Kurkistetaanpas taas sunnuntaiperinteen tapaan sisustusuutisiin. Niitä ei tällä viikolla ollut hirmuisesti, mutta aika kiva setti tuli kuitenkin kasaan.

tebian_poydatPhoto: Tebian

Sain sähköpostia Teppo Lakaniemeltä, eli mieheltä Tebian tuotemerkin takaa. Tebianin ensimmäinen huonekalumallisto on julkaistu ja LYOL-pöytä nähtiinkin jo Tukholman huonekalumessuilla Susanna Vennon suunnittelemalla Teatime & Playtime -trendiosastolla. Tebianin uuteen ”Greatest Hits” -huonekalumallistoon kuuluu 10 Lakaniemen kaikkien aikojen suosikkia sekä 3 täysin uutta tuotetta. Lakaniemihän on tullut tunnetuksi mittatilaustöistään ja nyt parhaat tuotteet on tuotu kaikkien saataville. Mallisto on saatavilla maaliskuusta alkaen osoitteessa tebian.fi ja valikoiduilta jälleenmyyjiltä. Kaikki kalusteet valmistetaan tilauksesta.

Konstruktivismista innoitusta ammentavan Tebianin töissä tunnistettavia ovat terävät linjat, toiminnallisuus ja symmetria. ”Haluan, että luomillani esineillä on rytmi. Mulle huonekalujen valmistaminen on vähän kuin biisien kirjoittamista – kaikilla kalusteilla on aina tarina”, hän kertoo. Tebian käyttää paljon luonnonmateriaaleja kuten puuta, kiveä, messinkiä ja temperoitua lasia, josta hän usein valmistaa pöytälevyjä. ”Jos näkee vaivaa valmistaakseen pöydälle kauniin jalustan, sitä on turha piilottaa. Lasinen pöytälevy kehystää sen, aivan kuin graafisen taideteoksen”, hän sanoo.

granit_odla_2016_61

Photo: Granit

Granit on julkaissut kuvia kevätuutuuksistaan. Tulossa on monenlaisia huonekasveihin ja puutarhan hoitoon liittyviä tuotteita: ruukkuja (monesta eri materiaalista), amppeleita, säilytyslaatikoita ja kastelukannuja. Etenkin amppelit tuntuvat olevan nyt kovin pinnalla. Tuotteet saapuvat myymälöihin maalis-huhtikuussa.

normann_cph

Photos: Normann Copenhagen

Normann Copenhagen julkaisi uusia mustavalkoisia versioita tuotteistaan: Craft Mills -maustepurkeista, Shorebirds-sisustusesineistä, Watch Me- kellosta sekä Bell-valaisimesta.

Tämän viikon sisustusuutisista minulle mieluisin on tuo Tebianin mallisto! Ihastuin siihen kovin ja löysin sieltä vahvan kandidaatin meidän uudeksi ruokapöydäksi. Hmmm, saisikohan sitä käännettävällä kannella…?

Translation: Interior design news of the week. Finnish Tebian has released their first collection ”Greatest Hits”. Teppo Lakaniemi (designer behind the brand) has previously manufactured only custom-made furniture. / Granit has released their spring collection featuring all kinds of garden and planting products. / Normann Copenhagen released their monochrome novelties.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.