Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

pajunkissat_poydalla

karkit_ja_trullit

pajunkissat_ja_kakku

Onpas tämä pitkä viikonloppu ihana! Ehtii tehdä muutakin kuin pestä pyykkiä ja siivota. 😉 Eilen lapset kiersivät trullittelemassa ja Mankku leipoi porkkanakakkua. Illalla käytiin vielä katsomassa Cheekiä, joka oli aivan loistava! Siellä meitsi kolkytviisvee heilui teinien keskellä, heh. No en ollut ainoa. 🙂

Tänään voisi käydä kävelylenkillä meren jäällä…

porkkanakakku

<<< TÄYDELLINEN PORKKANAKAKKU >>>
Pohja:
4 munaa
3-4 dl  sokeria
175 g voita
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
tilkka kanelia
3 juomalasia porkkanaraastetta

Päälle:
100 g sulatejuustoa
n. 3-4 dl tomusokeria
3 tl vaniliinisokeria
60 g sulatettua voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää kuivat ainekset muna-sokerivaahdon sekaan vähitellen sekoittaen.
Lisää porkkanaraaste lopuksi ja sekoita hyvin. Paista uunissa 175-200 ° n. 30 min.
Sulata rasva ja sulatejuusto kattilassa. Lisää vaniljasokeri.
Lisää tomusokeri vähitellen siivilän läpi kunnes seoksesta tulee sopivaa koostumukseltaan.
Levitä täyte jäähtyneen kakkupojan päälle ja anna kakun jäähtyä jääkaapissa.

Author

10 Comments

  1. Lisääpä vielä pari tl inkiväriä tuohon, niin saa ihan uuden ulottuvuuden 🙂

  2. Marjo Roche Reply

    Joyeuses Pâques sinne Suomeen.Ei tällä Ranskassakaan tunnu vielä oikein keväältä,ainakaan täällä meidän (Lyon) seudulla.
    Olin aivan innoissani,kun luin Totuus-postauksesi ja huomasin,että bloggaajillakin voi näyttää ihan niinkuin meilläkin useimmiten.Merci näistä realisista kuvista,olivat ensimmäiset mitkä näin,mutta taidan mennä kurkkaamaan muihinkin blogeihin.

    • Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Arki harvoin välittyy läpi enemmän tai vähemmän stailatuista blogikuvista.

      Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne Ranskaan ja toivotaan keväisiä kelejä! 🙂

  3. Ihanko oikeasti sulatejuustoa, eikä tuorejuustoa? Kuulostaa mielenkiintoiselta makean kakun päällysteeltä. Aamuteeveen kokki teki hiljattain hieman erilaisen porkkanakakun, jota täytyy ehdottomasti kokeilla, se kun kuulosti melkein terveelliseltä, herkullisuudesta yhtään tinkimättä. Pätkä löytyy varmasti vielä Yle Areenasta.

    • Jep, nimenomaan sulatejuustolla tulee herkullinen kuorrutus. Minustakin se kuulosti ihan kummalliselta silloin, kun kuulin eka kerran. Mut tosi hyvää on – voisin syödä vaan pelkkää kuorrutusta niin kuin meidän lapset. 😉

      Kuulostaapa hyvältä tuo aamutv:n resepti. Saisiko hyvällä omallatunnolla syödä jotain hyvää…? 😉

  4. Porkkanakakku on ihan lemppari! (Siskon tekemä, itse en osaa) 🙂 Ja Cheekin keikkakin kelpaisi kyllä. Mukavalta vaikuttaa teidän pääsiäinen. 🙂

  5. Hei!
    Onneton kokki vielä varmistelee reseptiä eli missä vaiheessa pohjataikinaan sekoitetaan rasva? Vuoron perään jauhojen kanssa vai lopuksi? Kiitos vastauksesta jo etukäteen 🙂

    • Rasva sekoitetaan vuoron perään jauhojen kanssa.
      Piti minunkin kysyä tuolta leipurimestarilta, kun en itse osaa näitä juttuja ollenkaan. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.