Täällä on tänään ollut viileämpi päivä ja olemme saaneet paljon aikaiseksi! Koko päivä ollaan touhuttu pääasiassa sisällä ja nyt on moni pieni juttu saatu valmiiksi: mm. verhokisko makkariin, uudet koukut seinään lasten kylppäriin, wc-rullatelineet kiinni, tytölle prinsessaverho sänkyyn, kylppärin lasiseinä paikoilleen, keittiön kello vihdoin kiinni seinään, avohyllyn levy maalattua jne.

Suurin projekti tänään oli eteinen. Se oli vielä ihan sisustamaton tila, jossa lojui kaikenlaista rompetta. Nyt saimme sen siivottua ja järkättyä.

 

 

 

Mankku tekaisi liukuovenkin eteisen vaatehuoneeseen. Liukuovi on 20 mm:n vanerilevy, jonka Mankku maalasi Paperin valkoisella, kuten seinätkin. Vedintä oveen ei tule, vaan oveen porattiin pyöreä reikä avaamista ja sulkemista varten.

Isäntä hommissa

 

 

Eteisen vaatehuone

 

Eteisen vaatehuoneen valaisun hoitavat rouheat työmaavalaisimet, joista tulee kaunis valo

 

 

 

Eteisen lipaston päällä on siskolta saatu Therese Sennerholtin printtityö sekä Svenskt Tennin muistilappuja

Ihanaa, kun nyt on siisti eteinen! Sisustus näyttää vielä vähän tyhjältä ja viimeistelemättömältä. Täytyisi saada jokin kasvi tuohon lipaston päälle ja peili seinään. Alunperin olimme suunnitelleet, että laitetaan peili kiinni liukuoveen, mutta koska siitä tuli mielestäni niin kaunis, en enää raaskisikaan laittaa peiliä oveen kiinni. Niinpä peilin paikka on liukuoven vasemmalla puolella. Täytyykin tilata eteisen peili samalla, kun kylppärin peilit laitetaan tilaukseen. Uusi (vanha)lipasto on edelleen haaveissa myös (kuten täällä kirjoittelin), mutta saa tuo vanha Ikean Malm kelvata nyt jonkin aikaa.

Ai niin, haluatteko vielä nähdä millainen siitä taulukollasista tuli? Senhän teimme silloin heti samana iltana, kun siitä kirjottelin. Tällainen on lopputulos:

 

 

 

Nyt tuntuu heti kodikkaammalta!

Mukavaa tulevaa viikkoa!

Author

34 Comments

 1. Anu ja Ninja Reply

  >Mulle riittäisi ihan pelkkä tykkää-nappi. Ei ole muuta sanottavaa. Tosi jees.Anu

 2. >Kauniita valaisimia teillä ihan joka huoneessa! Eteisen mustat ovat varsinaiset muotovaliot : )Liukuovi on hieno noin. Peili ehkä löytääkin jonkun toisen ripustuskohdan?!

 3. >Vau, tosi hieno ja selkeä! 🙂 Kiva idea toi vaate"huone"/kaappi! Olisi meilläkin paikallaan, jotta eteisen "rojut" saisi piiloon. 😉

 4. >Onpas teillä kätevä isäntä :)Eteisen matosta tuli mieleen että itsekin pidin tuon kokoista mattoa samalla lailla ulko-oven takana/edessä (siis sisällä ;)) mutta kun tarpeeksi olin tuskaillut kengän pohjasta leviävää hiekkaa/kuraa/lunta/ihan-mitä-vaan, niin olin pakotettu hankkimaan siihen isomman maton, sellaisen jota mattoveitsellä leikataan. Ja nyt on mielestäni parempi kun sisälle kuulumattomat ainesosat jäävät siihen.

 5. >Kauniit valaisimet nuo mustat. Onko niissä tavallinen lamppu vai jokin loistelamppu?

 6. >Taulukollaasista tuli todella ihana. Ja eteinen näyttää myös tosi hyvältä. Niin ne paikat pikkuhiljaa järjestyy 🙂

 7. >Hyvältä näyttää. Toivon lisää lastenhuonekuvia. Lastenhuone on mulla nyt työn alla 🙂

 8. >Huokailen täällä vain….teillä näyttää niin kivalta! Tuo taulu-kollaasikin on niin onnistunut ja tekee ruokapöydän kanssa hienon kokonaisuuden.

 9. >Ihanan avara ja valoisa eteinen. Vaatehuoneen liukuovi kaikessa yksikertaisuudessaan kaunis 🙂

 10. >Tosi tyylikkäältä näyttää! Ihanan erilainen tuo keltainen naulakko! Ja taulu-kollaasi on makee =)Voisinko minäkin muuttaa teille 😉

 11. >Kaunista on. Taulukollaasi näyttää erityisen hyvältä. Minäkin haluaisin nähdä kuvia lastenhuoneista. Meillä kun ne ovat vielä "vähän vaiheessa".

 12. >aivan UPEAA. niin mahtavaa jälkeä saatte aikaan joka jutussa, tosi taidokasta! :))

 13. >Kotinne on aivan mahtava! Laadukkaat materiaalit, leikkisyyttä ja väljyyttä. Ah, upeaa! Hei, saanko lainata taulukollaasikuvaasi omassa blogissani?:)

 14. >Anu: Kiva kuulla, kiitos! :)Anne: Olen lamppu-hullu! Samalla tavalla kuin muodin suhteen olen laukku-hullu. Minusta kauniit ja laadukkaat valaisimet ovat piste i:n päällä sisustuksessa. Ja klassikoihin ei kyllästy. Tai en minä ainakaan. :)Peili laitetaan sitten liukuoven vasemmalle puolelle. Siinä on just sopiva tyhjä kohta.Petra: Tuo eteisen pieni vaatehuone on varmaan näppärä! Nyt siellä ei ole vielä paljon mitään.Anonyymi: Hyvä pointti! Me kun kuljemme nyt pääasiassa kodinhoitohuoneen kautta, niin ei ole vielä ollut suurempaa hiekkaongelmaa eteisessä. Ehkä sitten tulevaisuudessa…Balee: Noissa Tom Dixonin valaisimissa on se lamppu, joka tuli niiden mukana. Aika erikoisen näköinen. En osaa sanoa tarkemmin mikä lamppu se on…Mia: Kiitos! 🙂 Kyllä täällä alkaa pikkuhiljaa näyttää kodilta…Anonyymi: Meidän lastenhuoneet ei ole vielä ihan valmiita, mutta ehkä voisin niistä jotain postata lähiaikoina… Kiitos toiveesta! :)Anonyymi: :)Soile: Kiitos, kiva kuulla! 🙂 anne: Olin itsekin vähän yllättynyt, että tuosta liukuovesta tuli noin kiva. 😉 Halapa ovi! ;DHanna: Kiitos ihana Hanna! 🙂 Anonyymi: Kiitos, toivomus on laitettu korvan taakse. :)S: Voi sun kanssa, kiitos! Häkellyn ihan näistä kommenteista! :)Alma: Kiva kuulla, että olet tuota mieltä. Kiitos! 🙂 Toki saat lainata kuvaa. 🙂

 15. >Samoin täällä, tykkää-nappi ihan pohjassa, koko kodin ja etenkin taulukollaasin kohdalla. Niin hienoja, teillä on taitava isä.Ja sulla taitava mies!

 16. >Heippa! Ihanat kuvat, tosi ihana tunnelma. Tykkään hurjasti, vaikka oma tyylini on lopulta paljon runsaampi ja maalaishenkisempi. Näitä on vaan kiva ihailla :-)Kenen tuo mahtis keltainen naulakko muuten on? Meillä naulakko hakusessa esikoisen huoneeseen ja tuo olisi tosi hyvä siihen paikkaan. Kiva, jos jaksat kertoa mistä löysit 🙂

 17. >Ihanan tilava eteinen! Ja tuo vaatehuone on ihan mahtava, tuo harmaa seinä ja nuo työmaavalaisimet -tykkään!

 18. >Todella kaunis ovi eteisen vaatesäilytystilaan! Tykkään! Laitoitteko ihan rautakaupasta saatavan kiskosysteemin vai minkä varassa ovi liukuu ees-taas?Kiitos inspiroivasta blogistasi, on ollut hienoa seurata projektianne.t. Henna

 19. >Minuakin kiinnostaa millaisella kiskolla ovi liukuu ja vielä enemmän että mistä tuo ihana keltainen naulakko on löytynyt?

 20. >K: Kiitos kiitos. Olen taitavien miesten ympäröimä. :)Hannis: Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Keltainen naulakko on Hayn tuotantoa ja hankittu Sisustuksen Koodista. Olen kirjoittanut siitä joskus aikoja sitten:http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2010/10/kolmijalkainen.htmlmaisamiisa: Kiva kuulla, kiitos! :)Henna: Juu, ihan rautakaupasta hankittiin kisko. Se on sellainen malli, että ovi "roikkuu" siinä, eli lattiassa ei ole kiskoa.i-ida: 🙂 Häkellyn näistä kommenteista enkä enää tiedä mitä vastata. Kiitos! :)Suvi: Ylempänä jo vastasinkin, mutta tässäpä kertaus: kisko on ostettu ihan K-raudasta ja on sellainen katto-mallinen, eli ovi tavallaan roikkuu siinä.Naulakko on Hayn ja hankittu Sisustuksen Koodista. 🙂

 21. >Kaunista, niin kaunista. Eteisen vaatekaappi näyttää toimivalta ja kollaasi on ihana!

 22. >Laura: Kiva kuulla, kiitos! 🙂 Eteisen vaatehuone on kyllä näppärä! 🙂

 23. >Hei, teillä on todella kaunis ja harmoninen koti. Nuo vaatehuoneen lamput muistuttavat Design House Stockholmin Work -lamppuja, mutta eivät taida kuitenkaan olla niitä…?

 24. >Teillä on kyllä tosi kaunis eteinen. Lisäksi vielä toimivan oloinenkin!

 25. aikuinennainen Reply

  >toi liukuovi-idea on ihan paras ! oon harkinnu sellasta myös omaan kotiin 🙂 teittekö ite vai tilasitteko jostaki ?

 26. >manjaana: Kiitti! 🙂 Vaatehuoneen valaisimet on ihan vaan Claes Ohlsonilta. ;)Annimanni: Kiitos. Eteinen on vielä aika vähällä käytöllä, kun kuljetaan pääasiassa khh:n ovesta, mutta eiköhän eteinenkin pääse käyttöön, kun saadaan terassit ja piha valmiimmaksi. :)aikuinennainen: Ostettiin valmis vanerilevy, jonka mies maalasi valkoiseksi. Kiskomekanismi ostettiin K-raudasta. Hyvä tuli. :)Kotilo: Valaisimet on mun intohimo sisustuksessa. 🙂

 27. >Aivan upean näköistä! Onko vaatehuoneen liukuovi toiminut hyvin myös käytännössä eli eikö ole hutera, kun alhaalta puuttuu kisko?

 28. >iines: Sori etten ole vastannut aiemmin. Unohdin kommenttisi, kun se oli tässä vanhassa postauksessa. Mutta siis liukuovi on toiminut oikein hyvin käytännössä. Sen mukana tuli lattiaan kiinnitettävä pieni osa, joka tukee ovea niin, että se ei ole hutera.

 29. Pingback: Pikainen tauluasetelma | Valkoinen Harmaja

 30. Eksyin lukemaan vanhoja postauksia, ja olenkin viettänyt kivan sairauspäivän teidän kodin alkumetrejä katsellen. 🙂 Kyselen tuosta vaneriovesta, että miten se on kestänyt aikaa? Vaneristahan sanotaan, että se taipuu ajan saatossa, mutta onko tuo pysynyt ihan hyvänä? Idea on tosi kiva, ja voisin ajatella tuollaista ovea meillekin erääseen liukuovea kaipaavaan paikkaan. 🙂

  • Kyllä meidän ovi on pysynyt ihan hyvänä. On se jonkin verran taipunut, mutta ei sitä huomaa kuin tietystä kulmasta. Jos haluaa tukevamman oven, niin voihan sen tehdä niin, että tekee ovelle rungon ja naputtelee vanerit siihen…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.