Viime aikoina on vaatehuoneen lisäksi tullut järjesteltyä kirjahyllyä. Tein vähän inventaariota sisustuskirjoistani ja totesin, että sinne ne ovat vain hyllyyn unohtuneet ensimmäisen lukukerran jälkeen. Nyt nostin ne olohuoneen sivupöydälle, jotta muistaisin selata kirjoja useammin.

IMG_0569

Sisustuskirjakokoelmani ei ole kovin laaja kuten kuvasta näkyy. Suurimman osan kirjoista olen saanut lahjaksi vuosien varrella. Pinon alinpana oleva Bauhaus-kirja on ennemminkin taidekirja, mutta sivuaa sekin sisustamista. Mieleenpainuvin näistä on vuosia sitten siskolta lahjaksi saatu ”Retrotyyli”. Sitä kirjaa on tullut selailtua useaan otteeseen.

IMG_0578

IMG_0581

Kokoelmani uusin teos on Heli Lahdenrannan ja Ulla-Maija Lähteenmäen ”H niin kuin huvila”, jonka sain blogilahjaksi. Kirja on samaa sarjaa aiemmin ilmestyneen ”K niin kuin koti” kirjan kanssa (sekin blogilahja). Huvila-kirjan kuvat ovat kauniita ja kohteet oikeita rentoja kesähuviloita; ei mitään ökylinnoja. Lisäksi sisustusjuttujen sekaan on ujutettu herkullisia reseptejä.

sisustuskirjat

”H niin kuin huvila” kirjassa esitellään yhteensä yksitoista suomalaista vapaa-ajan asumusta, joista jokainen on rakkaudella ja omalla persoonallisella tyylillä sisustettu asukkaittensa näköiseksi. Kohteet on valittu eri puolilta Suomea ja niiden asukkaat ovat hyvin erilaisia, mutta kaikkia näitä paikkoja yhdistää aitous ja elämisen maku, jota ei ole stailaamalla pyyhitty näkymättömiin.

Kesälomalla aion lukea kaikki sisustuskirjani kokonaan läpi…aurinkoisella terassilla riippukeinussa, toivottavasti. 😉

Onkos teillä laaja sisustuskirjavalikoima? Mitä sisustuskirjaa suosittelisit?

Author

18 Comments

 1. Ei ole kovin iso ”kirjasto” sisustuskirjojen suhteen. Aina välillä tulee palattua Fenf Shui kirjojen pariin, koska joskus unohtuu niitä ihan tärkeitäkin juttuja sisustaessa… Vaikka olenkin sitä mieltä että fengit ja shuit menee kirjoissa joskus överiksikin niin onhan siellä aivan järkeenkäypiäkin pointteja!

  • Minä en ole kovinkaan perehtynyt Feng Shuihin. Sisustan vain omasta esteettisestä ja käytännöllisestä näkökulmasta.

 2. Kivat kirjat! Tämä on mun aluetta! Ystäväni eli kuvaaja Ulliksen puolesta täytyy sanoa, että hienoa, kun kirjoittelit tuosta Huvila-kirjasta. Ison työn ovat nähneet tuon kirjan kanssa. Lajissaan ainutlaatuinen. Olin mukana siinä K niinkuin Koti-kirjassa, joten osaan suurinpiirtein arvioida työmäärää…

  Toisena uutuutena voisin suositella Jonna Kivilahden 12XKoti-kirjaa, ei näitä suomalaisia sisustuskirjoja kuitenkaan ihan alvariinsa eikä varsinkaan liian usein ilmesty 🙂

  • Tuota Jonnan kirjaa olenkin ihastellut muissa blogeissa. Pitäisi hommata itsellekin. Ei sisustuskirjoja niin paljon ilmesty etteikö voisi hankkia niitä vähän useamminkin. Pitäähän sitä pysyä ”kartalla” että missä mennään. 😉

 3. Mun hyllystä löytyy lähemmäs 30 sisustuskirjaa 😉 Ehkä tällä hetkellä suosikkejani on Älskade hem (ikea), Nauti kodistasi ja K niinkuin koti. Ja miten mukavan tunnelman ne luokaan kun niitä pinoaa muutamaan paikkaan houkuttelemaan vierailevan ystävänkin tarttumaan kirjaan.

  • Niinpä. Itsekin ajattelin nyt jättää kirjat helpommin ulottuville, jotta niitä tulisi selattua useammin.

 4. Olen kirjahamsteri, mikä tulee koirakirjoihin, ja joka kerralla kirjakaupassa hiplaan kyllä sekä keitto- että sisustuskirjoja. Toistaiseksi ovat (onneksi) jääneet vielä hyllyyn. Koti olisi muuten yhtä isoa kirjastoa… Sitten, kun minulla on se oma kirjastohuone, hankin myös sisustuskirjoja, joita pitää esillä. Kaapin kätköissä ne eivät oikein ilahduta.

  • Minullakin on keittokirjoja, jotka ovat valitettavasti unohtuneet kaappiin. Käytän aina vaan niitä muutamaa suosikkiani. Pitäisikin asettaa nekin esille johonkin, niin ehkä tulisi napattua muitakin kirjoja vaihteeksi.

 5. Omaa kirjahyllyä ei tällä hetkellä korista yksikään sisustuskirja: tämä siitä huolimatta että niitä kaupassa aina hiplailen. Jotenkin sitä omannäköistä, jota jaksaisi lukea moneen kertaan ei ole vaan jostain syystä tullut vastaan. Kirjastoa on tosin kulutettu ahkerasti näiden osalta ja ostetut sisustuslehdet ovat lähes riekaleina kaikesta pläräämisestä 🙂

  Tuo mainitsemasi H niin kuin Huvila näyttää kyllä niin herkulliselta, että tähän on tehtävä lähempää tuttavuutta seuraavalla kauppareissulla: jospa tästä tulisi se minun ensimmäinen oma sisustuskirjani 🙂 Kiitos siis vinkistä!

  • Kiva jos sait tästä vinkkiä! 🙂 Sisustuskirjoihin voi palata aina uudestaan ja uudestaan. Aina löytyy uusia inspiraationlähteitä. Vanhoja sisustuslehtiä harvemmin selailen, vaikka niitäkin tulee säilytettyä pinoittain.

 6. Kirjat on salainen paheeni ;). Tällä hetkellä tietokirjat muotoilusta kiinnostavat erityisesti.
  Anu Jokelan Suomalainen sisustuskirja, 12xkoti, H niinkuin huvila ja Ikean Älskade hem ovat myös mun suosikkeja.
  Paumesin suomikirjat ja muutkin on kivoja; Judith Wilsonin kirjoista pidän myös.
  Ruotalainen Detaljer on mukava kirja. Lukunäyte täältä http://www.adlibris.com/bookbrowser/default.aspx?culture=FI-FI&isbn=9171261699&shop=1
  Kannattaa ehdottomasti tutustua myös Katja Lindroosin Momo koti elementissään teokseen.
  Lukunäyte täältä http://www.adlibris.com/bookbrowser/default.aspx?culture=FI-FI&isbn=9522341649&shop=1
  Anteeksi kaupallliset linkit, mutta näistä voi selata kirjoja. Ostaa voi sitten jokainen mistä haluaa.
  Jos törmäät antikvariaatissa/kirpparilla Ulla ja Jorma Mäenpään sisustuskirjoihin 50-luvuilta, osta ihmeessä.

  • Kiitos linkeistä – noiden avulla voikin helposti käydä katsomassa mistä on kyse. 🙂

   Paumesin kirjoja olen ihastellut, mutta valitettavasti niitä ei ole tullut hankittua omaan kokoelmaan. Pitäisi kyllä…

 7. Minulta löytyy jo mainitut K niinkuin koti, 12xkoti ja pitkäaikaisia lemppareitani Paumesin kustantamat Finland Family style, Finland Children’s room ja Finland Apartments. Näissä siis inspiroivia kuvia suomalaisten oikeista kodeista, harmillisesti tekstit enimmäkseen japaniksi, mutta kuvat niin upeita..selaan niitä aina uudelleen ja uudelleen, varsinkin kun nyt rakennamme!

  • Luulenpa, että nuo samat olisivat minunkin lemppareita. Vaikka minulta löytyy noista vain K niin kuin koti.

 8. Meillä taitaa olla sisustuskirjoja pari hyllymetriä, mutta turhan vähän niitä tulee nykyään selailtua. Nostin juuri muutama päivä sitten pinon kirjoja sohvapöydälle, jotta niitä on helpompi katsella. Terence Conranin kirjat ovat sellaisia perusteoksia, joihin aina palaan, ja Judith Wilsonin kirjoista pidän myös. Andrew Weavingin The Home Modernised ja Mark & Sally Baileyn Hand Made Home ovat myös kirjoja, joita voin suositella lämpimästi!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.