Ihastelen usein kirjahyllyjä sisustuskuvissa ja mietin, että meidän kirjahyllyn järjestys pitäisi päivittää. Taitavat asetelmat ja sopivan rennosti asetellut kirjat ja lehdet luovat kiehtovan kodikasta tunnelmaa. Kirjahyllyistä on salakavalasti tullut kovin suosittuja juuri nyt, kun sisustamisen trendit ovat muuttumassa runsaampaan ja personallisuutta korostavaan suuntaan. Kirjahyllyyn kootaan oikeasti kirjoja, ei pelkästään sisustusesineitä. Vaikka luulenpa, että nämä inspiraatioksi poimimani hyllyt on aika tarkkaan stailattu.

lotta_agaton_shelf

Photo: Eklund – Lotta Agaton’s home

Stylizimo_Bookshelf_ikea_hack_760

Photo: Stylizimo blog

roomly_se_bokhylla

Photo: Roomly

em_elle_decoration_lotta_agaton

Photo: Ems Designblogg – Elle Decoration SE (Lotta Agaton’s home)

lotta-agaton-pia-ulin-stockholm-home-interior-scandinavian-style-white-living-room

Photo: Nordic Bliss (Lotta Agaton’s previous home)

Inspiraation meidän olohuoneen kirjahyllyyn sain raksa-aikana tuosta alimmaisesta inspiraatiokuvasta, joka on Lotta Agatonin kodista vuosien takaa. Olen ajatellut, että pitäisi järjestää meidän koko hylly uusiksi: työhuoneen kirjoja täytyisi siirtää olohuoneen hyllyyn ja toisihan uudenlainen järjestys myös kivaa vaihtelua.

kirjahylly-7476

kirjahylly-7479

Meidän kirjahyllyn ”asetelmat” ovat syntyneet sattumalta. Keskimmäiselle hyllylle olen kasannut sekalaisen kokoelman pikkumaljakoita, tuoksukynttilöitä ja valokuvia. Ylimmällä hyllyllä säilytän suurimpia maljakoita silloin, kun ne eivät ole käytössä. Alimmaisella hyllyllä on oma funktionsa: hylly on kaiuttimien paikka ja valkoisessa Iittalan Vakka-laatikossa* säilytän kameratarvikkeitani. Alaosan kaappeihin on kätevä piilottaa loput sisustusesineet, kynttilät ja joulukoristeet.

Kunhan tässä innostun, niin otan viikonloppuoperaatioksi tyhjentää koko hyllyn, pyyhkiä pölyt kunnolla ja järjestää kaiken uudestaan.

P.S. Minusta on aika hauskaa, kuinka ruotsalaisissa blogeissa on näyttävästi uutisoitu, että superstailaaja Lotta Agatonin koti on myynnissä. Jännä ilmiö!

*Iittalan Vakka-laatikko saatu aikoinaan osana blogiyhteistyötä


Translation: Inspiring bookshelves. When we were building our house, I got the inspiration for our bookshelf from Lotta Agaton’s previous home. I should rearrange everything on my shelf and I’ll use the first pictures for inspiration. 

Author

8 Comments

 1. Kuullostaa vähän kliseiseltä, mutta mulle oli mullistava juttu kun näin ekan kerran kuvia kirjahyllyistä, joissa kirjat on pinoissa ja pystyssä olevien kirjojen päällä. Olen niin kirjaston kasvatti, etten ollut tajunnut tällaisen olevan ihan validi vaihtoehto. Ja niitä kirjoja on kertynyt niin järkyt määrät, että pinoamalla säästän ihan oikeasti hurjat määrät hyllytilaa 😀

  • suvi m Reply

   Rennot kirjapinot ovat kaiken lisäksi kauniin näköisiä. 🙂 Jämptisti ja värien mukaan asetellut kirjarivistötkin ovat kieltämättä hauskan näköisiä, mutta omaan tyyliini sopii rennompi esillepano.

 2. Olen aina pitänyt kirjahyllyistä, ne luovat kodikkuutta ja eri kodeissa kirjahylly on yleensä asukkaan näköinen. Minusta ne ovat niin ihania ja haaveilen omistavani suuren kirjakokoelman ja kirjahyllyn sitten joskus 🙂 Onko muuten kertaakaan kaduttanut, että rakensitte integroidun kirjahyllyn? Tuo on todella kivan näköinen ja säästää varman tilaa verrattuna siihen, jos seinällä olisi perinteinen kirjahylly.

  • suvi m Reply

   Olen samaa mieltä: kirjahyllyt luovat kodikkuutta ja minäkään en panisi pahitteeksi vaikka meillä olisi vielä enemmän kirjoja. Nykyisin tulee vain ostettua ennemminkin e-kirjoja…

   En ole katunut tuota integroitua ratkaisua. Se tuo tosi kivaa ilmettä kotiin ja on niin käteväkin kaiken lisäksi. 🙂

 3. Minulle selvisi juuri, että kuolaan kirjahyllyä, joka on nimeltään Ptolomeo. Näin sellaisen vähän aikaa sitten Zarron ikkunassa, mutta arvelin silloin hinnan olevan sellainen, ettei kannata mennä enempää kyselemään. Mutta kirjahyllyt tuovat kyllä kivasti tunnelmaa, sellainen siis pohdinnassa täälläkin. Tuo teidän kirjahylly on kyllä tosi kiva.

  • suvi m Reply

   Okei, pitääpäs tsekata mikä tuo Ptolomeo on… 😀

   Kirjahyllyt <3

 4. En ole ihan varma mitä tarkoitat Agaton-kommentilla, mutta ottaen huomioon miten haluttuja suomalaisten bloggaajien vaatteet ovat kirppiksillä/netissä, veikkaan, että Agatonin koti saa aika monta kiinnostunutta potentiaalista ostajaa ihan vain omistajansa takia.

  Mutta jännä ilmiöhän se on, ”melkein sukua julkkikselle” vai mikä siinä sitten on? 🙂

  • suvi m Reply

   Juu, varmasti Agatonin koti menee helposti kaupaksi. En vaan jotenkin voisi kuvitella Suomeen samanlaista tilannetta; että monissa blogissa kirjoitettaisiin jos jonkun meidän huippusisustajan koti tulisi myyntiin. 😉 Mutta eihän sitä koskaan tiedä…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.