Blogiani pidempään seuranneet tietävät varmasti, että arvostan hyvää ja ajatonta muotoilua ja muotoilijoiden työtä suuresti. Yksi suosikkimuotoilijoistani on Kaj Franck, joka on suunnitellut tuotteita esim. Arabialle, Iittalalle ja Artekille. Hänen tunnetuimpia töitään ovat mm. Kilta-sarja (josta myöhemmin muodostui Teema), Lokerovati sekä Kartio-lasisarja.

Ajattelin vinkata teille, että Yle Areenassa on nyt katsottavissa Kaj Franckista tehty uusi dokumentti ”Oiva, pöytä ja Kaj Franck”, tässä suora linkki dokumenttiin. Dokumentti raottaa muotoilijalegendan uraa, tuotantoa ja persoonaa entisten työtovereiden ja ystävien avulla, pääkertojana on muun muassa Kastehelmi-astiat suunnitellut Oiva Toikka ja lisäksi dokumentissa kuullaan muun muassa Fujiwo Ishimotoa ja Tauno Tarnaa. Kotimaista designiä on esillä yllin kyllin, ja musiikeista vastaavat Kerkko Koskinen, Antti Lehtinen ja Verneri Pohjola.

Author

4 Comments

    • Itse en ole vielä ehtinyt katsoa kokonaan tuota dokumenttia, mutta pitääpäs korjata tuo asia nyt mahd. pian. 🙂

    • Olemme olleet oikein tyytyväisiä Adean Band-sohvaan. Kangas oli ehkä väärä valinta, kun se nyppyyntyy melko helposti ja kisujen kynnet uppoavat siihen vähän liiankin hyvin. Mutta onneksi ne nypyt saa helposti pois…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.