Yksi tunnetuimmista blogikliseistä lienee se, että bloggaajilla on aina tuoreita leikkokukkia maljakossa. Me tiedämme, että totuus ei ole kaikki se mitä näet kuvissa. Toki on myönnettävä, että ostan usein tuoreita kukkia kotiin – ne ovat yksi tapa tuoda vaihtelua sisustukseen pienin keinoin. Kevättalvella hullaannutaan magnolian oksista ja kesän lähestyessä blogiin raportoidaan ensimmäiset pionikimput. Mutta mitä valita maljakkoon syksyllä kukkakaupasta? Tässäpä muutama esimerkki siitä mitä valitsin viime kertaisella kukkakauppareissullani mukaan.

syksykukat-7349

syksykukat-7362

Syksyllä sujautan maljakoihin erilaisia oksia. Luonnosta voi löytää mitä kauneimpia ”risuja” tai kuivahtaneita kukkasia. Mutta kannattaa pitää silmät auki myös kukkakaupassa – sieltä voi löytää muutakin kuin perinteisiä leikkokukkia. Oma suosikkini on tämä jo keittiökuvissani näkynyt oksa. Olen bongannut tätä samaa oksaa myös ruotsalaisten sisustuslehtien kuvista. Harmi vaan etten tullut kysyneeksi kasvin nimeä.

syksykukat-7370

syksykukat-7377

Kukkakaupasta voi löytää myös kauniita heiniä. Jo muutama heinän oksa näyttää kivalta maljakosta, mutta voisi näitä yhdistää myös kukkakimppuun. Sivupöydällä on muuten myös yksi viime aikaisista kirppislöydöistäni: suloinen pieni kori, joka tuo kivasti mielenkiintoa sisustusasetelmiin.

syksykukat-7394

syksykukat-7415

Kukkakaupan valikoimista löytyy myös kauniita syksyisiä kukkasia. Meillä olohuoneen pöytää koristavat tällä hetkellä nämä siniset kukat. Kertokaahan minulle mikä näiden nimi on. Olen ostanut näitä tänä syksynä kolme kertaa. Sininen väri viehättää ja pidän kovasti myös kukkasten piikikkäästä ilmeestä – tämä ei ole liian hempeä lajike, vaan sopii hyvin juuri tähän syyskauteen.

Mitä sinä valitset maljakkoon syksyisin?


Translation: My pics from the flower shop recently. In the autumn I like to decorate with branches and withered flowers from nature. However, you can find lots of lovely flowers and branches from the flower shop also.

Author

8 Comments

 1. Kaunis tuo yllä oleva oksa, en kyllä tiedä minäkään sen nimeä.

  Täälläkin tykätään erilaisista oksista ja nyt olen löytänyt kuivahtaneita koiranputkia maljakkoon, kivoja ovat.

  Sinulla on kaunis ja tyylikäs koti ja ihania yksityiskohtia.

  Mukavaa lokakuista viikkoa sinne! <3

  • suvi m Reply

   Voi kiitos Sari! <3

   Minullakin on ollut kuivahtaneita koiranputkia. Viime syksynä ihastuin niihin todenteolla.

   Mukavaa päivää sinne!

 2. Sininen kukka on mielestäni Sinipiikkiputki. Minulla kasvaa sitä kukkapenkissä, leikkinä se on myös ihana.

  • suvi m Reply

   Niin taitaa ollakin, kiitos Tanja! 🙂

   Olisipa ihanaa laittaa noita kukkia myös kukkapenkkiin.

 3. Hei, olen ihaillut usein kuvissasi näkyvää torkkupeittoa. Onko se hayn crinkle hopean sävyssä? Onko sinulla antaa muita torkkupeittovinkkejä? Itse en pidä villasta, enkä pidä siitä, että peitteestä irtoaa ”karvaa” mustiin vaatteisiin

  • suvi m Reply

   Juu, juuri se torkkupeite meillä on. Se on aivan suosikkini! Tekisi mieli hankkia jossain toisessakin värissä. Pidän tosi paljon tuon torkkupeitteen pehmeydestä ja rennosta ilmeestä. Saman tyyppinen torkkupeite löytyy myös Annolta ja Hobby Hallista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.