Miten onkaan nykyisin niin korkea kynnys kirjoitella blogiin ihan vain kuulumisia…? Tuntuu, että nykyisin blogipostauksen pitäisi olla todella informatiivinen, jotta se kannattaa tehdä. Mutta kyllähän omaan blogiin saa kirjoittaa mitä haluaa, vaikka somemaailma muuttuu. Nyt teki mieli tulla kirjoittelemaan kotikuulumisia helmikuulta. Remonttikertausten väliin on kiva tehdä tällaista sisältöä.

Olen todella kyllästynyt pimeyteen ja harmaisiin päiviin! Jokainen aurinkoinen päivä tuntuu pieneltä voitolta ja iloitsen jokaisesta seinään ilmestyvästä aurinkoläikästä. En malta odottaa, miltä tämä koti näyttää auringon paistaessa suoraa sisälle! Katsoin äidin vanhoista kuvista, että maaliskuussa aurinko paistaisi ruokailutilaan.

Kodin sisustus on pysynyt aikalailla samanlaisena siitä lähtien, kun muutimme tänne lokakuussa. Alussa oli tietenkin paljon vielä muutto- ja remonttikaaosta ja kun se saatiin joten kuten selätettyä, alkoi joulukausi. Eli oikeastaan joulun jälkeen olen vasta päässyt normaalisti sisustamaan tätä kotia.

Vanhat huonekalumme ovat löytäneet hienosti paikkansa ja koti tuntuu omalta. Ennen muuttoa mietin, että tuntuukohan tämä aina kuitenkin vanhempieni kodilta, mutta on ollut ihana huomata ettei käynyt niin. Asunnon fiilis muuttui täysin meidän perheen mukaiseksi. Mankkukin vastaa usein kyselijöille, että ”tuntuu kuin oltaisiin aina asuttu täällä”.

Emme hankkineet tähän kotiin mitään suuria huonekaluja, sillä kaikki entiset ovat oikein mieluisia ja hyvässä kunnossa edelleen. Adean Band-sohvakin on palvellut hienosti jo kohta 12 vuotta! Eniten inspiroidun siitä, miten voin hyödyntää jo olemassa olevia sisustuselementtejä ja minulle on tärkeää tuoda esille sitä ettei kodin keskeiset huonekalut vaihdu muutaman vuoden välein.

Pidän kovasti Mankun nikkaroimasta kiinteästä hyllystä olohuoneen ja ruokailutilan välisessä tilassa. Aluksi tuntui haastavalta sisustaa tuo kohta, mutta se toimii hienosti ikään kuin toisena olohuoneena. Tästä kohdasta rakennettiin Mankun musiikinkuunteluspotti. Vastapäätä hyllyä on suuri avotakka.

Hyllyn alaosan kaapit ovat täynnä vinyylilevyjä. Kaapit olivat aiemmin keittiössä, kun vanhemmillani oli saarekkeessa jatkopala. Me hyödynsimme nuo palat tähän hyllyyn. Mietin, että pitäisikö hylly viimeistellä vielä muutamalla talon aikakauteen sopivalla listalla. Listat tulisivat kiertämään hyllyn tasoa sekä yläosaa, mutta emme ole vielä päättäneet laitetaanko niitä vai ei.

Olen suunnitellut kirjoittavani vielä tarkemmin meidän keittiön remontista. Kunhan saadaan sitä auringonvaloa enemmän, niin on helpompi kuvata. Keittiö on yksi lemppareistani tässä kodissa! Olen iloinen, että saimme säilytettyä vanhaa, mutta luotua kuitenkin omannäköisen kokonaisuuden. Mutta siitä myöhemmin tarkemmin sitten…

Kevään lähestyessä kaipaan taas enemmän värejä kotiin! Etsin jo sisustusjemmastani sopivia koristetyynynpäällisiä olohuoneeseen, mutta sisustusjemmani on vielä huonosti organisoitu muuton jäljiltä, enkä oikein löytänyt sopivaa komboa. Niinpä päädyin vain karsimaan koristetyynyjen määrää olohuoneessa. Karsiminen onkin tosi tehokas keino tuoda vaihtelua sisustukseen.

Naputtelen tätä tekstiä parhaillaan sohvannurkassa ja olen oikeastaan vähän ihmeissäni, että blogitekstistä tulikin näin pitkä! Kun otin koneen esille, tuntui ettei minulla ole mitään sanottavaa. Haluan kuitenkin edelleen kirjoitella kuulumisia blogiin ihan samaan tapaan kuin ennenkin (mutta harvemmin kylläkin), enkä aio kokea paineita siitä ovatko tekstini superinformatiivisia tai ajatuksia herättäviä. Enhän sitä ennenkään miettinyt.

P.S. Saunamme on valmistunut ja olemme päässeet vihdoin löylyihin! Saunarempan käänteet löytyvät Instagram-profiilini kohokohdasta ”Osa 5: remontti”.

Author

8 Comments

 1. Kiva postaus, kiitos. Ei rarvitse informatiivista sisltöä ollakaan, raskaaksi menee jos aina sellaista vaan lukisi. Kaunis koti teillä✨✨✨.

 2. Kiva kuulla kuulumisia!
  Miten teidän kissat on kotiutuneet? Onko heille kesällä ulkoilupaikka, niin kuin entisessä kodissa?
  Oli niin kiva katsella, kun seikkailivat takapihalla innoissaan 😄

  • Suvi M Reply

   Kissat ovat kotiutuneet tosi hyvin! 🙂 Se oli oikeastaan aika yllättävääkin. Etenkin Pörrö oli muutosta innoissaan ja tutki suurella mielenkiinnolla kaikki paikat. Ovat kyllä ihan täysin kotiutuneet tänne. Kisut pääsevät ulkoilemaan mökillä valjaissa sitten taas keväämmällä. Talvella eivät ollenkaan välitä ulkoilusta.

 3. Onpa ihana kuulla, että pääsevät kuitenkin vielä nuuskuttelemaan luonnon tuoksuja!🥰

 4. Kauniita kuvia ja mukavaa, rentoa tekstiä. Tällaista on tosi kiva lukea 💖

  • Hei! Kaunis koti ja sopivasti värejä. Mistä verhot ovat ja mikä väri?

 5. Aina kiva lukea päivityksiä ja katsoa kuvia teidän kauniista kodista. Kivaa kevään jatkoa!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.