Syysloma lähenee loppuaan ja ajattelinkin koota tämän viikon sisustusuutiset heti aamutuimaan, jotta jää loppupäivä aikaa puuhastella. Täytyisi käydä vähän haravoimassa pihaa ja järjestää eteisen vaatehuone. Siinäpä suunnitelmaa tälle päivälle. Mutta ensin uppoudutaan sisustusuutuuksiin.

varpu_harmaa_700x560px

Photo: Pentik

Kotimainen Pentik on julkaissut joulukuvaston ja esittelee sitä myötä joulumallistoaan. Tyyli on tuttua Pentikille ominaista kukkakuosia ja keramiikkaa. Tänä jouluna Pentikin suunnittelijat ovat luoneet neljä uutuuskuosia: Aatto, Amaryllis, Loiste ja Varpu. Lisäksi punasävyinen Omenapuu jatkaa joulun mallistossa. Kuvastoa pääset selailemaan tästä.

domus_205631-61669-65228663

Photo: Domus

Domus keittiöt aloittavat virtuaalikeittiöesittelyt. Vuoden 2016 aikana Domus on valmistautunut tulevaan teknologiauudistukseen mallintamalla keväällä lanseeratun Muoto by Domus -keittiömalliston virtuaalikeittiöksi. Toteutus tapahtuu suomalaisen yhteistyökumppanin, VRethink:n avulla.

– Esittelemme ensimmäisen virtuaalikeittiömme Omakoti-messuilla Vantaalla 28.-30.10., jonka jälkeen kehitämme ja laajennamme virtuaalikeittiömme mallistoa pidemmälle. Haluamme olla asiassa edelläkävijöitä ja hyödyntää nykytekniikan tuomia kiinnostavia mahdollisuuksia, Domus Yhtiöt Oy:n markkinointipäällikkö Sonja Arohonka kertoo.

Virtuaalikeittiön avulla kuluttaja pääsee paremmin visualisoimaan mm. värien vaikutuksen keittiökokonaisuuteen ja havainnoimaan ergonomisuutta, esim. uunin sijoittelun vaikutuksesta ergonomiaan. Kokemus on täysin uudentyyppinen, kun voit fyysisesti kävellen liikkua virtuaalikeittiössä. Virtuaalikeittiössä on mahdollista avata ja sulkea laatikoita sekä kodinkoneita, aivan kuten oikeassa elämässä.

202794-540857-63634188

Photo: Patricia Urquiola

Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö on päättänyt jakaa taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan kansainvälisen muotoilupalkinnon joka kolmas vuosi. Ensimmäisen palkinnon nimeäjinä ovat säätiön pyynnöstä toimineet muotoilijat Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen. Koskisen ja Suppasen valinta palkinnon saajaksi on espanjalainen, pääasiassa Italiasta käsin toimiva Patricia Urquiola.

Patricia Urquiola on yksi tämän hetken merkittävimpiä suunnittelijoita, jonka asiakkaina ovat olleet käytännössä lähes kaikki merkittävimmät designyritykset. Hän on italiaisen Cassinan taiteellinen johtaja. Urquiolan tuotantoon kuuluu huonekaluja, esineistöä ja kankaita. Dezeen-lehti on kuvaillut hänen tyyliään ”lämpimäksi ja maskuliiniseksi”. Lisäksi Urquiola on suunnitellut useita näyttely- ja messuosastoja, myymäläsisustuksia ja hotellikonsepteja.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle. Palkintona jaetaan Tapio Wirkkalan suunnitelman mukaan toteutettu pienoisveistos, joka on tehty säätiölle lahjoitetusta alkuperäisestä ns. rytmivanerista.

Patricia Urquiolan haastattelun voit lukea meillakotona.fi:n artikkelista.

tea-towels_hook1_low

Photo: Design Letters

Tanskalaisen Design Lettersin valikoima laajenee uusilla keittiöpyyhkeillä sekä HOOK1-naulakolla. Puuvillasta valmistettuja, 50×70 cm kokoisia keittiöpyyhkeitä saa kahdessa eri kuosissa: ”Flowers by AJ” ja ”AJ vintage ABC”.

fritz_hansn_ikebana_bowl

fritzhansen_objects_aw16

Photos: Fritz Hansen

Fritz Hansen laajentaa Objects-kokoelmaa uusilla Cecilie Manzin ja aiayu:n suunnittelemilla tuotteilla. Uutuuksiin kuuluu mm. Japanin Setossa valmistettuja uniikkeja kulhoja ja kippoja, pouffeja, joissa yhdistyy Poul Kjærholmin huonekaluissa käytetty canvas-kangas sekä Kvadratin villakangas, sekä tanskalaisen designyrityksen aiayu:n suunnittelemia koristetyynyjä. Jaime Hayonin suunnittelemasta Ikebana-maljakosta lanseerataan mini-versio. Lisäksi mallistoon kuuluu Arne Jacobsenin suunnittelema Dot-jakkara sekä seiskatuoleihin sopivat nahkaiset istuintyynyt. Uutuudet saapuvat jälleenmyyjille marraskuussa.


Translation: Interior design news of the week. Finnish Pentik have released their Christmas catalogue. / Domus starts displaying virtual kitchens. / Patricia Urquiola won the first Tapio Wirkkala Rut Bryk design prize. / Design Letters release new kitchen towels. / The Objects collection by Fritz Hansen will expand with new products designed by Cecilie Manz and aiayu.

Author

2 Comments

    • suvi m Reply

      Molemmat on ihania! 🙂 Olenkin ihaillut tuota ikebanaa sun blogissa. Niin kaunis.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.