Kaupallinen yhteistyö: OP Koti & Babler

Parikymppisenä ajattelin, että en koskaan tulisi palaamaan kotiseudulleni takaisin. Opiskelut veivät pois lapsuudenmaisemista ja muutto pääkaupunkiseudulle houkutteli kovasti. Kummasti ajatusmaailma kuitenkin muuttui vuosien varrella ja lasten ollessa pieniä huomasimme kuinka kaipasimmekaan takaisin omille lapsuusseuduille.

Kokkola on aina tuntunut ainoalta, aidolta kotiseudulta meille

Olemme Mankun kanssa molemmat kotoisin täältä länsirannikolta, Kokkolasta. Tai tarkemmin sanottuna, minä olen syntynyt Vantaalla, mutta vanhempani päättivät muuttaa takaisin kotiseudulle Kokkolaan, kun olin vauva. Samaan ratkaisuun päädyin siis minäkin omien lasten ollessa 4- ja 2-vuotiaat. Kokkola on aina tuntunut ainoalta, aidolta kotiseudulta meille.

Tärkeää on tietysti se, että täällä asuu paljon läheisiä sukulaisia ja ystäviä, mutta on muitakin seikkoja, jotka tekevät tästä seudusta kodin minulle. On rakkaita lapsuusmuistoja Halkokarin uimarannalta, jonne pyöräilin lyhyen matkan joka kesä lapsuudenkodistani. Vanhassa kaupungissa Neristanissa kävellessäni muistan vieläkin miltä maistuivat lapsuuden juustovoileivät vanhan talon raksalla, jota isäni kunnosti ”Itäkirkkokadulla”. Tai millaista oli pyöräillä lähikiskalle ostamaan irtokarkkeja viidellä markalla. Muistoja on paljon ja ne juurruttavat mielen tähän seutuun. Uusia, rakkaita muistoja syntyy koko ajan lisää oman perheen kanssa.

Itäinen kirkkokatu
Halkokarin rannan polut

Päällimmäisinä mieleen jäävät hetket sijoittuvat vapaa-aikaan. Kiireisen arjen vastapainoksi on tärkeää löytää hetkiä, jotka irroittavat kehon ja mielen arjesta. Ne voivat olla vaikkapa illallinen ystävien kanssa ravintolassa, pyöräretki kaupungin halki merimaisemiin tai vaikkapa osallistuminen johonkin tapahtumaan, joita riittää tällä seudulla mukavasti. Esimerkiksi juuri tänä viikonloppuna vietetään länsirannikon perinteisiä venetsialaisia, eli mökkikauden päättäjäisiä.

Kokkola tarjoaa minusta monipuolisesti vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. Tässä yhteistyössä OP Kodin kiinteistönvälityksen ammattilaiset poimivat omia vinkkejään Kokkolan parhaista puolista, sillä he jos ketä tuntevat alueen asuinalueet erinomaisesti. Minä poimin vinkeistä omat lempinostoni tähän postaukseen. Mielipiteemme osuivat aivan yksyhteen, sillä voin suositella aivan samoja asioita Kokkolasta.

Virkisty keskustassa kylpylätason Vesiveijarissa sisä- ja ulkoaltailla. Tai polskahda talvella avantoon ja saunomaan keskustan ulkopuolelle Palmaan.

– Johanna Lakanen, OP Koti Pohjanmaa, Kokkola

Voi Vesiveijari! Se on yksi rakkaimpia paikkoja minulle Kokkolassa. Vesiveijari valmistui, kun olin ala-asteella ja vietin siellä paljon aikaa lapsena. Harrastin jopa jonkin aikaa kilpauintia. Olen aina rakastanut uimista ja se on ollut lempiliikuntamuotoni.

Muistan vieläkin miten jo lapsena ihailin uimahallin modernia arkkitehtuuria: kattoikkunoita ja jyrkkää, kolmionmuotoista pulpettikattoa. Vietimme siellä paljon aikaa ystävieni kanssa. Lapsuudenkaverini Anun kanssa kuvittelimme aina uimareissuilla, että uimahalli olisi meidän koti.

Sittemmin Vesiveijaria on toki remontoitu ja nykyaikaistettu ja nykyisin siellä on myös ulkouima-allas. Sinne kun pulahtaa lämpimänä kesäpäivänä, niin voi kuvitella olevansa lomareissulla ulkomailla. Vesiveijari on yksi meidän lasten suosikkipaikoista ja he lähtevät aina tosi mielellään uimaan. Pitäisi vaan käydä siellä useammin!

Avantouintia Palmassa en ole testannut, mutta minulla on muutama tuttava, jotka käyvät siellä ja ovat kehuneet avantouintia kovasti. Uskaltaisikohan testata ensi talvena…?

Roja Naakkapuiston kupeessa ja Nera vanhassa kaupungissa tarjoavat herkullista ja konstailematonta ruokaa laadukkaista raaka-aineista.

– Pekka Kalliokoski, OP Koti Pohjanmaa, Kokkola

Ravintolaillalliset ovat todellista arjen luksusta! Käymme perheen tai ystävien kanssa yhdessä ravintolassa syömässä juhlistaaksemme jotain isompaa tai pienempää hetkeä: vaikka loman alkua tai syntymäpäivää. Eikä aina tarvitse olla erityistä syytäkään. Mankun kanssa juhlistamme vuosipäiväämme ja hääpäiväämme aina hyvän ruuan merkeissä. Usein ravintolaksi valikoituukin Roja tai Nera. Molemmat aivan ihania paikkoja ja ruokakin on erittäin maistuvaa! Erityisen iloiseksi tulin Rojan avautumisesta Isokadulle, puiston kupeeseen, sillä aiemmin Kokkolasta puuttui ravintola, jossa olisi myös viihtyisä terassi.

Harrbåda

Mielettömät lenkkeilymaastot löytyvät meren rannalta Rantaraitilta, missä voi tunnelmoida vanhojen venevajojen ympäröimänä tai tuoksutella tervaa Halkokarin rannalla. Metsäinen lenkkipolku Harrbådaan suopursujen ja mustikoiden lomassa rentouttaa mukavasti mielen. Kun paluumatkan kulkee vielä merenrantaa pitkospuita pitkin Elbaan lintutornin kautta saa patikoitua tosi kivan retken vaikka koko perheen kanssa.

– Erja Gustafsson, OP Koti Pohjanmaa, Kokkola

Mutta kyllä ykköslempijuttujani tässä kaupungissa ovat merenläheisyys ja lukuisat lenkkipolut, jotka johtavat kohti merenrantaa. Lapsuudenkotini sijaitsi Halkokarilla melko lähellä merta ja nykyään kun asumme toisella puolella kaupunkia, kaipaan välillä meren läheisyyttä. Onneksi tästä kotikulmiltakin menee nykyään lenkkipolut, jotka yhdistyvät Suntin rantaa mukailevaan pyörätiehen. Eli merelle pääsee meiltäkin pyöräteitä pitkin. Ja onhan meillä nyt se unelmien kesämökki merenrannassa vain parinkymmenen kilometrin päässä Kokkolan keskustasta.

Pieni irtiotto kiireettömään idyllisyyteen on minusta ihaninta kotiseudussani.

Minusta kotiseudusta kodin tekevät yhteiset hetket läheisten kanssa sekä rakkaat maisemat, jotka kietoutuvat muistoihin. Pieni irtiotto kiireettömään idyllisyyteen on minusta ihaninta kotiseudussani. Kaupungista näitä idyllisiä kulmia löytyy läheltä, esimerkiksi Neristanin vanhastakaupungista, mutta välillä kannattaa suunnata myös vähän kauemmaksi, vaikkapa Tankariin tai Ohtakarille, jotka ovat mitä upeimpia, merellisiä kohteita. Kauniissa ja idyllisissä maisemissa mieli lepää ja kiireet unohtuvat.

ARVONTA: VOITA 50 EURON LAHJAKORTTI!

Mikä tekee sinun kotiseudustasi kodin? Kerro kommenttiboksissa omat vinkkisi kotiseutuusi ja näin osallistut arvontaan. Palkintona on 50 euron arvoinen K-ryhmän lahjakortti. Mutta ole nopea: arvonta päättyy to 5.9.2019! Arvonnan säännöt löydät täältä.

Author

41 Comments

 1. Meilläkin joki ja meri ovat vahvasti läsnä tämän hetkisessä kotikaupungissa. Meri on nykyisestä kodista alle 5km päässä. Olen aina haaveillut asuvani meren ääressä, mutta sitäkin enemmän haluaisin unelmieni kodin sijaitsevan kuivassa mänty metsässä tai pellon reunassa, jossa olisi metsäiset lenkkipolut vieressä. Metsä – siinä on vain jotain mitä itse kaipaan.
  Kotiseutu tuo kodin tuntua, kun läheltä löytyy metsää, peltoa ja vettä, kaikkia sopivassa suhteessa. Ja kaupunki kiven heiton päässä.

 2. Vantaa ❤️ kotikaupunkini on sekoitus vähän kaikkea: on aktiviteettejä, on luontoa, on rauhaa, on kylänomaista asumista ja on kaupunki, jossa sydän sanoo olevansa kotona.

 3. Varmasti henkilökohtaisella tasolla sukulaisten läheisyys ja muistot, mutta kyllä tämä Pohjanmaan yhdistelmä peltoaavoja ja metsää tekee kodin ♥️

 4. Kiva postaus! Olen asunut lähes 35 vuotta Helsingin Kalliossa. Parasta täällä on se, että joka päivä näen ympärilläni elämän monimuotoisuuden. Kallio on Suomen tiheimmin asuttu alue. Olemme täällä rentoja, suvaitsevaisia, yhteisöllisiä ja toisistamme huolta pitäviä. Monet ajattelevat, että Kallio on meluisa ja rauhaton paikka. Ei ollenkaan. Täällä on niin hiljaista ja rauhallista, että tänäkin kesänä olen parvekkeellani useat illat kuunnellut huikeaa lintujen konsertointia. Meillä on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin: metro, ratikat ja bussit kulkevat tiheästi. Ydinkeskustaan on vartin kävelymatka. Helsinki on erittäin hieno kaupunki ja olen onnellinen, että saan asua täällä. Nautin tämän paikan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Meilläkin on meri lähellä joka puolella. Helsinki on myös hyvin pieni kaupunki maailman mittakaavassa. Täällä on raikas, puhdas ilma ja ajoittaiset liikenneruuhkatkin pieniä. Olen yhden kerran vieraillut Kokkolassa ja muistan kauniin puutaloalueen. Olen lähtöisin Keski-Suomesta ja mulla on kesäpaikka Etelä-Savossa. Lisäksi olen kiertänyt kotimaata melko kattavasti. En kuitenkaan tahdo asua missään muualla. Koti on siellä, missä sydän on.

 5. Kuopiossa on aivan ihana kesäisin kuljeskella satamassa ja nauttia veden äärellä ihanista maisemista, samalla syöden rapeita muikkuja, tuota Kuopion yhtä perinteeksi muodostunutta annosta 🙂

 6. Olen alunperin päätynyt lukemaan blogiasi, koska olen itsekin asunut pääosan lapsuudestani ja nuoruudestani Kokkolassa, kouluvuodet. Muutin opiskelemaan toisaalle ja nyt olen asunut jo parikymmentä vuotta Espoossa. Koen Espoon kotikaupungikseni, mutta kyllä Kokkolalla on aina paikka sydämessäni. Espooseen oli helppo juurtua, koska moni on muualta muuttanut ja miljöö on hyvin maalaismaista ja meren läheisyys tuntui kotoisalta. Käymme edelleen Kokkolassa anoppilassa ja rakkainta meille on Trullevin kesäpaikka. Kotiin on silti aina ihana palata.

  • Kotoisin olen Savosta mutta asun nykyään Tampereen seudulla. Mutta kyllä omalle kotiseudulle on mukava palata sukulaisia katsomaan.

 7. Kesäheinä Reply

  Kodin kotiseudulla tekee ympärillä olevat ihmiset!

  Helsingissä vinkkaisin kiertelemään eri kaupunginosia! Pieniä kyliä, joissa kaikissa erilainen tunnelma!

  • Kirkkonummi. Pääkaupunkiseudulla mutta silti kaukana hulinasta. Upea meri, paljon järviä, kulttuurikohteita ja historiaa. Ystävät ja perhe lähellä, se tekee kotiseudusta silti parhaan. ❤️

  • Olen asunut Hämeenlinnassa vasta pienen hetken mutta tämä tuntuu jo kodilta. Miljöö ratkaisee itselleni suuresti, järvi ja ulkoilumaastot vieressä. On rauhallista mutta kuitenkin palveluita.

 8. Täällä on kaikki lähellä kuten luonto, perhe, ystävät ym. vaikka melkein keskustassa asunkin. Täällä Lahdessa tullut asuttua melkein koko ikäni poissa olin vain opiskelujen ajan. Ikävä takaisin oli kova siksi palasin. Tämä paikka tuntuu niin tutulta ja turvalliselta.

 9. Hei, ja kiva postaus! Nyt täytyy tunnustaa etten ollenkaan tiennyt, miten kaunis paikka Kokkola on, pitää ehkä suunnitella ensi kesän kotimaan reissua sinnepäin! Olen syntynyt Aurajoki-rannassa vähän Turun ulkopuolella, opiskelujen työn vuoksi olen asunut jo pidempiä pätkiä Kuopiossa, Porissa, Hämeenlinnassa, Salossa jne. ja myös ulkomaillakin useamman vuoden. Tietynlaista nostalgiaa ja kaipausta jäi kotimaahan ulkomailla, mutta kotiseudun kaipuuta se ei ole. Olen missä tahansa, niin aina mielessäni se unelmien koti on jossain lähellä Aurajokea, mutta maalla kasvaneena se, että pelto näkyisi ikkunasta ja miten siitä voi lukea vuoden vaiheet ja kiireet ja toisaalta metsäpolku lähellä, niin se on se kotiseudun kaipuun ydin. Ihmisille ja äänille ja ruuhkalle tietyllä tapaa arkana se ajatus siitä, että Turku erinomaisine ravintoloineen ja monipuolisine tarjontoineen olisi lähellä, mutta siellä ei tarvitse asua, olisi se kruunu siihen päälle. Kaikkialla muualla on aina ollut liikaa tai liian vähän jotain, ja vaikka meri on hieno, niinkuin sisämaan järvetkin, niin metsä ja pelto on se, missä minun kotini on.

 10. Rakastan asua Helsingissä. Täällä on ympärillä kaupungin sykettä, luontoa, merimaisemaa, monipuolista kulttuuritarjontaa, kivoja kahviloita ja ravintoloita, kansainvälistä ja avarakatseista tunnelmaa.

 11. Iisalmessa pääsee kilometritolkulla kävelemään tai pyöräilemään rantaraitteja. Parasta kaupungissa on juuri ulkoilualueet ja kauniit luontonäkymät.

 12. Tampereella on ihana Pyynikin harju munkkikahviloineen ja näkötorneineen. Tykkään myös Tallipihan alueesta idyllisine puoteineen. Mukaan kivaan arvontaan 🙂

 13. Ihana postaus kaupungista, joka on minullekin tosi tuttu. Musiikinystäville ja harrastajille Kokkola on mahtava paikka: upea Snelmann-sali, korkeatasoinen konservatorio ja musiikkiopisto, loistava sinfoniaorkersteri ja maailmankuulu kamarimusiikkiorkesteri ovat aivan huiput! Kokkolassa käy maailmankuuluja muusikoita orkestereiden vieraina, ja on paljon kuoroja jne.

  (En osallistu arvontaan, mutta olin niin innoissani postauksestasi, että oli pakko lisätä vielä tämä.)

 14. Ystävät, suku ja tutut ja turvalliset paikat. En osaisi lähteä muualle!

 15. Läheiset ihmiset, tutut paikat jotka koen turvallisiksi ja joista tulee muistoja mieleen sekä luonto metsäpolkuineen ja peltomaisemineen. Omaa kotiseutuani on Keski-Uusimaa.

 16. Turvallinen ja puhdasta luontoa riittää Laitilassa. Lähimmät ihmiset asuvat täällä.

 17. Helsingissä ihanaa on meren ja luonnon läheisyys yhdistettynä kaupunkielämään, tapahtumia ja tekemistä on runsaasti.

 18. Turussa parasta on aukijokiranta jokilaivoineen ja erinomaisine ravintoloineen. Myös saaristo on ehdoton plussa!

 19. Ilman juuria tänne, emme varmaankaan asuisi juuri täällä. Täällä on perhe, ystävät, muistot ja tutut kulmat.

 20. Asun Kuopiossa kallaveden rannalla. Tietysti kallavesi ja puijon ulkoilumaastot ovat huikeita, unohtamatta Hanna ja Irene Partasen mahtavia kalakukkoja, lihapiirakoita ja munkkipossuja.

 21. Turussa kaikki on näppärästi kävely- tai pyöräilymatkan päässä! Itse liikun ympäri vuoden pyörällä ja nautin siitä, että pääsen paikasta toiseen helposti, nopeasti ja halvasti. 🙂

 22. Kerron Puolangasta, ihanan rauhallinen asuinympäristö, edulliset asunnot, itse asun mökillä nyt mutta muutan pian takaisin länsi-Suomeen. Luontoa on ja patikointireittejä.

 23. Olemme päättäneet perheen kanssa retkeillä joka sunnuntai. Kymenlaaksossa on ainakin kaksi kansallispuistoa Repovesi ja Valkmusa. Ja paljon muita retkipaikkoja, retkeily luonnossa on juurruttanut meitä enemmän kotiseutuumme ja arvostamaan tätä aluetta. Ei tarvitse aina lähte kauas että löytää kauniita paikkoja.

  • Terjärv-teerijärvi. Avioliiton kautta tänne muuttanut ,härmän flikka. Pieni paikkakunta: kaikki tuntevat toisensa luo myös turvaa arkeen, suuri rikkaus on kaksikielisyys,lähellä kaksi suurempaa kaupunkia, luonto ja sen puhtaus, monet mahdollisuudet liikuntaan ulkona ja sisällä.

 24. Rauhallinen asuinympäristö; koti metsän vieressä, jossa paljon toinen toistaan ihanampia polkuja mitä kulkea -silti kaikki palvelut lähellä. Metsän vierellä asumisesta en haluaisi koskaan luopua! Sitten on mukavia ihmisiä ja ihanat ystävät lähellä <3

 25. Savossa voi nauttia järvialueen kauneudesta, rauhallisesta elämänrytmistä ja ruuhkattomista kauppareissuista.

 26. On maaseutua mutta Turku on silti lähellä kun haluaa isolle kirkolle, oikea paikka asua kun haluan olla rauhassa, hoitaa eläimiä.

 27. Muutin Kokkolasta 20 vuotta sitten ja olen asunut useissa eri kaupungeissa. Pidän Kokkolasta ja voisin joskus muuttaa takaisinkin lapsuuden maisemiin. Toki koti voi olla missä vaan ja on mukavaa tutustua eri asuinympäristöihin ja ihmisiin.

 28. Terjärv-teerijärvi. Avioliiton kautta tänne muuttanut ,härmän flikka. Pieni paikkakunta: kaikki tuntevat toisensa luo myös turvaa arkeen, suuri rikkaus on kaksikielisyys,lähellä kaksi suurempaa kaupunkia, luonto ja sen puhtaus, monet mahdollisuudet liikuntaan ulkona ja sisällä.

 29. Oulun Nallikari on ehdottoman upea paikka kesällä ja meri lähellä 🙂

 30. Turusta tekee minulle kodin ihana jokiranta, jossa tunnelma on melkein kuin keskieuroopassa!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.