täällä länsirannikolla on melkoinen takatalvi! Lunta on tupruttanut useamman sentin verran, tuuli vihmoo voimakkaana ja räntääkin sataa vähän väliä. Tällaisella säällä on kiva keskittyä kotihääräilyyn ja luoda kotiin tunnelmaa kynttilöin ja kukkasin. Leikkokukkasen nappasin omalta pihalta, kun ei ole viitsinyt tällä säällä lähteä edes kauppaan.

Totesin viime viikolla Stooreissa, ettei minua haittaa se, että on luvattu huonompaa säätä. Kotityöt olivat jääneet vähän retuperälle upeiden säiden takia, kun olimme keskittyneet ulkoiluun. No, en tietenkään ihan tällaista säätä toivonut. Mutta kyllä se kevät sieltä tulee takaisin vielä…

Tänään olemme viettäneet oikein rentoa sunnuntaita. Ollaan katsottu Huvilaa ja huussia, surffattu netissä, eikä olla tehty oikein mitään. No, aamupäivällä kyllä sen verran rymsteerattiin, että vaihdettiin olohuoneen järjestys taas tavalliseen tyyliin takaisin, eli sohvat eivät ole enää vastakkain. Tyynyt ovat vähän miten sattuu, enkä lähtenyt niitä oikomaan kuvia varten – tällaista täällä on kun sohvilla on löhötty.

Minä vaihtelin myös vähän esillepanoja ja valaisimien paikkoja. Harmittelin sitä, ettei maljakkoon ollut oikein mitään kukkasia, kunnes keksin käydä nappaamassa omalta pihalta yhden alppiruusun oksan maljakkoon. Muistan nähneen viime syksynä tällaisen oksan jossain ruotsalaisessa blogissa ja kukka näytti aivan ihanalta auetessaan. Eli tässäpä oiva vinkki muillekin, joilla kasvaa alppiruusua omalla pihalla.

Olohuoneen sohvapöydällä olevaan maljakkoon sujautin muutaman kuivanneen oksan kuivakukkajemmastani. Kyllä, minulla on nykyään myös kuivakukkajemma. Se on käytännössä yksi maljakko eteisessä, johon olen sujauttanut kaikki kuivakukkani samaan kimppuun. Siitä napsin sitten oksia tarpeen mukaan.

Laiskaan sunnuntaihin kuuluu tietysti myös kissojen touhujen seuraaminen. Kolmikko tulee oikein hyvin toimeen, vaikka Pörrö ei kovin paljon välitäkään Topin seurasta ja tekee sen kyllä hyvin selväksi, jos Topi tulee liian lähelle. Topi on jo kissoista suurin, vaikka se on vasta 7 kk. Maine coonhan on suurin kissarotu, joten Topista tulee vielä näyttävä pikkuleijona.

Tällaisella säällä pihahommat ovat jääneet vähän tauolle, mutta toivottavasti pian saadaan taas auringonpaistetta. Meille on nimittäin tulossa uusia pihakalusteita mökille ihan lähipäivinä. Toivottavasti vappuna saadaan sitten nauttia auringonpaisteesta ja terassikeleistä!

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.