Tammikuu alkaa olla taputeltu ja eiköhän ole aika kurkata viimeisimpiin sisustusuutisiin. Tässä katsauksessa on mukana myös joulukuussa julkistettuja uutuuksia, sillä joulukuussa sisustusuutiseni ovat olleet tauolla. Nyt onkin mitä upeimpia juttuja tulossa ja näillä on hyvä aloittaa uusi sisustusvuosi!

Kuva: Lundia

Kotimainen Lundia on uudistanut mallistoaan ja Lundia Classic -klassikkohyllystö on saanut uudet, kevyen ilmavat rottinkiset ovet. Valmiina kokonaisuuksina rottinkimallistossa on saatavilla matala, esim. tv-tasoksi sopiva senkki,
useampi puolikorkuinen senkki sekä ja yksi korkea kaappi.

”Lundian filosofian ytimessä ovat pitkäikäisyys ja muunneltavuus, joten luonnollisesti uusi rottinkisia ovia voi yhdistää jo olemassa olevaan Lundia Classic -hyllyyn” Lundian markkinointipäällikkö Iiris Hollo kertoo. ”Rottinkiovet ovat jatkoa Lundian Moments-mallistolle, joka nostaa esille klassikkohyllyjen uusia puolia. Ovia voi tietysti yhdistää myös kokonaan uuteen Lundia Classic -hyllystöön tarpeen ja tilan mukaan.”

Kuvat: Marimekko

Marimekko kertoi kesän herkullisista uutuuksistaan: vahvojen värien ja kuvioiden juhlavuoden kunniaksi (vuonna 2021 juhlitaan designtalon 70-vuotista tarinaa) kesän 2021 mallisto huokuu elämäniloa ja nostaa esiin rakastetuimpia Marimekko-kuoseja vuosien varrelta.

Kesän ja Marimekon 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mansikkavuoret-kuvio nähdään nyt Oiva-astiasarjassa ja kodintekstiileissä. Tämä Maija Isolan suunnittelema suosikkikuvio vuodelta 1969 hurmaa mansikkasorbetin, taivaansinisen ja viileän mintun sävyissä. Kesän kodintekstiilejä kaunistaviin arkistokuvioihin kuuluvat myös Maija Isolan Melooni ja Ruukku. Kauden kuosien valloittavaan ylenpalttisuuteen tuo täydellisen kontrastin Armi Ratian suunnittelema graafinen Tiiliskivi, Marimekolta kerrotaan.

Uutta on Maija Louekarin suunnittelema Tarhuri-kuvio, joka ”on ylistys luontoäidin luomuksille, kaikille kauniille hedelmille ja vihanneksille ja väreille, jotka liukuvat auringon paahtamista varjonpuolen kirpeämpiin sävyihin”. Tarhuri nähdään tulevana kesänä sekä Oiva-sarjassa että kodintekstiileissä.

Kuva: Timberwise

Kotimainen parkettivalmistaja Timberwise lanseeraa sisustussuunnittelija Joanna Laajiston ideoiman uutuusmallin, Punos-designparketin, helmikuun alussa. Suunnittelun fokuksessa oli tehdä klassinen malli, joka toimii monentyylisessä sisus-tuksessa, yhtälailla 1960-luvun rivitalossa kuin keskustan vanhassa jugendkiinteistössä.

Uutuusmalleihin kuuluvat myös kapeat kalanruodot ja chevronit sekä tammiparketin uutuussävyinä nähtävät Amore brown ja Caramel.

Kuvat: IKEA

IKEA tiedotti myös uutuuksistaan. Helmikuun IKEA-tuoteuutuuksissa yhdistyvät vaaleat ja raikkaat sävyt, kevyet kuosit sekä luonnolliset, uusiutuvat materiaalit ja selkeä muotokieli. Materiaaleissa esiin pääsevät erityisesti bambu, rottinki, puuvilla ja puu. Mallisto sisältää muun muassa pehmeitä tekstiilejä, näyttävän keittiön etusarjojen tuoteperheen sekä monipuolisia säilytysratkaisuja.

SINARP ja HASSLARP ovat uusia keittiön ovien ja etusarjojen tuoteperheitä, jotka tuovat tilaan näyttävyyttä ja tummia sävyjä. SINARP-ovien ja -etusarjojen pinta on tummanruskeaa tammiviilua ja reunat massiivipuuta. HASSLARP-ovessa on näyttävä chevron-kuvio, joka muodostuu vinoneliöistä. Kauniissa kalanruotokuvioidussa VÅRFINT-tarjottimessa näkyy käsityön jälki. Se on valmistettu uusiutuvista rottingista ja bambusta.

Maaliskuussa puolestaan myyntiin tuleva INBJUDEN-mallisto sisältää kaikkea, mitä tarvitaan keväisiin juhlahetkiin. Herkkä, vaaleanpunaisen ja -vihreän sävyinen mallisto tarjoaa juhlapöydän kattaukseen ja koristeluun tarjoiluastioita, laseja, maljakoita, tekstiilejä sekä koristeita. Materiaaleissa nähdään kirkasta lasia, ruostumatonta terästä ja uusiutuvaa puuvillaa. Raikkaat, ajattomat kuosit ovat helposti yhdisteltävissä toisiinsa ja monipuolisuutensa ansiosta sopivat myös arkeen.

Tänä vuonna jätämme myös hyvästit IKEA:n ikoniselle kuvastolle. Asiakaskäyttäytyminen ja mediakulutus on muuttunut ja samalla IKEA-kuvaston käytön on nähty vähenneen. Osana tätä kehityskulkua IKEA on päättänyt jättää hyvästit kuvastolle ja keskittyä uusien viestintäkeinojen kehittämiseen asiakkaidensa inspiroimisessa. Kunnianosoituksena legendaariselle kuvastolle tullaan ensi syksynä julkaisemaan kirjan, joka on täynnä inspiraatiota ja tietoa kodinsisustuksesta.

Kuva: Ferm Living

Tanskalainen Ferm Living on julkaissut SS21 Pre-Collection, eli kevät-kesä etukäteismalliston nimeltään Outdoor Poetry. Mallisto sisältää ulkokäyttöön sopivia kannuja ja ruukkuja, riippukeinun, penkin sekä Desert-sarjan tuolin ja jakkaran uusissa sävyissä.

Lisäksi Ferm Living on julkaissut uuden kotitoimisto-sarjan, jossa työhuoneeseen sopivia säilytysratkaisuja (kuten Paper Pulp Box Small ja the Grib Toolbox) sekä työpöyttä Sector Desk.

Kuva: HAY

Myös tanskalainen HAY on julkaissut uutuuksia: Daniel Rybakkenin ja Andreas Engesvikin suunnittelma ”Arbour” sohva, PAO Light -valaisin sekä uusia huonekaluja Bouroullecin veljesten suunnittelemaan Palissade Collection ulkokalustesarjaan. Keväällä myös HAY:n Accessories-pientavaramallisto laajenee mm. raidallisilla matoilla, värikkäillä lasilusikoilla sekä asusteilla, joita ovat mm. kännykkäpidikkeet ja käsirenkaat.

Lyhyesti:

  • Kevätmessut siirtyvät keväälle 2022 ja maaliskuussa 2021 järjestetään uusi 100 ideaa kevääseen -verkkotapahtuma
  • Skanno on avannut uuden Designvarasto verkkokaupan, jossa myydään showroomin näyttelystä poistuneita mallikappaleita. Oiva mahdollisuus tehdä upeita ja laadukkaita löytöjä! Tutustu Designvarastoon tästä.
  • Tove Janssonin luomat hahmot, Muumimamma ja Vilijonkka saavat uudet hahmoastiat Arabian Muumi-klassikkoastioiden sarjaan. Uudet hahmoastiat tulevat myyntiin 15.2.2021 lähtien ja jäävät pysyväksi osaksi Muumi-klassikkojen sarjaa.
  • Artek Helsinki avaa näyttelyn, joka esittelee ranskalaisten muotoilijaveljesten, Ronan & Erwan Bouroullecin tuotantoa. Näyttelyyn voi tutustua Artek Helsinki -myymälässä 11.–27.2.2021
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.