Tänään olemme viettäneet sunnuntaita (ja loppiaista) meille perinteiseen tapaan: minä olen hääräillyt ja sisustellut, lapset ovat pelanneet ja tehneet omia juttujaan ja Mankku on ahkeroinut raksalla. Joulun karsin pois jo vuoden ensimmäisenä päivänä, mutta karsiminen jatkuu ylipäänsä edelleen.

Sisustuslehtipinot odottavat kierrätystä

Heti joulunpyhien jälkeen siivosin eteisen vaatehuoneen ja järjestelin sen kivasti kuntoon arkea varten. Aiemmin vaatehuone oli täynnä kirppikselle meneviä rojuja. Karsin pois vietäviä tavaroita vieläkin lisää ja sitten vein ne kaikki SPR:n kirppikselle. En jaksa nähdä vaivaa kirppispöytään, vaan mielummin annan tavaraa hyväntekeväisyyteen. Keräyskonttiin on niin kätevä viedä rojut silloin, kun siivouspuuska on yllättänyt, eikä tavarat jää turhaa lojumaan nurkkiin pitkäksi aikaa. Ei tarvitse hinnoitella ja järjestellä kirppispöytää, vaan tavarasta pääsee heti eroon ja niistä saatavat tulot menevät hyvään tarkoitukseen.

Olohuoneesta karsin esillepanoja ja päivittelin yksityiskohtia. Vaikka olohuoneen sisustus ei joulun jälkeen ole muuttunut olennaisesti, sain kuitenkin kaivattua vaihtelua aikaan nimenomaan karsimisella ja pienillä muutoksilla. Yksi uusi tekstiili olohuoneesta löytyy; sain nimittäin anopilta joululahjaksi ihanan Marimekon koristetyynyn.

Eniten vähensin tavaraa olohuoneen kirjahyllystä. Ennen sitä kävin alimmaiset kaapit läpi ja poimin sieltä kirppikselle tai myyntiin meneviä juttuja. Näin sain tilaa sellaisille maljakoille ja sisustusesineille, joita en juuri nyt halua pitää esillä.

Ruokailutilan tauluhyllylle jäi nyt vain yksi taulu. Maljakkoon sujauttaisin mielellään tulppaaneita, mutta marraskuussa hankitut mehikasvit voivat vielä hyvin – on kiva, että maljakosta löytyy jotain silloinkin, kun ei ole ehtinyt ostaa tuoreita leikkokukkia.

Sänkyyn vaihdoin tietysti raikkaat, valkoiset pellavalakanat. Vaihdoin lampun sängynpäädyn päällä, sillä meidän kisunpentu nakersi siinä aiemmin ollutta Vitran Akari-paperivalaisinta. Ajattelin kirjoitella myöhemmin blogiin mitä kaikkea pitääkään kodin sisustuksessa huomioida, kun kissanpentu tulee taloon…

Olen nyt nauttinut siivoamisesta ja järkkäilystä erityisen paljon! On ihanaa tulla töistä kotiin, kun eteinen ja kodinhoitohuone ovat siistissä kunnossa. Minulla ei ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, mutta tänä vuonna yritän viedä pyykit heti kaappeihin, kun ne ovat kuivuneet. En enää halua pyykkivuorta kodinhoitohuoneen tasoille.

Tänä vuonna aion jatkaa karsimista. Siitä tulee niin hyvä olo! Leluja ja kirjoja olemme antaneet lasten serkuille. Vaatteita ja kenkiä olen vienyt hyväntekeväisyyteen. Osa sisustustavaroista ja huonekaluista löytää paikkansa myöhemmin meidän mökiltä. Joitakin sisustusjuttuja meinaan myydä IG-kirppiksellä, kuten Storyssä eilen vinkkasin. Lupaan vinkata IG-kirppiksestäni etukäteen, joten ota Instatilini suvi_valkoinenharmaja seurantaan jos IG-kirppis kiinnostaa.

Leppoisaa loppiaista!

Author

11 Comments

 1. Kotisi on kivalla tavalla moderni, mutta kuitenkin viihtyisä eikä tippaakaan tylsä ja steriili kuten usein saattaa käydä modernia, skandinaavista tyyliä tavoiteltaessa.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, aivan ihana kuulla! 🙂 Täytyy sanoa, että se on ollut tavoitekin: luoda ajaton ja moderni koti, joka olisi samaan aikaan kuitenkin rento ja kodikas. 🙂

 2. Inspiroiva postaus! Karsiminen ja yksinkertaistaminen kiinnostaa todellakin enemmän kuin turhan hankkiminen. 🙂

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Ja mahtavaa jos tämä postaus innoitti karsimaan. Tulee niin hyvä olo, kun pääsee itselle turhasta tavarasta eroon ja voi antaa jollekin toiselle tarpeellista.

 3. Teillä on kyllä vallan ihastuttava koti. Kissanpennun huomioimista sisustuksessa jään odottamaan, meillekin on karvapallero muuttamassa.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 Ihana kuulla, että kissa-aiheinen postaus kiinnostaa. Se tuli mieleen, kun seurasin tuon pienen höpöläisen touhuja ja tajusin kuinka monta asiaa pitääkään ottaa huomioon. Ei niitä etukäteen tule ajatelleeksi. 😀

  • Minäkin odotan juttua kissanpennusta ja sisustuksesta. Meillä karvapallo on harkinnassa ja koska meillä on kissoja ollut aikaisemminkin, muistan, että sisustus oli jossain määrin hyvä sopeuttaa kissaan, jotta sisustajalla ei mennyt hermo. 🙂

 4. Teidän koti on niin kaunis ja persoonallinen! Mikä on tuo ihana viherkasvi olohuoneen mustan hyllyn päällä? Näyttää viikunalta mutta ihana tuo varsi! Hyvää alkanutta vuotta ja mökkiprojektia! Jään innolla seuraamaan ????

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 Se kasvi on fiikus. On kasvanut vähän hitaanpuoleisesti, mutta kun aloin kastella useammin, niin johan piristyi. 😀
   Hyvää alkanutta vuotta sinnekin! Ihana kuulla, että mökkiprojekti kiinnostaa.

 5. Kaunis koti. Jäin ihastelemaan makuuhuoneenne vihreää värisävyä. Voitko kertoa, mikä sävy on kyseessä?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.