Ei, tämä blogi ei ole muuttumassa ruokablogiksi. Se ei olisi mitenkään edes mahdollista, sillä olen niin surkea kokki. Mutta tänään tein niin helppoa rieskaa, että ajattelin jakaa teille tämän reseptin. Sillä jos minä osaan tätä tehdä, niin kaikki osaavat.
Helppo perunarieska
1 ps (105 g) Perunasosejauhetta (tai vaihtoehtoisesti omaa perunamuusia)
3 dl maitoa
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja (tai sämpyläjauhoja)
Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja ripottele joukkoon perunasosejauhe samalla hyvin sekoittaen. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.
Lisää muna soseeseen. Sekoita levinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunasoseen joukkoon.
Jaa taikina 4 osaan ja taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen heti ohuiksi (n. 1/2 cm) rieskoiksi.
Paista 225 asteessa uunin ylätasolla 10 minuuttia.
Reseptin sain työkaveriltani. Olin kuullut tästä rieskasta niin paljon hyvää, että pakkohan se oli koittaa itsekin leipoa. Ja kyllä lapsille maistui! Poika pyysi viisi kertaa lisää ja lopulta rieskaa jäi vain pieni suikale.
Reippautta tulevaan viikkoon!
15 Comments
Kiitos reseptistä. Rieskat on niin hyviä. Pitääpä testata syksyn mittaan. 🙂
Eipä kestä. Kannattaa kyllä testata tätä. 🙂
Ja jos on munalle allerginen, voi sen jättää hyvin pois! 🙂 Itse (vaikka siis voin syödä kananmunia) leivon aina ilman. Ja hyvää tulee! Ja joskus kun oikein hifistelen, voin laittaa juustoraastetta rieskataikinan sekaan!
Mukavaa viikkoa!
Aivan totta. Hyviä vinkkejä!
Mukavaa loppuviikkoa sinne! 🙂
Ihanaa, kun pystyy tekemään ilman kananmunaa. Pitää testata viikonloppuna. =) Kiitos reseptistä!
Niinpä! Tätä reseptiä voi kuulemma helposti soveltaa mielensä mukaan. 🙂
Myös leivinjauheen voi jättää pois, kunhan muistaa pistellä rieskat haarukalla. Ja oikeastaan suolankin, kun perunamuusijauheissa sitä valmiiksi jo on.
Itse sotken aina summanmutikassa vaan perunamuusijauheeseen nestettä, jotain jauhoja ja yhden kananmunan. Tässä ei tosiaankaan voi epäonnistua.
Tässäkin hyviä vinkkejä, kiitos. 🙂
Hei! Osaatko sanoa paljonkohan tuota omaa perunamuusia tarvii tähän satsiin, että se vastaisi määrältään tuota 1pss perunasosejauhetta? Muusia kerta tahtoo aina jäädä yli niin tässä olisi hyvä käyttökohde sille 😀 Kiitos jo etukäteen!
Alempana Tiina jo vinkkasikin perunasoseen määrästä. Minäkin olisin arvioinut, että n. 5 dl.
Tänään leivoin pojan kanssa…nam, olipas hyviä!
Just tällaset helpot, selkeet ohjeet on kivoja.
Kiitos!
t.Tiina
PS. Sinä joka kyselit muussin määrää: Oiskohan valmista muussia tullut n. puol litraa.
Helppoja reseptejä ajattelin jakaa silloin tällöin. En todellakaan ole mikään kotitalousihminen. 😀
Ja muusin määrän olisin minäkin arvioinut samaksi.
Pitää vielä kertoa, että reseptisi sai suuren suosion työpaikallani, kun kuulivat MINUN leiponeen rieskaa ja vielä ONNISTUNEEN.
Nyt kaikki halusivat reseptin….hyvää on ilo jakaa:)
Tiina
Mahtavaa! 🙂 Luulenpa että minunkin moni tuttava yllättyisi jos tietäisivät, että MINÄ leivoin rieskaa. 🙂
Olipa kyllä hyvää, kiitos ohjeesta! Minä tykkään tosi paljon, kun sisustusblogeissakin on välillä jotain ruoka/leivonta ohjeita. Toki ruoka ja leivontablogejakin riittää, mutta näitä perusarkeen sopivia ideoita on kyllä tosi kiva löytää näistä blogeistakin joissa niitä perinteisesti ei ole ollut =)