Tarjoiluvaunut nousivat muutama vuosi sitten sisustushitiksi. Tarjoiluvaunu on monipuolinen huonekalu, sillä sitä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin ja pyörien ansiosta vielä helposti siirrelläkin paikasta toiseen. Nykyisin tarjoiluvaunuja löytyy monelta eri valmistajalta. Minä bongasin tutun näköisen tarjoiluvaunun Jotexin mallistosta. Vai mitä sanotte tästä parivaljakosta?

Eikös Jotexin Åsa-tarjoiluvaunu muistutakin aika paljon Normann Copenhagenin valmistamaa Block-tarjoiluvaunua? Pihistäisitkö vai panostaisitko?


Translation: Look-a-likes: Åsa tea trolley from Jotex and Block tea trolley from Normann Copenhagen. Which one would you choose?

Kuvat/Photos: Jotex and Normann Copenhagen. Kansikuva/article photo: Normann Copenhagen

Author

15 Comments

 1. Harvoin kannattaa pihistää ja tässä tapauksessa ei missään nimessä ?.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, pidemmän päälle on järkevämpää satsata laatuun. Säilyy jälleenmyyntiarvokin… 🙂

 2. Huh huh. Tässä tapauksessa ehdottomasti panostaisin! Tarjoiluvaunuissa voi hyvin pihistelläkin ostamalla second handia (kirppiksillä on aika hienoja vintage-tarjoiluvaunuja), mutta ei kyllä ostamalla kopioita.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, kirppiksiltä voi tehdä aivan ihania löytöjä. 🙂

 3. Mä en pidä näin suoraan kopioinnista ja olen sitä mieltä, että jossei ole varaa aitoon, kannattaa ostaa jotain muuta kuin look like…

  • Suvi M Reply

   Olen samaa mieltä. Toisaalta ymmärrän sen ettei joku halua laittaa suuria summia sisustukseen, mutta pitää kuitenkin skandityylistä….mutta kopiointi on aina väärin.

 4. Kumpikaan tuotteista ei ole järin kallis eikä ”alkuperäinenkään” ole mikään statusomistettava vaan ennemminkin selkeä trendituote, joten varmaan aivan sama kumman hankkisi jos jomman kumman. Tylsää tietysti tehdä halvastakaan tuotteesta kopiota, ainakaan jos väitetään jonkun muun suunnittelemaksi.

  • Suvi M Reply

   Kopiot ovat aina hanurista. Totta on tuo, että alkuperäinen ei niinkään ole designklassikko…

 5. Ehdottomasti panostaisin. Mieheni on haaveillut Artekin tarjoiluvaunusta, mutta siitä uskon saavan haaveilla vielä pitkään :). Täytyykin näyttää tätä Copenhagenin versiota!

  • Suvi M Reply

   Artekin tarjoiluvaunu on tosi upea klassikko, josta on varmasti iloa vuosiksi eteenpäin. 🙂 Ja se säilyttää hyvin myös jälleenmyyntiarvon. Tämä Normann Copenhagenin tarjoiluvaunu on myös kaunis, mutta ei samalla tavalla klassikko.

 6. Nii-in. Näin vähemmän yksittäisten design-esineiden nimiä ja suunnittelijoita tuntematta (en vain harrasta sitä kuin lähinnä tyylihistoriallisesti olen kiinnostunut eri aikakausista, ja olen erittäin vanhojen tummien puuhuonekalujen ystävä…), ymmärtäisin täysin ja olisin tuomitsematta jos joku tuon halvemman (silti ihan tarpeeksi maksavan) tarjoiluvaunun haluaisi käytännön syistä ja muotokielensä vuoksi ostaa. Selkeä, simppeli, ajanee asiansa. En tuota kallista versiota ole tainnut nähdä kuin kerran jossain blogissa, tai kiinnitin lähinnä huomion kun lapset kuvassa sillä leikkivät. Silloin tuli mieleen, että Ikeassakin myydään tarjoiluvaunuja..;))muttei tainnut olla sieltä. Kertoo enemmän toki minusta ja blogien seuraamattomuudestani, mutta vahingossa kopion hankkiminen voi olla mahdollista. Omistan toki designia, Eamesit ovat aitoja jne., mutta en himoitse huonekaluja. Siksi rento suhtautumiseni:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.