Tänään se selvisi: saimme rakennusluvan! Lupakäsittely oli keskiviikkona ja olemme siitä asti kovasti jännittäneet miten käy. Soitin kaupungillekin ainakin kolme kertaa ja kyselin väliaikatietoja. Tänä aamuna soittelin taas ja nyt vihdoin tietokannassa näkyi, että lupa on myönnetty.

Nyt voimme varmistaa Kannustaloille toimitusviikoksi viikon 39 ja annamme pohjakuvat LVI- ja sähkösuunnittelijoille, jotta he voivat piirtää omat kuvansa. Tämä vaihe oli helpompi viimeksi kun rakensimme, sillä silloin Simons Elementin toimitukseen kuuluivat myös LVI- ja sähköpiirustukset. No mutta, ei hätiä mitiä, meillä on LVI- ja sähköurakoitsijat tiedossa, joten asiat etenevät ihan hyvin.

Nyt voimme myös ilmoittaa maanrakennusurakoitsijalle, että tontille saa tulla kaivamaan. Saa nähdä tulevatko he jo ensi viikolla. Perustussuunnitelma on onneksi jo tehty, joten perustusten tekeminen voidaan aloittaa heti, kun maanrakennustyöt on saatu valmiiksi.

Kävimme toissa iltana jututtamassa timpuriamme, joka saattaa talomme asumiskuntoon, eli tekee perustuksen, elementtien pystytyksen, sisäseinät, laatoitukset jne. Kyselin häneltä varovaisesti vähän, että milloinkahan talo voisi olla sisäänmuuttokunnossa ja hän sanoi, että pääsemme luultavasti kevät-talvella muuttamaan. Mahtavaa! Olimme asennoituneet siihen, että hyvä jos ensi juhannukseksi pääsemme uuteen kotiin. Timpuri sanoi, että lattiavalusta kestää yleensä noin neljä kuukautta siihen, että talo on muuttovalmis. Eli luultavasti muutamme joskus maaliskuun paikkeilla…?

Olen huomannut, että olen tässä toisessa rakennusprojektissa paljon kärsivällisempi kuin ensimmäisessä. Kun ensimmäistä taloa rakennettiin, en olisi millään malttanut odottaa, että talo on valmis. Nyt tuntuu siltä, että pitää nauttia joka hetkestä ja iloita pienistä askeleista eteenpäin. Rakennusaika menee loppuen lopuksi todella nopeasti (vaikka se ei sillä hetkellä siltä tunnu). On jännittävää päästä taas iloitsemaan siitä, kun talopaketti saapuu tontille, kun sisäseinät valmistuvat, kun keittiö tulee ja kun laatoitukset saadaan valmiiksi jne.

Author

9 Comments

  1. >Upeaa & mahtavaa! Me alamme rakentamaan vasta ensi syksynä, mutta en jaksaisi millään odottaa. Kerrostaloasuminen kyllästyttää jo niin paljon! Minäkin olisin halunnut saunan toiseen rakennukseen, mutta ehkä ajansaatossa sitten 🙂 Voihan sitä kaksikin saunaa sitten olla.Onnea rakennusluvasta!

  2. >Hienoa että lupa-asiat etenivät sutjakkaasti, nyt alkaa sitten asiat edetä vähän konkreettisemmin. Jännä nähdä vähän livenäkin työmaan etenemistä, mun matka kotoa keskustaan ja toisinpäin kulkee useimmiten teidän tontin ohi 🙂

  3. >Teillä tosiaan nopeasti etenee!Kiva seurata teidän rakennusprojektia, tykkään sinun tyylistä joten saan täältä varmasti inspiraatiota omaan projektiin 🙂 Kiitos siitä.

  4. >Onnea onnea! Vaikuttaa siltä, että teillä on hyvin jo rakennusporukkakin tiedossa, toivottavasti ei tule mitään yllätyksiä matkan varrelle. Ja kun teillä on jo kokemusta, osaatte varautua asioihin paremmin kuin tämmöiset noviisit.Hmm, jos lattiavalusta menee 4 kk, niin meidän pitäisi päästä kuukauden päästä muuttamaan :). Ei ihan taida toteutua, kun kaapistojen loppuosa tulee vasta syyskuun puolenvälin tietämillä.

  5. PIKKUVIISARI Reply

    >Tätä blogia seuraan innolla! Olemme asuneet omaa kotia nyt reilun vuoden eikä olisi ollenkaan hurjaa rakentaa uudestaan, vaikka tässkin on hommaa vielä hirvittävästi 🙂 Onnea!ps. mun isä on Kokkolan varmasti edullisin maaperätutkija (tekee sivutoimena), joten olkaapa häneen yhteydessä, jos ei maaperätutkimusta ole vielä tehty. Multa saa puhelinnumeron, josta voi kysellä[email protected]

  6. >Mahtavaa että saatte projektinne nyt kunnolla käyntiin! Onnea tulevaan urakkaan 🙂

  7. >Onnea paljon! Talo vaikuttaa tooooosi ihanalta. Tätä pitää alkaa ehdottomasti seurata. Olen itsekin Keski-Pohjanmaalta (Kokkolasta n. 50 km) alunperin kotoisin, joten siksikin kiinnostava juttu 🙂

  8. >Mickey: no ehdit nyt sitten vuoden verran kerätä ideoita rakentamiseen. 🙂 Ja ilman muuta voi olla kaksi saunaa. 😉 Kiitos onnitteluista vielä.Hannah: oli kyllä helpotus, että lupa tuli heti eikä tarvitse alkaa siitä enää vääntää. Säähän menet sitten meidän tontin ohi useammin kuin minä! ;DHanna: kiva kuulla! :)Perla: juu, täytyy toivoa ettei tule mitään suuria vastoinkäymisiä.No mutta, aika pian on teillä muutto jos kaapistotkin ovat jo tulossa. :)Pikkuviisari: kiva kuulla, että meidän raksablogi kiinnostaa. :)Maaperätutkimus on jo tehty, mutta kiitos vinkistä kuitenkin. 🙂 Ehkäpä se olikin juuri isäsi, sillä sen teki joku sivutoiminen maaperätutkija… ;)tanjamaarit: kiitos. 🙂 On kyllä mahtavaa, että päästään aloittamaan touhut.Esba: kiva kuulla. :)NYC Fashionista: kiitos, sitä tarvitaan. 🙂 Edelliseltä raksalta löytyi ikivanha hevosenkenkä. Se on meillä vielä tallessa ja mukana täällä; ehkä se tuo meille onnea tässäkin projektissa. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.