Nyt olisi vuorossa seuraava ”pihistä – panosta” parivaljakko. Näin pimeään aikaan ovat kaikenlaiset lyhdyt ajankohtaisia, joten valitsin tähän talolyhty-parit.

talolyhty_

Kun Normann Copenhagenin ”Lighthouse”-talolyhty tuli markkinoille, ihastuin siihen aivan täysillä. Olen heikkona kaikkiin talon muotoisiin tuotteisiin, joten tämä lyhty oli hankittava. Meillä Lighthouse-lyhty majailee yleensä keittiön kaapin päällä ja olen innostunut soveltamaan sitä myös jonkinlaiseksi kasvihuoneeksi.

meidan_lighthouse

En ole kuitenkaan uskaltanut laittaa Lighthouse-lyhtyä ulos, kun pelkään että se rikkoutuu. Siksipä voisin ehkä hankkia terassille muutaman Luhta Homen edullisemman ”Tupa”-talolyhdyn.

Mitäs tuumaatte tästä parivaljakosta: pihistäisitkö vai panostaisitko?

Author

45 Comments

  • Niinpä, haaveilen että meidän etuterassin rappusilla olisi rykelmä noita Luhdan lyhtyjä. 🙂

 1. Erittäin kaunis tuo Luhdan lyhytkin, mutta siltikin: sisälle kotiin panostan, ja ulkotiloihin pihistän! Harmittaisi kovasti sadan euron lyhdyn rikkoutuminen, ja ulkona se on kyllä todennäköisempää, näin ainakin meillä.

 2. Sisälle panostaisin mutta terassille laittaisin kyllä halvemman 🙂 Paha mieli tulisi jos tuo kaunis ja hintavampi jotenkin kärsisi ulkona 🙂 Tykkään kovasti tuosta kasvihuoneideasta!

  • Niinpä, olisi tosi ikävää jos kallis lyhty menisi rikki ulkona. Ja sisällä sitä tulee enemmän ihailtuakin. 🙂

 3. Kuvissa molemmat näyttävät hienoilta, mutta pitäisi nähdä livenä niin huomaisi varmaan paremmin erot. Panosta-lyhdyssä on varmaankin enemmän panostettu viimeistelyyn.

 4. Ehdottomasti pihistäisin! Normannilla on paljon ihania tuotteita, myös tämä lyhty. Mutta että sata euroa lyhtyyn, kun Luhtakin on todella hyvä vaihtoehto.

  • Niin, riippuu varmaan käyttötarkoituksesta. Toivottavasti Luhdan lyhtykin on riittävän tukevaa tekoa, että se kestää kauan…

 5. ”Livenä” onneksi huomaa lyhtyjen eron 🙂 NC:n lyhty on selvästi huolitellumpi. Yleensä ostan aina sen alkuperäisen ja korvike saa olla sitten joku aivan muu. Meillä pihassa valaiseekin Ikean halppislyhdyt; tuulen rikkomat (jo 3kpl) eivät sitten harmita ihan niin paljoa.

 6. Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta minua kiinnostaisi että saitteko helposti rakennusluvan tuohon saunarakennukseen? Ja jos mutkia oli matkassa niin millaisia? Rakennamme itse samaan kaupunkiin kaupungin tontille, joten siksi tämä kiinnostaa.:)

  • Ei ollut mitään mutkia matkassa sen suhteen. Tietysti piharakennuksen max. pituus oli määritelty, mutta muuten ei mitään ongelmaa. 🙂

 7. Tämä pihistä-panosta -postaussarja on huippu! Itse varmaan opiskelijana pihistäisin, kuten Work lampun kanssa (kiitoksia vinkistä) tein. Ferm Living henkiset värikkäät tyynytkin houkuttaisi, niillekin löysin pihistä-version Elloksen Maja-tyynynpäällisestä. Okei, menee alkuperäisistä kauas, mutta mulle tyylillisesti toimivat molemmat ja kodissani näyttää kauniilta. Töihin kun pääsee niin sit voi alkaa panostamaankin. Vielä mennään opintotuen rajoissa 🙂 kiitos inspiroivasta blogistasi!

  • On mukavaa, että on kauniita vaihtoehtoja jokaiselle budjetille. Kaunis koti ei saa olla rahasta kiinni. 🙂

 8. Syksyllä Lighthousea ei saanut mistään, muutakuin 10 viikon toimitusajalla. Yhdestä paikasta kuitenkin sattui 1 kpl löytymään ja nopeaa sen tilasinkin meille kotiin. Pettymys oli kuitenkin tosi suuri, kun paketin aukaisin… Lyhdyn lasi oli irti, lyhty keikkasi ja siinä oli parissa kohtaa maalissa jälkiäkin. Tämä oli varmasti ”maanantai-versio”, mutta kyllä harmitti. Lyhty lähti reklamaation kera palautukseen. Luhdan lyhtyyn törmäsin nopeaa tämän episodin jälkeen ja se oli mielestäni pienemmän koonsa vuoksi jopa parempi valinta sisätiloihin, kuin iso lighthouse. Toki makuasia, mutta meille Luhta jäi sisälle takan päälle ja sopii siihen täydellisesti! 🙂 Eli tässä asiassa pihistinkin! 🙂

  Heli

  • Voi olipa ikävä sattuma! Mutta tosi kiva, että olet tyytyväinen Luhdan lyhtyyn jos sen kokokin on vielä teille paremmin sopiva. Sittenhän se meni juuri niin kuin oli tarkoitettu. 🙂

 9. Molemmat ovat kauniita! minulta löytyy tuo Luhdan koto ja tykkään siitä aivan älyttömästi 🙂 sopii suht pieneen olohuoneeseen. Lyhty löytyy tv-tason ja takan välistä

 10. Todellakin vastustan kaikenlaista kopioimista ja Marimekon tapaukset ovat olleet pläkkiselviä, mut miten ihmeessä Luhta on selvinnyt tästä törkeästä plagiaatista ilman pihaustakaan???

  • Ehkä tämän lyhdyn malli ei alunperinkään ollut niin originaali, että voitaisiin syyttää kopioinnista. Marimekon kankaissa on tietysti eri juttu, kun ne ovat niin yksityiskohtaisiakin… Kaikenlainen tahallinen kopiointi on tietysti aina ikävää. :/

 11. Valkoinen NC:n lyhty kaunistaa olohuoneen lattialla, on jämäkkää tekoa, niin lapsetkaan ei saa sitä nurin. Ulos kuitenkin pihistäisin ja hommaisin Luhdan vastaavan.

 12. Ehdottomasti NC:n lyhty…en kehtaisi edes ostaa Luhdan lyhtyä koska se on niin törkeä kopio.

  • Luonnossa eron huomaa kyllä. Hypistelin Prismassa Luhdan lyhtyä ja se on kyllä vähän huterampi eikä niin viimeistelty kuin Lighthouse.

 13. Pihalle pihistäisin, mutta hankkisin jonkun muun kuin Luhdan wanna-be-NC:n. Meillä valkoisena sisällä pari NC:tä, oon ollut niihin tosi tyytyväinen. Niin kestävää tekoa, ettei pelota antaa lasten leikkiä niillä pupujen yms kotia. Lyhdyt antavat hyvät raamit lasten sekatavarallekin, mitä niistä iltaisin puran kun haluan tunnelmaa kynttilöistä 🙂

  • Lighthouse on kyllä jämerää tekoa. Meillä se on vaan aika korkealla, joten lapset eivät pääse leikkimään sillä. Fermin talohyllyt ovat kyllä leikeissä mukana.

 14. Voisin sekä pihistää että panostaa. Molemmat ovat kauniita ja Luhdan versio todella hyvännäköinen myös. Luhdalle on tullut myös puutaloja seinälle, ferm livingin tyyliin. Olen niitä käynyt hiplailemassa, mutta en ole vielä ainakaan kotiuttanut.

  • Juu, olen pannut merkille myös ne Luhdan talohyllyt ja meinasin kirjoittaa niistäkin. Mutta selkeyden takia omassa postauksessa sitten joskus myöhemmin… 🙂

 15. Hankin aikoinaan ”NC:n” ja se vaikutti tarkasti tehdyltä. Juuri tällä viikolla ihmettelin Prismassa tuota kopiota. Luukun mekanismi oli muista halpamalleista tuttu viritelmä ja lasilevyjen reunat olivat terävät toisin kuin ”aidossa” lyhdyssä. Luhdan lyhtyä en siis hankkisi edes ulos.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.