Tällä hetkellä sisustuksessa kuumin juttu taitaa olla tummat sävyt niin seinissä kuin huonekaluissakin. Seuraavat Elle Decoration UK:ssa julkaistut kuvat heijastavat hyvin ajan henkeä ja tuovat inspiraatiota omakin kodin sisustamiseen. Minussa ne herättävät taas kaipuun tummaan makuuhuoneeseen – toivottavasti aikaa makuuhuoneen maalaukseen löytyisi pian!

Makuuhuoneen lisäksi meillä olisi tarkoitus poistaa lautaseinä saunatuvasta ja maalata sekin tummaksi. Mutta lähes kaikissa inspiraatiokuvissa näkyvät vain tummat seinät ja mietinkin, että minköhän värisiksi katot on maalattu? Pitäisiköhän nekin maalata tummaksi jos seinätkin ovat? Meidän työhuoneessa on lähes mustat seinät, mutta katto on silti valkoinen…

Kristofer_Johnsson_1204-copy

Kristofer_Johnsson_1203

Kristofer_Johnsson_1204

Kristofer_Johnsson_1201

Sininen näyttää olevan nouseva trendiväri myös sohvissa. Sinisen sävyt eivät kuitenkaan ole ne monen kammoksuvat 1990-2000-luvun alun räikeydet, vaan nyt sävyt ovat pehmeitä ja syviä.

Tässä asunnossa on toki valkoisiakin seiniä, mutta nykyisin kuvissa käytetty valaistus jonkin verran tummempi kuin aiemmin, jolloin vaaleatkin huoneet näyttävät tunnelmallisilta. Enää ei kai ole enää niin trendikästä kuvata supervaloisia tiloja tai käsitellä kuvia entistä valoisammaksi… Täysin valkoisia koteja näkee nykyisin oikeastaan vain netissä, harvemmin enää sisustuslehdissä.

P.S. Vielä ehtii osallistua Iittala-arvontaani! 😉

Translation: It seems that dark colours are the hottest trend in interior design at the moment. It makes me want to paint our bedroom walls dark – this has been on my to-do-list for a while now and inspiring images like these just encourage me to carry out the plan. I hope we’ll find time for painting soon!

Credit: Pictures styled by Sasa Antic and photographed by Kristofer Johnsson for Elle Decoration UK.

Author

6 Comments

 1. Tykkään, vaikka vaaleuden ystävä olenkin. Tumma tuo sellaista ryhdikkyyttä ja särmää. Vähän niinkun Artekin jakkaroissa; valkoinen on kiva mutta musta on tosi magee.

  Olen puolioistavuotta miettinyt että haluan maalata jonkun seinän lähes mustaksi mutta vieläkään sitä oikeaa seinää ei ole löytynyt =D Alakerran wc voisi olla kokonaan musta mutta koska kissojen hiekkalaatikko on siellä, pelkään että tummat seinät olisivat todelal huono ajatus. Eli sen tumman seinän etsintä jatkuu… ja miehen ympäripuhuminen, sillä kaikki seinät on maalattu valkoiseksi noin kolme vuotta sitten 😉

  • Niinpä, tummat sävyt tuovat särmää ja syvyyttä. Jos kaikki on liian vaaleaa, tulee helposti liian lättänä fiilis. Vaikka vaalean ystävä olen minäkin! 🙂

   Kissanhiekka ja tummat seinät eivät kyllä välttämättä ole ihan paras kombo. 😉 Toivottavasti saat sen tumman seinän vielä jonnekin….

 2. Totta puhut! Taisin kesällä lukea tavallista vähemmän sisustuslehtiä, taikka sitten niiden sisustukset pyöri kesällä vain asuntomessusisustuksien ympärillä. Se fiilis, kun ekan kerran pitkästä aikaa avasin lehden, joka oli täynnä erilaisia, inspiroivia ja tunnelmallisia koteja! Siinä kohtaa tajusin, että vaikka blogeja onkin kiva lukea, ja nekin inspiroivat, tarvitsen oman sisustuslehtihetkeni 🙂

  • Kyllä, minäkin tarvitsen oman sisustuslehtihetkeni! Lehteä on ihan eri lukea kuin jotain sähköistä vempelettä. Lehden parissa rentoutuu jotenkin selkeämmin, sillä se ei ole niin nopeaa poukkoilua kuin netissä surffailu usein on. Molempia tarvitaan. 🙂

 3. Tummat seinät viehettää kyllä kovasti! Ja olisi ihana maalata niitä lisää, mutta pelkään, että imaisevat liikaa valoa, vaikka näin syksyllä hämärä onkin ihana.

  • Vähällä oli ettei keväällä oltaisi jo maalattu makkaria tummaksi. Sitten tuli kesä ja tulin melkeinpä toisiin ajatuksiin. Valoisuus oli ihanaa ja tumma makkari ei enää kiehtonut samalla tavalla. Kunnes nyt taas… 😀 Saa nähdä miten käy, maalataanko vai ei….

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.