Ehkä muistattekin, että meidän pienessä sisustusbloggaajaporukassa kiertää kuukausittaiset teemahaasteet. Lokakuun aiheen antoi herttainen Idis ja interiööri -blogin Tanja. Evästys kuuluu seuraavasti:

”Mitä käsityöläisyys sinulle merkitsee? Näkyvätkö erilaiset kädentaidot mahdollisesti sisustuksessasi / kodissasi ja miten? Onko jotain taitoja, joita haluaisit itsekin oppia tai oletko jo käsityöläinen?”

Noh, kuten Kolme asiaa -postauksessa hiljattain totesin, en ole kovin taitava käsityöläinen mitä tulee kutomiseen tai virkkaamiseen. En siis ole mikään käsityöihminen, mutta se ei tarkoita sitä etteikö käsityöläisyys näkyisi meidän kodin sisustuksessa. Kodin sisustusta täydentää nimittäin muutamat käsintehdyt jutut siellä täällä. Tekijät ovat huomattavasti taitavampia kuin minä.

mh_ovella

aidin_kirjoma_tyyny

Yksi esimerkki on tämä meidän äidin kirjoma tyyny. Se on minusta todella hieno ja tuo kivasti väriä ja persoonallisuutta kodin sisustukseen. Ei ole olemassa toista juuri samanlaista tyynyä (vaikka siskollani on saman tyyppinen kyllä).

Vieressä muuten Svenskt Tennin norsukankaasta itse-ompelemani tyynynpäällinen – nuo minun ompelemat tyynyt eivät siedä lähempää tarkastelua. Jotain pieniä juttuja olen siis kyllä ommellut meidän kotiin, mutta sen näköisiä ovatkin sitten, heh heh.

linum_luonnonlaheista-9095

marimekko_kevat31

Toinen käsityölempparini meidän kotona on kuvissa näkyvä villainen viltti, jonka anoppini on kutonut. Se on aivan ihana ja saankin siitä usein kyselyitä sähköpostiini. Meillä on myös anopin neulomia villaisia tyynynpäällisiä, jotka kaivetaan aina joulu-talvikaudella esille – kohta on senkin aika. Hän on virkannut myös säilytyskoreja ja nekin ovat ahkerassa käytössä meillä.

Arvostan käsityötaitoja suuresti ja minusta on aivan ihanaa, että olen saanut omaan kotiini läheisten itse valmistamia juttuja. Itse en nauti käsitöiden tekemisestä, mutta tykkään kyllä suunnitella. Yhdessä Mankun kanssa olemmekin jotain ideoitani toteuttaneetkin (kuten terassisohvan ja –pöydät), mutta ne kuuluvat nikkaroinnin piiriin ja se onkin ihan toinen stoori…

Minusta käsityötaitoja kannattaa ehdottomasti hyödyntää oman kodin sisustuksessa. Sillä tavoin saa oman näköistä ilmettä kotiin ja onhan sellaisilla tuotteilla aivan mittaamaton tunnearvokin. Käsityöt voivat olla tosi tyylikkäitä ja minusta kannattaisikin unohtaa ennakkoluulot itseväkerretyistä, vanhahtavan tyylisistä käsitöistä. Nykyisin on niin upeita malleja ja ohjeita saatavilla!

Ovatko käsityöt osa sinun kotisi sisustusta?


Translation: Some hand-made textiles in my home. My mum likes to embroider pillow covers. Each pillow cover is different and she makes up the patterns in her mind. The other hand-made textile in this example is the quilt knitted by my mother-in-law.

Author

10 Comments

 1. Meillä käsityötaidot ovat periytyneet isältämme ja näitä yritämme kovasti vaalia. Siskojeni ja serkkujen kanssa pidämme aina ennen joulua käsityöillan, jossa jaamme ohjeita ja vinkkejä toisillemme. Käsitöistä ompeleminen kuuluu vahvuuksiini ja lasten kanssa tulee tehtyä monenlaisia käsitöitä. Käsitöistä ajattelin itsekin kirjoitella lapsen huoneen muodossa. Hän on tehnyt koulussa lokerikon ja hyllyn, jotka ovat nyt hänen huoneen seinällä. Voisinkohan linkittää postauksessa tähän sinun juttuun?

  • suvi m Reply

   Kuulostaapa tosi ihanalta! Tuollainen käsityöilta on varmasti tosi kiva tapa viettää aikaa yhdessä. Toki saat linkata tähän postaukseen. 🙂

 2. Ai tuo viltti on ihan käsintehty. Olen sitä moneen kertaan ihaillut. Mutta mun silmään se näyttää kyllä virkatulta eikä neulotulta…oli miten oli, se on tosi hieno.

  • suvi m Reply

   Kyllä se taitaa olla virkattu. Eli näin perillä olen eri käsityötekniikoista. ;D

 3. Blogisi on todella hyvä! Mitkä kankaat sinulla on Band-sohvissa ja oletko tyytyväinen niihin? Tuo harmaan sävy näyttää juuri sellaiselta, kuin haluaisin omiin Bandeihini.

  • suvi m Reply

   Kiitos kivasta kommentista Annika! 🙂 Meillä on valkoiset Linosa-päälliset Bandissä sekä harmaat, jotka ovat sellaista kangasta, joka ei enää ole saatavilla. Mutta hyvin lähelle samaa harmaata kangasta saa edelleen. En nyt muista tuon kankaan nimeä, mutta voit kysyä vaikka Sisustuksen Koodista – he tietävät kyllä. 🙂

 4. Hei. Huomaan, että vaihdoit jo Asko-maton takaisin… 🙂 Kiitos blogistasi! Luen sitä ihan säännöllisesti.

  • suvi m Reply

   Kuvat ovat vanhoja. 😉 Eli Asko on edelleen saunatuvassa. Kiitos kivasta palautteesta! On aina mukava kuulla, että täällä on säännöllisiä seuraajia. <3

 5. Hei, Oletko suunnittelemassa vuosikalenteria 2017? Olen käyttänyt kahden viime vuoden ajan tyylikästä kalenteriasi jonka olet ystävällisesti tarjonnut meille blogisi lukijoille ja jatkaisin mielelläni myös ensi vuonna:)

  • suvi m Reply

   Kyllä kalenteri on tulossa, kunhan ehdin vain tehdä sen. 🙂 Onpa kiva kuulla, että se on ollut mieleinen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.