Sisustusuutiset palaavat kesätauolta näin syksyn tullen ja nyt onkin tuhti paketti kotimaisia uutuuksia luvassa. Toki mukaan mahtuu muutama pohjoismainenkin sisustusuutinen.

Kuva: Frankly

Kotimainen designin verkkokauppa Finnish Design Shop on lanseerannut uuden käytettyihin design-kalusteisiin ja -sisustustuotteisiin keskittyvän verkkokaupan nimeltään Frankly. Franckly on Finnish Design Shopin kuratoima ja kehittämä palvelu, josta löytyy käytettynä modernia designia yli 200 parhaalta sisustusbrändiltä. Käyttäjien on mahdollista lisätä Francklyyn myyntiin omia designtuotteitaan ja kaikki myynti-ilmoitukset tarkistetaan ennen julkaisua. Lisää tietoa toimintaperiaatteista löydät täältä.

Kuva: Fiskars Group

Keväällä kolmessa Iittalan myymälässä avautunut Vintage-palvelu laajentui kymmeneen uuteen myymälään kesällä. Loppuvuoden aikana palvelu tulee osaksi kaikkien Suomen Iittalan myymälöiden ja outletien toimintaa. Vintage ostaa ja myy käytettyjä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita. Astioiden kunto tarkistetaan, ja myyntiin kelpaamattomat astiat toimitetaan kierrätettäväksi ja uudelleen hyödynnettäväksi.

Jatkossa Vintage-palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien huonokuntoisia tai rikkimenneitä keramiikka- ja lasiastioita. Kierrätykseen tuotavat astiat hyödynnetään uudelleen rakennusteollisuuden materiaaleina, keramiikasta valmistetaan tiilissä käytettävää tiilijauhetta ja lasimurskaa käytetään eristemateriaalien valmistamisessa. Vintage-palvelu ei osta eikä myy muiden valmistajien astioita.

Kuva: Iittala

Magis, Iittala ja Oiva Toikka ovat luoneet yhdessä uuden Linnut-valaisinkokoelman. Sarjaan kuuluu viisi uniikkia ja helposti siirreltävää lintuhahmoa, jotka tuovat valoa pimeneviin iltoihin.

Oiva Toikka aloitti yhteistyön Magis-muotoiluyrityksen kanssa 2000-luvun alkupuolella. Kartoittaessaan materiaaleja rotaatiovalettuihin tuotteisiinsa Magisin muotoilutiimi päätyi kokeilemaan uudentyyppistä polykarbonaattia. Kävi ilmi, että tiimin kehittämän käsittelytavan ansiosta läpinäkyvä materiaali käyttäytyi tuotannossa lasin tavoin. Magis halusi luoda kokoelman leikkisiä valaisimia ja otti yhteyttä Iittalaan ja Oiva Toikkaan. Toikka innostui kirkkaanvärisen ja monikäyttöisen polykarbonaatin käytöstä. Toikan omien sanojen mukaan muotoilun lähtökohtana on aina materiaali: “Suomalainen muotoilu pohjautuu materiaaliin. Mielikuvituksen tehtävä on muuttaa se taideteoksiksi.”

Erimuotoiset ja -kokoiset valaisimet ovat johdottomia ja ladattavia, mikä tekee ne helposti siirreltäviksi paikasta toiseen. Valaisinkokoelmaan kuuluvat Sulo (S-koko 215×135 mm, L-koko 500×310 mm), Siiri (190×280 mm), Kirassi (270×460 mm) ja Palturi (350×320 mm).

Kuva: K-Citymarket

K-Citymarket lanseerasi uuden tuotemerkkinsä Myhome, johon kuuluu edullisia kodintekstiilejä, astioita ja keittiötarvikkeita sekä piensisustusta. Kaikkia Myhome-sarjan sisustustuotteita yhdistää sama sävymaailma ja tunnelma, joten niitä on helppo sovittaa yhteen.

”Ajattomat vaaleat kuosit ja värit nojaavat skandinaaviseen kotiin, trendikkäät tummat tuovat väriä. Runsaus on taas sallittua.” kertoo syksyn mallistoon kuoseja suunnitellut Susanna Hoikkala.

Kuvat: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureiden 2019 syysmallisto kantaa nimeä ”Intelligent nature”. Mallisto on saanut inspiraationsa pohjolan luonnosta, puhtaista vesistöistä, metsistä ja loimuavista revontulista. Uutuuskuosi on nimeltään Metsikkö ja sen on suunnitellut Vuoden Kuvittajaksi 2019 valittu Matti Pikkujämsä.

Syksyn 2019 mallistossa Lapuan Kankurit julkaisee Saimaannorppa-sarjan, joka on tehty yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa. Jokaisesta myydystä sarjan tuotteesta lahjoitetaan kiinteä summa saimaannorpan suojelemiseen. Saimaannorppa-kuosin on suunnitellut SLL:n koordinaattori Kaarina Tiainen. Kuosissa tulee viehättävästi esiin saimaannorpan nahan rengaskuvio.

Kuva: Mifuko

Reilun kaupan designyritys Mifuko täyttää 10-vuotta. Mifuko on kymmenessä vuodessa kansainvälistynyt vauhdilla, yrityksen koreja ja laukkuja viedään yli 30 maahan. Korinpunonta tuo lisätuloa yli 600 naiselle Kenian maaseudulla, tiedotteessa kerrotaan.

Juhlavuoden kunniaksi Mifuko aloitti yhteistyön Kirkon Ulkomaanavun kanssa Kenian Turkanassa. Siellä valmistetaan palmunlehvästä perinteisillä tekniikoilla kauniita ja kestäviä koreja ja laukkuja. Juhlamallistoon kuuluvat myös suuret XL- ja XXL- koon säilytyskorit, jotka löytyvät uusissa heleissä väreissä. Korit ovat uniikkeja ja niissä näkyy kaunis käsityönjälki. Jokainen tuote on tekijänsä signeeraama. Uudet mallistot esitellään syksyn 2019 Maison&Objet messuilla Pariisissa.

”Mifukon toimintamalli on erityinen. Se luo toimeentuloa syrjäseuduille ja vahvistaa naisten asemaa yhteisöissä. Töitä on mahdollista tehdä kotoa käsin ja kulloisenkin elämäntilanteen mukaan. Toimeentulo on säännöllistä ja edistää perheen hyvinvointia”, kertoo Mifukon toimitusjohtaja Minna Impiö.

Kuvat: Marimekko

Marimekko kertoi jo ensi vuoden kevät-kesä 2020 kodinmallistostaan! Marimekon moderni klassikko, Oiva-astiasarja, saa keväällä 2020 ensimmäistä kertaa valkoisten muotojensa rinnalle uuden lasittamattoman ja värjäämättömän keraamisen massan, jossa on rosoista ja lempeää käsityöläisyyden tuntua. Oiva-sarja myös täydentyy kukkaruukuilla.

Kesän 2020 malliston uusi kuvio on Kasvio (Lotta Maija Paanenen, 2018). Mallistoon nostetaan myös arkistokuvio Primavera (Maija Isola, 1974). Lisäksi malliston uutuuksina nähdään puutarhaessu ja -kassi Tiiliskivi-kuviossa (Armi Ratia, 1952).

LYHYESTI:

  • Ferm Living on julkaissut kuvaston AW19 syysmallistostaan.
  • Kinfolk ja Norm Architechts julkaisevat yhteisen kirjan ”The Touch”, jossa esitellään 25 kotia, hotellia, museota ja liikettä.
  • Tine K on julkaissut syysmalliston nimeltään SLOW.
  • Tarkett on lanseerannut uuden Segno-design-malliston, jonka lattiat voidaan asentaa perinteisesti kolmeen erilaiseen kalanruotokuvioon tai niistä voi suunnitella oman kuvion lattiaan.
  • HABITARE tulee taas! Tuo Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma järjestetään 11-15.9.2019 Helsingin Messukeskuksessa.

Postauksen artikkelikuva: Lapuan Kankurit

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.