Miten tuntuukin, että tammikuu oli erityisen pitkä kuukausi? Päivät ovat onneksi selkeästi pidentyneet, eikä aikaakaan kun voidaan alkaa intoilla keväästä – oikeastaan sen voisi hyvin jo aloittaa, ainakin brändien kevätmallistoja ihailemalla. Kurkistetaanpas siis tammikuun sisustusuutisiin.

Kuva: Stala

Terästasoja valmistava Stala lanseerasi StalaTex™ -materiaalin, joka tuo kuoseja teräspintaan. Sisustukselliset tekstuurit luodaan teräspintaan modernilla ja ympäristöystävällisellä laserteknologialla, joka piirtää muotoilijoiden kädenjäljen rosterille. Ensimmäisen StalaTex-malliston on suunnitellut muotoilija Harri Koskinen. Kuvia uudenlaisista terästasoista löydät täältä.

Kuva: Lennol

Lennol on julkaissut kevätmallistonsa, joka saa inspiraationsa vahvasti luonnon muodoista ja väreistä. Flora & Fauna -mallistossa pääosan saavat nimensä mukaisesti värikkäät kasvit ja rohkeat eläinkuosit. MELANIE-tuoteperheen uutuussävyjä ovat tropiikinvihreä ja auringonkeltainen. Luontoteema jatkuu runsaassa LAURA-sarjassa. Eläinkuosi LEEAn sävyt toistuvat Seija Ranttilan suunnittelemassa AURINKO-kuosissa, missä valonsäteet kimaltelevat kesäisessä rantavedessä.

Kuva: IKEA

IKEA julkaisee keväällä monia uutusmallistoja. ANNANSTANS-erikoismallisto (kuvassa) sisältää sosiaalisesti vastuullisella tavalla valmistettuja tuotteita aina digiprintatuista ja käsin kirjotuista tekstiileistä kaunistelemattomaan keramiikkaan, banaanikuidusta punottuihin koreihin sekä puisiin koriste-esineisiin. Mallisto on syntynyt suunnittelija Martin Bergströmin ja intialaisten, romanialaisten sekä thaimaalaisten käsityöläisten yhteistyönä.

IKEA lanseeraa helmikuussa valikoiman raikkaita uutuuksia, jotka pursuavat elinvoimaisia sävyjä ja kuoseja. Minimalistisen kauden jälkeen on aika lisätä sisustukseen reippaasti väriä ja ripaus leikkimielisyyttä. 1960-luvun ruotsalaisesta painokuviotyylistä ammentava SOMMARASTER-pussilakanasetti tuo kevään makuuhuoneeseen. Kodikkaan retrotyylinen kukkakuosi on suomalaisen Emma Hagmanin käsialaa.

Helmikuussa IKEA-myymälöihin saapuu myös värikäs SOMMAR 2019 -mallisto. Malliston tekstiilit herkuttelevat kesäisillä kuoseilla ja väreillä. Retrokuosien ystäviä ilahduttavat perusväreissä toistuvat painokuviot, kuten kukat, pilkut ja raidat. Uusina aiheina retromaailmaan on tuotu kesän ikoniset elementit, kuten aurinkolasit, ongenkoho ja tikkujäätelö. Mallisto sisältää myös mm. valikoiman erilaisia ulkokalusteita sekä ulkokäyttöön sopivia, auringonvalolla toimivia SOLVINDEN-valaisimia uusissa kuvioissa. Mallistosta löytyy myös suomalaisen Hanna-Kaarina Heikkilän suunnittelemia tuotteita.

Helmikuussa IKEA-tavarataloihin saapuu myös lisää odotettuja DELAKTIG-malliston tuotteita. Tom Dixonin kanssa yhteistyössä suunniteltu mallisto täydentyy sängynrungolla ja erilaisilla sängynpäädyillä.

Kuvia uutuuksista löytyy IKEA:n pressroomista.

Kuva: Arabia

Arabian Muumi-astioita kuvittaa keväällä ensimmäistä kertaa näkymätön lapsi Ninni. Ninni on tuttu Tove Janssonin novellista Kertomus näkymättömästä lapsesta (1962), joka on tarina siitä, kuinka tärkeää on nähdä ja tulla nähdyksi. Ninni on yksi suomalaisten eniten toivomia hahmoja Muumi-astioihin. Seurakseen Ninni saa uudistetun Muumipeikko-astiaston, joka pohjautuu Muumipeikko ja marsilaiset -sarjakuvaan (1957). Uusissa Muumipeikko-astioissa nähdään pienen pieni eksynyt marsilainen.

Jokaisesta myydystä uutuusmukista lahjoitetaan euro Pelastakaa Lapset ry:lle Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Kuva: Suomen Asuntomessut / Kuvaaja: Tomi Glad

Porin asuntomessujen 2018 ”Paras talo, paras piha ja paras sisustus” -äänestyksen tulokset ovat ratkenneet Asuntomessugaalassa 24.1.2019. Paras Talo -äänestyksen kärkisijan nappasi vanha 1930-luvulla rakennettu kohde, Bunkkeri. Bunkkeri nappasi myös paras sisustus -kategorian voiton. Paras piha -äänestyksen voiton nappasi Luoto-nimisen talon piha. Yleisöäänestykseen pystyi osallistumaan täyttämällä messuvierailun yhteydessä jaetun tutkimuslomakkeen. Ääniä annettiin yhteensä 9119.

Paras Talo -voittajassa, Bunkkerissa, messukävijöitä viehätti erityisesti käytetyt rakennusmateriaalit sekä kohteen erilainen ulkonäkö. Ääniä voittaja sai yhteensä 12,9%. Kuvia Bunkkerista löytyy esim. asuntomessukoosteestani.

Kuva: Jotex

Brittiläinen taiteilija Rosie McGuinness ja Jotex ovat julkaisseet rajoitetun ajan saatavilla olevan yhteistyömalliston, jonka kuvitukset McGuinness on suunnitellut. Feminine Figures -mallistoon kuuluu mattoja ja tyynynpäällisiä, joissa on voimakkaat värit sekä selkeä ja moderni ulkonäkö. Kuvitukset ovat saaneet innoitusta vanhoista valokuvista ja McGuinnessin omista havainnoista. Alkuperäiset kuvat on tehty käsin musteella, guassiväreillä ja akvarelliväreillä. Valmiiseen mallistoon on lisätty muun muassa strassikiviä ja kirjailuja taiteellisen vaikutelman korostamiseksi.

Lyhyesti:

  • Marimekko lanseerasi juhlavuoden Oiva-astiaston, jota koristavat kultaiset yksityiskohdat. Tästä kirjoittelin aiemmin täällä.
  • Värisilmä on julkaissut uuden värikartan ”Unelmien Värit”, joka on 147 sävyä kattava sisämaalivärien kokoelma.
  • Timberwise juhlistaa tänä vuonna 2o-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi tuo mukanaan muun muassa mielenkiintoisia uutisia, lanseerauksia ja uusia tuotteita.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.