Sisustusblogeissa kiertää haaste, jossa tarkoituksena on kuvailla omaa kotia kolmella sanalla. Haaste on alunperin lähtöisin Valentine’s Afternoon -blogista. Minä sain haasteen Inspired by love ja Pihkala -blogeista; kiitos vain. Tämä haaste sopiikin oikeastaan tähän väliin, kun blogiini näyttää löytäneen uusia lukijoita. Tervetuloa!

Kun aloin miettiä tätä haastetta, minulle tuli ensimmäiseksi mieleen melko kliseiset ja ehkä vähän tylsät vastaukset kuten ajaton, moderni ja valoisa. Kysyin sitten ohimennen mieheltäni, Mankulta, kuinka hän kuvailisi meidän kotia kolmella sanalla ja hän vastasi kodikas, käytännöllinen ja kestävä. Sanat olivat niin hyvät ja kuvaavat, että mennään niillä.

Kodikas

kyla_tyyny3

livingroom1

kirjahylly

Kodikkuus merkitsee meille jokaiselle eri asioita. Minulle se merkitsee sitä, että kodissa näkyy omia rakkaita esineitä, kuten isäni tauluja ja lasten piirrustuksia. Vaikka olenkin tarkka sisustuksesta, haluan että kodissa kaikilla on hyvä olla. Lapset saavat leikkiä vapaasti ja rakentaa majoja.

Kodikkuutta moderniin kotiin tuovat pehmoiset tekstiilit, kasvit ja muutamat harkitut asetelmat tasoilla. Pidän myös siitä, että hyllyssä on kirjoja esillä ja sinne tänne on liimattu tekstikortteja. Tarvitaan myös pieni ripaus sitä kerroksellisuutta (muutama vanha esine tai huonekalu), josta olen jo jauhanut monta kertaa. Uudet talot ovat helposti kolkkoja, kun lähes koko sisustus on luotu uusista huonekaluista, eikä esillä ole mitään ns. turhaa; tätä vaikutelmaa olen pyrkinyt välttämään kodissamme.

Käytännöllinen

petaus

mh_vaatehuone

eteisen_vh

Kahvipöytäkeskusteluissa tulee joskus esille käsityksiä ettei kauniit (design)esineet ole käytännöllisiä. Minusta kaunis ja taitava muotoilu on nimenomaan käytännöllistä. Epäkäytännölliset tavarat ärsyttävät ja jäävät käyttämättä vaikka olisivat kuinka kauniita tahansa. Itse pyrin ostamaan vain kauniita JA käytännöllisiä esineitä ja huonekaluja.

Meidän kodissa käytännöllisyys näkyy myös esimerkiksi toimivassa pohjaratkaisussa, jossa ei ole turhia käytäviä tai hukkatilaa. Erillinen saunarakennus on osoittautunut oikein käytännölliseksi ratkaisuksi: siellä vieraiden on hyvä yöpyä ja meille jokainen saunareissu on kuin retki pois kotoa. Yövymme itsekin saunatuvassa silloin tällöin ja se tuntuu ihan minilomalta.

Kotimme säilytystilat ovat myös käytännöllisiä. Esimerkiksi eteisessä ei ole ollenkaan vaatekaappeja, vaan pieni vaatehuone niiden sijaan. Sinne mahtuu hyvin kaikki lasten kumisaappaat, toppahaalarit sun muut tilaa vievät tamineet ja tilaa on kuitenkin tarpeeksi niin, että vaatehuoneeseen mahtuu hyvin aikuinenkin seisomaan ja pehkomaan vaaterekkiä.

Kestävä

ruokailutila

keittio

asetelma

Kestävä voisi tässä yhteydessä tarkoittaa samaa kuin ajaton. Pyrin panostamaan laatuun mahdollisuuksien mukaan, jolloin hankinnat ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Huonekalut ovat ajattomia sillä tavalla, ettei niihin kyllästy vaan ne näyttävät aina hyviltä ja ajankohtaisilta.

Kestävyyteen voisi liittää myös ajatuksen siitä, että oma sisustustyyli on löytynyt ja on sitä myötä kestävä. Sisustustrendit näkyvät kotona vain pieninä ripauksina ja kodin ns. pohja (pintamateriaalit ja pohjavärit) on valittu neutraaliksi ja aikaa kestäviksi.

Haluaisin kuulla kuinka seuraavat bloggarit kuvailisivat omaa kotiaan kolmella sanalla:

Time of the aquarius
Varpunen
No home without you

Author

22 Comments

 1. Niin siistit kuvat ja hyvät luonnehdinnat kodistanne. Ja onnittelut menestyksestä!

 2. Kiitos Suvi haasteesta! Täytyy ryhtyä mutustelemaan omaa kotia parhaiten kuvaavia sanoja. Ja vielä isot onnentoivotukset ja fanfaarit awardsien voitosta! 🙂

  • Kiitos sinulle. 🙂 Oli mielenkiintoista kuulla Mankun mielipide ja onneksi vastaus oli noin hyvä. 😉

 3. Kysyisin tuosta teidän Hay tarjotinpöydästä. Meiltä itseltä löytyy kotoa tuo valkoinen isompi malli sohvapöytänä ja haaveissa olisi korvata se jossain vaiheessa tulevaisuutta Artekin pyöreällä pöydällä. Nyt kun muutimme uuten kotiimme kaipaisin kuitenkin laskutilaa ikkunan vieressä esim. isommalle kukkaruukulle tai M koon tuplakuplalampulle. Mietin siis siihen vaihtoehtona joko Hayn tarjotin pöytää pienenä tai keskikoisena, tai kenties Artekin pientä pyöreää pöytää. Kysynkin siis sinun mielipidettäsi tuosta pienemmästä Hay pöydästä. Toimisiko paremmin kuin keskikokoinen? Vai kallistuakko Artekkiin päin?

  Varmasti monelle makuasia, mutta koska tykkään kovasti sinun tyylistäsi sisustamisessa, ajattelin kysyä neuvoasi. Oma pää lyö tyhjää. =)

  • Minusta se ihan pienin Hay:n Tray-pöytä on vähän ongelmallinen juuri pienen kokonsa takia. Minusta on vähän vaikea keksiä siihen sijoitettavaa. Ehkä sinuna hankkisin sen seuraavaksi suurimman koon, mutta aika vaikea arvoida näkemättä tilaa. Mutta valitsetpa Artekin tai Hay:n, niin en usko että ainakaan pieleen menee. Artek on ehkä ajattomampi vaihtoehto, vaikka hyvin aikaa kestävää muotoilua ovat molemmat.

   • Kiitos vastauksesta. Päädyin lopulta Artekkiin. Se on ajattomampi ja sopii kotiimme hienosti. Oma kotisi on todella kaunis ja arvostan kovasti mielipidettäsi, joten oli pakko kysyä neuvoa. Tosin tila pitäisi kyllä nähdä niin kuin sanoit. =) Minä täällä vain neuvojasi kyselen jolle toimitit sen isältäsi ostaman taulun. Täytyy joskus laittaa teille kummallekkin tilasta hiukan kuvia, kun saan tämän kaaoksen muuton jälkeen selvitettyä.

 4. Sun avainsanat oli kiva lukea, Mankku keksi kyllä mielenkiintoiset. Me ollaan myös mietitty eteisen yhteyteen isoa vaatehuonetta ja oli kiva kuulla että ainakin teillä se on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. 🙂
  Hauskaa että tämä haaste on lähtenyt kiertämään näin mukavasti ja on mielenkiintoista saada ehkä lukea myös Minnan, Sukin ja Kaisan avainsanat! Odotan innolla.
  Ps. ONNEA vielä hurjasti saamastasi tunnustuksesta! Olet paikkasi palkintopallilla ansainnut. Tänne on aina ihana tulla. 🙂

  • Kiitos Annika! Kivan haasteen olet keksinyt. 🙂 On mielenkiintoista lukea bloggareiden vastauksia.

   Ja kiitos myös onnitteluista! Oli kyllä niin upea tunnustus! 🙂 Olen vieläkin ihan hämilläni.

 5. Hei,

  uusi lukija täällä ihailee kotianne 🙂
  Olisin kysynyt tuosta Kubuksen kynttilänjalasta kokemuksiasi. Onko se käytössä kätevä? Valuttaako esim. steariinia kovasti? Pidätkö alla jotain suojaa?
  Haaveilen siitä joululahjana, mutta epälyttää toimivuus käytännössä.

  • Tervetuloa. 🙂

   En yleensä pidä Kubuksen alla mitään suojaa. Tuossa pöydällä satuin nyt sijoittamaan sen ylijäämälaatan päälle, kun ajattelin että se näyttäisi kivalta niin. Ei Kubus eroa minusta mitenkään muista kyntteliköistä. Ehkä riippuu kynttilästä kuinka paljon steariinia valuu…? Mutta itse en ole kokenut sitä ongelmaksi.

 6. Kaunis ja persoonallinen tuo keittiön välitilan kaakeli, nyt vasta huomasin sen vaikka monesti lukenut blogia!

  • Minäkin juuri mietin, että on tuo välitilan laatta ainakin vähän erilainen. Välillä haaveilen jostain peruslaatasta tiililadonnalla tms. mutta toisaalta pidän tästä nykyisestäkin, vaikka vähän hankala tuo on puhdistaa runsaiden saumojen takia. Onneksi tuossa ei kuitenkaan tule paljon roiskeita, kun liesi on saarekkeessa.

 7. Hei!
  Uusi lukija ilmoittautuu mukaan. Onpa sinulla ihana ja inspiroiva blogi! Ja kuvat ovat todella ammattimaisesti otettuja. Myös kotiinne olen nyt ihastunut.

 8. Täällä sun blogissa käynti aina piristää mieltä. Sulla on niin kiva koti. Haaveilen aina täällä käynnin jälkeen uudesta talosta, mutta meidän talolla on tänä vuonna 190vuotisjuhlat. Siinäkin on sitten se oma viehätyksensä kuitenkin..

  • Kiitos kauniista sanoistasi. 🙂 Teidän kodissa on varmasti aivan ihana henki, kun se on noin vanha. Minä ihailen usein vanhoja taloja ja haaveilen vanhasta pelkistetystä kivitalosta runsaine puutarhoineen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.