Minusta tuntuu, että toukokuu vilahti ohi lähes huomaamatta! Kevät ja kesä tuli rytinällä lämpimien päivien myötä ja nyt on jo kesäkuu – ja aika summata edelliskuukauden sisustusuutiset.

Photo: Iittala

Kurkistetaan ensiksi astiauutuuksiin. Iittala on julkaissut rakastetusta Teema-sarjasta uuden värin: pehmeän puuterin. Uusi väri tuodaan kuuteen Teema-osaan: mukiin, lautasiin (17 cm, 21 cm ja 26 cm) sekä syviin kulhoihin (15 cm ja 21 cm).

Kaj Franckin suunnittelemasta Teemasta on tullut vuosikymmenten aikana rakastettu klassikko niin suomalaisissa kodeissa kuin maailmalla. Franckin muotoiluun vaikutti halu etsiä esineistä vain olennainen ja riisua kaikki ylimääräinen. Väreillä oli kuitenkin olennainen osa Franckin töissä, sillä hänen sanotaan todenneen, että ”väri on ainut tarvittava koriste”. Uusien värien myötä Teema-sarjan pysyy ajankohtaisena ja omaa Teema-kokelmaa voi piristää muutamalla uudella värivalinnalla.

Photo: Arabia

Myös Arabia on tuo uusia värivaihtoehtoja mallistoonsa, kun 24h-astiasarja saa uuden mustan värityksen. Musta väri tuo kontrastia kauttauksiin niin sellaisenaan kuin yhdistettynä 24h-sarjan muihin väreihin tai vaikkapa tämän vuoden uutuussarjan Mainio Sarastuksen kanssa. Uudet mustat 24h-osat ovat muki (0,3 l), lautaset (20 cm ja 26 cm) sekä kulho (18 cm).

Photo: Arabia

Esteri Tomulan Arabialle suunnittelema Pastoraali-kuvio saa syksyllä uuden elämän astiasarjassa. Sarja sisältää kuusi osaa. Se jatkaa Arabian Rakastetut kuviot -sarjaa, johon kuuluu entuudestaan vastaavat, syksyllä 2017 lanseeratut osat Esteri-kuviolla. Pastoraali-sarjan osat ovat leipä- ja ruokalautaset, kulho, tarjoilualusta, kannu sekä muki. Nostalgiaa sarjassa edustaa koristeen ohella tarjoilualusta, jonka muoto on identtinen aikaisemmin tuotannossa olleiden Arabian posliinisten leikkuulautojen kanssa. Sarjan osista viisi lanseerataan elokuussa 2018 ja ruokalautanen lokakuussa 2018.

Esteri Tomula suunnitteli Pastoraalin alun perin vuonna 1965. Vuoteen 1969 asti tuotannossa ollut Pastoraali oli Tomulalle tyypillinen kasviaiheinen ja käsin piirretty koriste, jossa on runsaasti yksityiskohtia. Pastoraali tuotiin uudelleen tuotantoon vuonna 2017 osana Arabian Suomi 100 -mukikokoelmaa.

Photo: Woodnotes

Kotimainen Woodnotes esitteli uutuuksiaan taannoin Milanon designmessuilla. Uutuuksia ovat mm. uudet sävyvaihtoehdot Road ja San Fransisco -matoista sekä Cloud-kaihtimista. Myös Twiggy-pöydästä julkaistiin uusi tumma sävyvaihtoehto. Lisäksi Woodnotes on lanseerannut ulkokäyttöön sopivan version My-nojatuoleista. Woodnotes julkaisi myös uuden kataloginsa, jota pääset selaamaan tästä.

Photo: Vallila

Vallila julkaisi ensi syksyn ja talven kokoelmansa, joka ammentaa voimansa meren kertomista tarinoista ja vesireiteistä. Runsas AW18-kokoelma sisältää lähes sata uutuuskuosia, eri väritykset mukaan laskien.

Vallilan syyskokoelman väripaletti koostuu luonnollisista ja murretuista väreistä vaaleista tummiin vivahteisiin. Sävyissä hurmaavat esimerkiksi metsänvihreä, luumu, viininpunainen, beige ja konjakki. Juurevuus, luonnonmukaisuus ja yksinkertaisuus toimivat kokoelman punaisena lankana.

Osana Vallilan AW18-kokoelmaa Vallila lanseeraa myös Skotlanti-aiheisen kuosikokonaisuuden. Vallilan kuosisuunnittelijat patikoivat kosteilla nummilla, tasangoilla sekä pitkin Edinburghin Old Townin mukulakivikatuja ja sen myötä syntyivät uutuuskuosit.

Myös Vallilan tuoterepertuaari kasvaa edelleen. Mallisto sisältää mangopuusta valmistettuja puutuotteita, joita koristaa suunnittelija Eveliina Netin nougat-sävyinen Kerttu-kuosi. Uutuussarjaan kuuluu salaattikulho, ottimet, tarjotin ja kaksi puurasiaa. Syksyllä myyntiin tulee digiprintattujen tuotteiden sarja. Vallilan syysmallisto tulee myyntiin elokuussa 2018.

Photo: Hotel St. George

Helsinkiin avattu Hotel St. George ja Finnish Design Shop julkistivat yhteistyön, jonka myötä hotellin sisustuksessa käytettyjä huonekaluja ja valaisimia voi ostaa kotiin verkkokaupasta. Hotellin ja verkkokaupan välinen yhteistyö on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Hotellin 148 huonetta ja viisi sviittiä on sisustettu muun muassa Artekin, Klaus Haapaniemen, Nikarin, Louis Poulsenin ja Vitran ajattomilla designklassikoilla. Sisustuksessa käytetyt huonekalut ja esineet on valinnut Hotel St. George-projektin luova johtaja Mirkku Kullberg.

”Vieraamme kysyvät jatkuvasti huonekalujemme alkuperää, ja monet jopa kurkkivat tuolien ja pöytien alle nähdäkseen, kuka ne on valmistanut. Nyt vieraamme voivat tuoda helposti kotiinsa sen saman tunnelman, johon he ihastuivat meillä”, kertoo Hotel St. Georgen hotellinjohtaja Roni Huttunen.

Photos: Normann Copenhagen

Tanskalainen Normann Copenhagen on yhdistänyt voimansa Kööpenhaminan ikonisen Tivoli-huvipuiston kanssa ja suunnitellut tästä perinteikkäästä paikasta vaikutteita saaneen malliston täydeltä laadukkaita valaisimia ja designesineitä. Syntyneistä esineistä löytyy kaikista pieniä elementtejä, jotka heijastavat niin tanskalaisille kuin turisteillekin rakkaan Tivolin henkeä. Laajaan mallistoon kuuluu mm. sisustustekstiileitä, maljakoita, valaisimia, astioita ja kynttilänjalkoja.

Lyhyesti:

  • JYSK lanseeraa uuden citykonseptin – ensimmäiset myymälät avataan Helsingissä elokuussa 2018
  • Republic of Fritz Hansen on julkaissut uuden Cross-Plex-valaisimen sekä Dogu-valaisimen
  • Duratin tuoteperhe on laajentunut jalokivimäisenä hohtavalla uudella Durat Palace -mallistolla, joka julkistettiiin  WantedDesign -tapahtumassa New Yorkissa.
  • Fiskars on julkaissut uuden, Pohjolan luonnosta ja perinteistä inspiraationsa saaneen Norden-keittiövälinesarjan. Sarjaan kuuluu valurautaisia keitto- ja paistoastioita sekä ruostumattomasta teräksestä ja koivusta valmistettuja veitsiä. Tuotteet ovat saatavilla 15.8.2018.

Translation: Interior news of May 2018. Iittala releases a new colour, powder, of the beloved Teema series. Arabia releases 24 H series in black and launches a new collection based on Pastoraali pattern. Woodnotes has released a new catalogue featuring their novelties presented in design fair in Milan. Finnish Vallila has released their AW18 collection. Hotel St. George and Finnish Design Shop have collaborated in an unique way: the guests can buy the furniture and interior objects seen in the hotel from FDS webshop. Normann Copenhagen has released a new Tivoli collection. JYSK opens several city shops in Finland. Republic of Fritz Hansen has released new Cross-Plex and Dogu lamps. Finnish Durat has released a new Durat Palace collection in New York. Fiskars introduces a new series called Norden, which features kitchen utilities.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.