pehmis_rotvaa

pehmis_rapsutus

pehmis_taljassa

Meidän Pehmis on vähän hassu. Tykkää pötkötellä kummallisissa paikoissa ja pitää siitä, kun masua rapsutetaan. Ei meinannut kissaa paljon erottaa tuolta harmaan lampaantaljan seasta. Vanha Viivi-kissa taas nukkuu mielellään sängyssä meidän välissä tai sitten jossain piilopaikassa. Siksi Viiviä näkyy harvemmin kuvissa.

Minun piti tänään kirjoitella teille valokuvaamisesta ja omista tavoistani siihen liittyen, mutta ennen kuin teen sen postauksen valmiiksi voisinkin kysyä onko teillä jotain toiveita? Olen saanut valokuviini liittyen joitakin kysymyksiä sähköpostitse, mutta ajattelin vielä täällä blogin puolella huhuilla, että mitä haluaisitte tietää minun valokuvaustavoistani? En ole valokuvauksen asiantuntija, joten kovin teknisiä vastauksia ei ole luvassa, vaan ihan omia käytännön vinkkejä ja tapoja valokuvaamiseen.

Translation: Our silly Pehmis-the-cat. We also have another cat, called Viivi, but she is old (almost 15 years) and likes to hide in different places. That is why she is not seen in my pics as often as Pehmis.

Author

15 Comments

  • Hehehhe… 😀

   En käytä lisävaloja, mutta minulla on kyllä erillinen salama. Mutta kirjoittelenpas tuostakin jutusta tarkemmin siinä postauksessa. Kiitos kysymyksestä! 🙂

 1. Minuakin kiinnostaisi lisävalon / heijastimien tms. käyttö sekä se, millä kameralla kuvaat ja mitä suosittelisit aloittelijalle? Ja ehkä jonkinlainen TOP 5 perusjuttua joilla saa mielestäsi aina mielenkiintoisen kuvan 🙂 Eri ihmiset pitävät kuvissa tietenkin eri asioita tärkeinä, tässä olisi minusta kiva haaste myös muille bloggareille 🙂

  • Mulla on luonnosasteella postaus kyseisestä aiheesta, tosi kiva muistutus tämä kommentti niin kaivan sen esiin! Aiheesta onnistunut sisustuskuva (minun mielestäni) siis :). Olisipa tosi kiva lukea näitä muidenkin blogeista!

   Ja Suvi: tosi kiva aihe ja odotan postaustasi innolla. Saanko lainata ideaasi noihin valokuvausaiheisiin kysymyksiin liittyen omaan blogiinikin? 🙂

   Söpöille kisuille halit <3.

   • Tuunari: Ok, kiitos vinkistä! Minustakin tämä olisi oikein hyvä haaste bloggareille. Olisi kiva lukea muiden vinkeistä/tavoista.

    Satu: Toki saat lainata ideaa! 🙂 Jään innolla odottelemaan sinun postaustasi!

 2. Voi mikä suloisuus! <3

  Minuakin kiinnostaa tuo valaistus, mutta myös mitä kaikkea kuville tapahtuu kun ne siirtyy koneelle 🙂 Olen itse aloitellut valokuvausharrastusta ja kaikki vinkit ottaisin ilolla vastaan.

  • Ok, hyvä kuulla! Se mitä kuville tapahtuu koneella, vaatisi ehkä oman postauksensa, mutta voisin lyhesti kertoa siitäkin. Ehkä innostun tekemään kuvankäsittelystä erillisen postauksen, saa nähdä… Kiitos sinullekin kysymyksestä!

 3. Minä kaipaisin vinkkejä hyvästä jalustasta. Se on juuri nyt itselläni ostoslistalla 🙂 Myös kaikki vinkit kuvakäsittelyyn kiinnostaa.

  • Ok, laitetaanpas sitten siitäkin muutama lause mukaan. Minulla on tosi hyvä jalusta nyt. Ensimmäinen meni jo rikki, joten ostin sitten vähän järeämmän….

 4. Minua kiinnostaisi tietää mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? 🙂

  • Ok, yleensä käytän Photoshoppia, mutta kirjoittelen tuostakin tarkemmin siihen postaukseen. Kiitos kysymästä! 🙂

 5. Itseäni kiinnostaisi lisäksi miten saat kaiken kuvamateriaalin järjesteltyä koneelle, jotta kaikki kovalevyt eivät pian ole täynnä samoja kuvia? Onko sulla jokin arkistointisysteemi?

  • Kiitos kysymyksestä! 🙂 Jokaisella postauksella on oma kansio koneellani ja sitä mukaa kun tila alkaa täyttyä, siirrän kuvat toiselle kiintolevylle. Mutta ei niitä kaikkia kyllä ehkä kannattaisi/tarvisi säilyttää…

 6. Hei! Tuli mieleen tällainen vähän spesifimpi kysymys, kuvaatko raw formaatissa? Itse parhaillaan perehdyn kuvaamisen ja kuvan käsittelyn saloihin, mistä tämä tuli mieleen. Oma postaus kuvan käsittelystä voisi olla mielenkiintoinen jatkona tulevalle postaukselle. Mielenkiintoinen aihe kaiken kaikkiaan, jään kuulolle! 🙂

  • Jep, kuvaan aina raw:ina, koska se mahdollistaa paljon monipuolisemman kuvankäsittelyn. Olen niin hätäinen, että kuvatilanteessa saattaa jokin juttu asetuksissa mennä pieleen ja raw-kuvissa sellaisia virheitä on helpompi korjata. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.