Olenkin teille kertonut, että pidän erityisen paljon sellaisista tuotteista, joita voi helposti itse muunnella tai joille voi keksiä uusia käyttötarkoituksia tai käyttökohteita. Sillä tavoin on helppoa ja nopeaa päivittää kodin sisustusta pienin keinoin. Tässäpä yksi esimerkki sellaisesta tuotteesta: klassiset WIR-valaisimet.

wir-k2-7153

Meidän olohuoneen keskeisellä paikalla on reilun parin vuoden ajan komeillut Artekin TW003-valaisin, jossa on Tapio Wirkkalan suunnittelema kaunis WIR-poltin. Valaisin on suunniteltu 1950-luvulla ja minähän ihastuin siihen heti, koska pidän erityisen paljon 50-luvun muotoilusta. Nykyisin valaisinta valmistetaan led-teknologialla, mikä säästää energiaa.

olohuone-syyskuu-6957

Artek TW0003-valaisin

wir-k2-7181

WIR-85 -lamppu

Nyt Airam on tuonut markkinoille myös pitkulaisen mallisen WIR-polttimon*, jota testasin tietysti heti meidän olohuoneeseen. Ehkä bongasit näitä valaisimia myös Habitaressa, missä MUJI-konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai, valitsi Airamin led-teknologiaan päivitetyt WIR-valaisimet messujen kiinnostavimmaksi ilmiöksi.

wir-k2-7179

wir-k2-7186

Lisäksi WIR-valaisimia voi täydentää erillisellä lasikuvulla, joita saa kolmessa kauniissa sävyssä: hiekka, vihertävän harmaa sekä savun sininen. Muistan, että näiden lasikupujen uudesta tulemisesta kerrottiin jo silloin pari vuotta sitten, kun ostin oman WIR-valaisimeni, mutta nyt niitä siis vihdoin saa! Ihastuin etenkin hiekan sävyiseen lasikupuun ja luulenpa, että hankin sellaisen jossain vaiheessa. Mutta saakohan lasikupuja ostettua erikseen ollenkaan…?

Polttimoa ja valaisimen lasikupua vaihtamalla tämän valaisimen ilme muuttuu käden käänteessä ja näin saa pientä vaihtelua kodin sisustukseen. Tykkään!


Translation: Iconic Finnish designer Tapio Wirkkala designed this lamp in the 1950’s. Now Finnish Airam has updated the lamp with led-technology and it is in reproduction. I bought my Artek WIR-lamp over two years ago and now I can change the look by changing the lamp that is now available also in another shape. The lamp can also be updated with glass shade that comes in three different colours. I love these kind of versatile products!

*WIR-85 -lamppu saatu blogin kautta / My WIR-85 is a sponsored gift

Author

5 Comments

 1. Onpa kätsy valaisin 🙂 ja huippua kun saa ostettua tuollaisen kuvun siihen, toivottavasti saa erikseen ostettua. Olisi ecologistakin :). Enemmän sais ollakkin tällaisia tuotteita, mitä vois pikku kikoilla aina muuttaa ulkonäköä.

  • suvi m Reply

   Niinpä, pitää selvitellä saisiko kuvun ostettua erikseen. 🙂 Tällaiset tuotteet, joita voi muunnella pikkuisen aina mielen mukaan on kyllä huippuja!

 2. Hei, olen ihaillut teidän tuota Flosia, mutta tiedätkö, saako siihen vaihdettua nuo lamput? Ajan siis takaa, että ne ”jääkaappipolttimot” vaihtaisi ledeihin, itse en pidä tuosta kelmeän keltaisesta väristä yhtään.

  • suvi m Reply

   En tiedä saako tuollaisia ledejä. Meillä valaisin on kytketty himmentimeen, joten sillä saa säädeltyä valotehoa. Pidän yleensä valaisinta kaikista himmeimmällä, jos sen laittaa ihan ”täysille” on valon sävy valkoisempi. Mutta minä pidän lämpimistä sävyistä – ne tuo kotoisuutta. 🙂

  • Noita saa myös ledeinä ja kannattaa valita himmentimeen sopivat ledit jos on himmennin 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.