Ulkona vihmoo sellainen viheliäs lumituisku, että mieluiten viettäisi koko sunnuntaipäivän kotona lämpimän peiton alla. Meidän makuuhuoneessa jatkuu pitkälle sama värimaailma kuin olohuoneessa ja yhtenäistä ilmettä tuo samettiverho, jonka toisen osan olen ripustanut makuuhuoneeseen.

Olen aivan supertykästynyt näihin kermansävyisiin samettiverhoihin! Yksi setti tuo kivasti pehmeää tunnelmaa kahteen eri tilaan – miksi pitäisikään sijoittaa pitkät verhot ikkunoiden molemmin puolin? Makuuhuoneessa samettiverho on usein terassin oven edessä, sillä terassinovessa ei ole pimennysverhoa. En ymmärrä miksi aikoinaan hankimme pimennysverhon vain makuuhuoneen isoon ikkunaan ja viereiseen oveen saman rullaverhon ilman pimennystä.

Samettiverho muuttaa makuuhuoneen sisustuksen heti ripauksen pehmeämmäksi ja ehkä vähän ylellisemmäksikin. Mutta pidän kiinni rennosta linjasta ja pellavalakanoista rakennettu petaus saa olla luonnollisen ryppyinen. Nämä aikoinaan Pentikistä hankitut lakanat ovat meidän ensimmäiset pellavalakanat ja ne ovat vuosien saatossa pehmenneet ihanan tuntuisiksi. Tämä setti on kestänyt hyvin kulutusta toisin kuin eräät valkoiset pellavalakanani, jotka ovat kuluneet puhki. Meillä ei tällä hetkellä ole oikein kunnollista valkoisten pussilakanoiden settiä ja luulenpa, että sellainen tulee jossain vaiheessa hankittua – ehkäpä mökille sitten.

Sujautan petauksessa usein tyynyjen keskelle yhden koristetyynyn. Se sulkee tyynykasojen välisen aukon ja saa petauksen näyttämään viimeistellyltä; varsinkin kun harvoin käytämme päiväpeitettä. Nyt koristetyynynä on Elloksen pitkulainen samettityyny*.

Ehkä huomaatte, että olen taas vaihtanut valaisinta sängyn toisella puolella. Jouduin siirtää Akari-paperivalaisimen siitä pois, koska meidän Pörrö-kissanpentu nakersi sitä. Testailin makkariin yhtä vanhaa, kirppikseltä löytynyttä valaisinta, mutta sen valo osui ikävästi silmiin sängyssä maatessa. Niinpä päädyin tähän samaan valaisinsysteemiin, joka makkarissa on ollut joskus aiemminkin: taulu, johon olen kiinnittänyt Tolomeo-nipistinvalaisimen. Molemmat yövalaisimet ovat samaa sarjaa, mutta kuitenkin erilaisia. Tykkään mielummin vähän eripareista kuin täydellisestä symmetrisyydestä.

Samettiverho: Linum – Sisustuksen Koodi / Pussilakanasetti: Pentik / Muut nukkumatyynyt: Balmuir* ja Familon* / Tuoksukynttilä ja huonetuoksu: Skandinavisk* – Nougat / Yövalaisimet: Artemide Tolomeo / Kattovalaisin: &tradition / Taulu: oma tuherrus / Makuuhuoneen seinien sävy: Jotun Lady ”St.Paul´s Blue

Joskus kun on oikein kiire ja monta rautaa tulessa, haaveilen päivästä, jolloin voisin oikeasti vain makoilla peiton alla ja katsoa Netflixiä koko päivän. Ehkäpä hiihtolomalla voisi viettää yhden sellaisen päivän…

Leppoisaa sunnuntaita!

Lue myös: Verhot tuovat uutta ilmettä olohuoneeseen

*tähdellä merkityt tuotteet saatu aikoinaan osana kaupallista yhteistyötä

Author

2 Comments

 1. Hei! Tuo seinien sävy on aivan täydellinen????. Äkkivilkaisulla ei vaan ilmeisesti Suomesta noita maaleja saa, niin sillä kysynkin , että mistä olet maalin hankkinut?

  Ja osaatko sanoa, millaisella menekillä maalia menee, voiko verrata esim tikkurilan maaleihin? Haaveissa olisi tuolla maalata tehosteseinä makuuhuoneeseen????

  • Suvi M Reply

   Juu, tuota maalia ei saa Suomesta. Hankittiin se kavereiden avustuksella Haaparannasta. 🙂
   Kyllä minusta menekki on normaali. Maali levittyy ihanasti ja peittää heti ekalla kerralla jo aika tehokkaasti. Mutta kyllä kaksi kerrosta ainakin kannattaa levittää.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.