Meidän ruokailutilan seinä on jälleen kokenut muutoksen. Jep, meillä on taas uusi tauluasetelma. Kävimme isäni, Juhani Melenderin, maalauksia läpi taannoin ja silloin sain idean, että haluan koota hänen ”viivatöistään” asetelman seinälle. Asetelma syntyi aika nopeasti.

Ensin asettelin taulut lattialle ja katsoin millaisesta yhdistelmästä muodostuu kiva kokonaisuus. Koska ruokailutilan seinässä on ennestään jo monta naulaa, aloin sitten asetellakin tauluja seinälle sopiviin kohtiin, jo valmiina oleviin nauloihin. Sitten asetelma syntyikin ihan itsestään ja lattialle tehty suunnitelma unohtui. Tätä asetelmaa varten täytyi laittaa vain yksi lisänaula seinään (tuolle ainoalle lasikehyksiselle taululle).

viivataulut_asetelma_mh

viivataulut

viivataulut_rt

viivataulut_asetelma

Nyt on taas hyvä ”kotifiilis”, kun tämä tila on saatu viimeisteltyä! Koska maalaukset ovat niin pelkistettyjä eikä niissä ole pieniä yksityiskohtia, sopivat ne hyvin häkkyräisen Flosin valaisimen seuraksi. Raikkaista väreistä tulee kiva, keväinen fiilis.

Kymmenen Uutisissa oli muutama päivä sitten juttua siitä, että sisustuksessa kannattaisi huomioida enemmänkin taidetta julisteiden sijaan. Esim. taidelainaamoja voi hyödyntää (Turun taidelainaamossa on isäni maalauksia). Olen ihan samaa mieltä! Tuon koko jutun näkee vielä täältä.

P.S. Minulta usein kysytään mistä isäni tauluja voi tiedustella. Hänen nettisivunsa ovat muokkauksen alla, mutta mailia voi laittaa osoitteeseen juhani.melender(at)gmail.com

Translation: We have a new collection of my father’s (Juhani Melender) paintings on the dining room wall.

Author

28 Comments

 1. Vau, tosi upea! Keväinen, raikas ja tyylikäs. Olen myös samaa mieltä siitä että sisustuksessa pitäisi hyödyntää enemmän taidetta julisteiden sijaan. Teidän uusi valaisinkin on kyllä niin kaunis… 🙂

  • Kiitti! 🙂

   Julisteetkin ovat ihania ja yksi taiteenmuoto, mutta niitä voi yhdistää oikeiden maalausten kanssa. Pidän kyllä molemmista! 🙂

 2. Onpa kaunis asetelma. Minä en kanssa ole julisteihminen, en sitten ollenkaan. Tykkään isäsi töistä todella paljon – terveiset vain hänelle!

 3. Mä en ensisilmäykseltä tykännyt ollenkaan tuosta Flosin valaisimesta, mutta nyt kun tekstin alla näky pikkukuvissa vanhat kuvat keittiöstä vanhan lampun kanssa, niin voih, eipä tule ikävä. Hyvältä näyttää nyt 🙂 Ja ihanan pirteät taulut, kevät mielessä!

 4. Hyvältä näyttää!
  Kehyksettömät taulut näyttävät erityisen selkeiltä ja kivoilta Flosin taustalla.

  • Niinpä! 🙂 Nyt pitäisi kehitellä vielä uusi taidekokoelma olohuoneen tauluhyllylle… 🙂

 5. Kauniit taulut ja sommitelma! Olen samaa mieltä siitä, että julisteiden tai printtien sijaan kannattaa sijoittaa ennemmin kunnon taiteeseen. Maalaus tai grafiikkatyö kohottaa kodin ilmettä ihan eri tavalla.

  • Olen samaa mieltä. Toki julisteitakin voi olla ja minullakin on, mutta kyllä maalaukset ja grafiikka ovat niin upeita ja luovat ihan eri fiiliksen.

 6. Oikein piti pysähtyä ja palata kuviin vielä uudelleenkin. Ihastuttavat taulut ja ihastuttavan huoleton asetelma, joka kyllä käy kotiinne todella kauniisti.

  • Kiva kuulla! 🙂 Oli kyllä hieno sattuma, että taulut osuivat valmiiksi noin hyvin kohdilleen eikä tarvinut tehdä kuin yksi uusi reikä.

  • Pidän kovasti isäni taulujen värin käytöstä! Se ei ole mitenkään yksikertaista, vaan vaatii taitoa.

 7. jämerän helmi Reply

  hei,

  ihan aiheen vierestä kysyn, mutta oletteko olleet tyytyväisiä ulko-ovivalintaanne? onko malli sama jonka edelleen valitsisit, vai onko sinulla mielessä muita kivoja malleja:)?
  Ollaan tuota ovimallia mietitty, mutta myös pari muuta vaihtoehtoa. Meille on tulossa Jämerän Helmi puutaloversiona ja pian pitäisi lyödä lukkoon oviasioita…

  • Kyllä olemme tykänneet ulko-ovestamme ja edelleen valitsisin saman. Valintahan perustuu hyvin pitkälle ulkonäköön, eli halusin juuri tuollaisen oven, jossa on pyöreä ikkuna. 🙂 Kodinhoitohuoneen ulko-ovena on se malli, jossa on monta pientä suorakaiteenmuotoista ikkunaa. Siitäkin pidän edelleen. Samanlaiset ovet olivat muuten meidän ekassakin talossa (mutta muistaakseni eri valmistajan).

 8. Näin tuon yhden kuvan Instagramissa jo silloin kun sen sinne laitoit, mutta säästin tämän postauksen lukemista kuin parasta karkkia karkkipussissa :D. Nyt koitti tuo herkutteluhetki enkä pettynyt, na-am!
  Todella kaunis kokonaisuus, nuo taulut on niin upeita ettei mulla riitä sanat. Yksi tuollainen sopisi niiden ostamieni kaveriksi kuin nenä päähän, jaiks :).

  • Heh, kiva kuulla! 🙂 Niin sopisikin oikein hyvin myös siihen sinun asetelmaasi yksi tällainen viivataulu. Meidän isi tekeekin juuri kahta tuollaista pienempää vielä, kun silloin häneltä niitä ”tilasin”. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.