Nyt seuraa muutama inspiroiva kuva Ikean Livet Hemma -sivustolta. Tämän tyyppisiä kuvia haluaisin itsekin oppia ottamaan…
Nyt on ilmeisesti parsan sesonkiaika parhaimmillaan. Katselin parsanippuja kaupassa ja tuumin, että niistä olisi kiva koittaa tehdä jotain, mutta en ole vielä koskaan kokannut parsaa (kuten olen kertonut, en ole mikään keittiömestari). Olisiko teillä hyviä ja helppoja vinkkejä?
Tässä viimeisessä kuvassa näkyvä keittiövälineteline muistuttaa minua opiskeluajoista. Haaveilin silloin, että tuollainen teline täytyisi saada omaan pikkukeittiöön ja koska vuokra-asuntoon ei voinut tehdä reikiä seinään, piti se epätoivoisesti yrittää kiinnittää teipillä. 😀 Niin kovin viehättynyt olin silloin noista telineistä ja kauniista keittiövälineistä… Ja onhan ne viehättäviä edelleenkin. Nyt meillä on lastat ja kauhat sullottuna lieden vieressä olevaan purkkiin ja loput ovat saarekkeen laatikossa.
kuvat: Ikea Livet Hemma – photographer Roland Persson & photographer Nina Broberg
40 Comments
Kävin tänään pitkästä aikaa Ikeassa. Siellä olisi ollut kaikkea kivaa. Paljon omaan makuuni sopivia tuotteita. Onneksi pysyin tiukkana eikä mukaan lähtenyt juurikaan heräteostoksia!
Voi vitsi, minä en ole käynyt Ikeassa pitkään aikaan! Täältä on niin pitkä matka lähimpään ja Turussakin tulee nykyään käytyä harvemmin, kun vanhempani muuttivat sieltä pois. Olisi kyllä tosi kiva päästä katsomaan, mitä sinne on tullut. Ja hakemaan pari Vågo:ta…
Parsat helppo tehdä.Poikkaset pari senttiä loppuvarresta eli puhumisen osan pois, nypit sivusta ns lehdet muttei siis päästä terttua.Keität suolavedessä n 5 min ja tarjoilet sen heti voisulan tai hollandaise, bearnais ym kastikkeen kera. Loistava lisä kalalle tai lihalle.Voi myös kääriä pekonia ympärille, mutta itse pidän simppelistä enemmän
Nam! Kuulostaa hyvältä ja helpolta. 🙂
Ja sitten kun aina sanotaan että pitää keittää pystyssä parsakattilassa, niin forget it. Myös syvä kasari/paistinpannu ajaa saman asian. Parsat mahtuvat hyvin ja kypsyvät ihan yhtäläisesti. Sitten kun päätyy syömään koko kevätkauden pelkkää parsaa, niin voi alkaa hifistelemään ja ostamaan sen oikeanlaisen kattilan.
Hyvä, kiitos vinkistä! Tuollaista ohjeistusta en ollut vielä kuullutkaan. 🙂
Mullekin tulee tuosta viimeisestä kuvasta mieleen opiskeluaika. Mulla oli niin pieni yksiön keittokomero, että sinne piti ujuttautua lähes kylki edellä, sivuttain! Tosi vähän säilytystilaa.. Kiinnitin seinään Ikean tangon ja koukuista roikkuivat ruuanlaittovälineet. Itse asiassa, sellainen tanko miellyttää yhä silmääni ja toinen sellainen on mun vaatehuoneen ovessa huivitankona 😀
Se huivitanko onkin varmasti tosi näppärä! 🙂 Leikkimökkiin voisin kehitellä jotain tankosysteemiä myös. Sitten joskus, kun se leikkimökki saadaan…
Ihan simppeli varovasti suolavedessä keitetty parsa hollandaisekastikkeen kera on ihan parasta. Jos ei jaksa/osaa tehdä ko kastiketta voin suositella voisulaa ja sitruunamehua. Tykkään myös grillata minuutin keitettyä parsaa – muutama parsa yhteen ja viipale pekonia tiukasti ympärille.
Parsa ja pekoni yhdistelmä kuulostaa niin hyvältä. Voisi joskus grillailla sellaista… 🙂
Pidän itse tosi paljon parsasta, tässä blogissani ohje parsa hollandaise: http://nautiskellen.blogspot.com/2012/04/parsaa-hollandaise.html
Tykkään myös grillata parsaa: kääri vain parsatangon ympärille viipale pekonia ja grillaa kunnes pekoni ruskistuu, pekonin rasva toimii tosi hyvin parsan kanssa! Ja pekoni-parsapiiras on myös hyvää, sitä voisikin tehdä viikonlopun kunniaksi! 🙂
Oi, täytyypäs käydä kurkkaamassa blogistasi tuo ohje. Kiitos! 🙂
Kuten yllä jo on kirjoitettu, niin keitetty parsa ja hollandaiskastike tai valkosipuli-aioli on ihan parasta. Mutta myös nämä parsapiiraat on helppoja ja tosi herkkuja http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/toukokuu_2010/fi_FI/nopeat_parsa-savulohipiiraat/.
Keittiövälineet on tuottaneet minulle päänvaivaa usein. Välillä ne on laatikossa, välillä telineissä ja juuri nyt purkissa pystyssä tasolla. Jos on uusia vinkkejä niin mielelläni kuulisin.
Kiitos sinullekin vinkistä. 🙂
Keittiövälineiden säilytykseen ei taida kovin montaa eri konstia olla. Tai voisihan sitä kehittää jonkin vaijerisysteemin, josta niitä roikkuisi… 😉
Mekin grllaamme usein parsaa. L
Leikkaa parsasta n. 2-3 senttiä puutunutta vartta pois, kierittele parsat kauttaaltaan oliiviöljyssä, lisää pintaan pippuria ja suolaa ja sitten grilliin.
Jos haluat tosi hyvää niin kääri parsat pekoniin ja grillaa, Nam!
Tätä täytyy kyllä koittaa! 🙂
Itsekään en ole parsasta mitään kokkaillut, mutta ystävä tekee usein parsa-pekoni-piirakkaa ja on muuten melkoisen hyvää!
Kuulostaakin hyvältä. 🙂 Parsa-pekoniyhdistelmä tuntuu olevan se klassikko.
Parasta parsa on paistettuna normi paistinpannulla, oliiviöjyä pohjalle ja suolaa lopuksi maun mukaan! Rapsakaksi paistettuna aivan huippua!
Nam nam! 🙂
Mä olen vasta viime vuosina alkanut käyttään parsaa. Useimmiten ihan vaan keitän sen muutaman minuutin ja tarjoan hollandaisekastikkeen kanssa. Tänä vuonna ajattelin kokeilla ainakin grillattuna ja piiraassa. 🙂
Minuakin houkuttaisi tuo grillaus. Pekonia vaan vähän ympärille… 🙂
Kiitos kivasta blogista! 🙂 Odotan erityisesti piha-aiheisia postauksia, kun on omalla agendalla ensi kesäksi laitella pihaa uuteen uskoon.
Minä tykkään laittaa parsan uunissa. Ei mene ylikypsäksi, kuten usein voi käydä, jos parsan keittää eikä muista vahtia keittoaikaa tarpeeksi 😉
Tässä mun suosikkiparsaohje, jossa myös kerrotaan, miten uunikypsennys tapahtuu: http://sitruunaruoho.net/2011/06/08/parsaa-pekonia-ja-uppomuna/
Pihajuttuja on kyllä tulossa. Meillä on piha niin alkutekijöissään, että siitä riittää kirjoitettavaa. Ja kiva jos niitä jaksaa joku lukeakin. 🙂
Ja kiitti myös parsavinkistä! 🙂
ihan klassinen parsaresepti on keitetty parsa hollandaise-kastikkeella, parmankinkkua ja paistettua munaa. Hyvää on ja helppoa!
Sepäs kuulostaa herkulliselta myös. 🙂
Kunhan laittaa kaveriksi tarpeeksi rasvaista pekonia, niin parsalla on lupa vähän epäonnistuakin 🙂
Mä tein tällä ohjeella ja oli ihan huippua: http://chicling.blogspot.com/2012/03/paahdettua-kuhaa-parsan-ja-pekonin-kera.html
Västerbottenin tosin korvasin parmesaanilla. Mun taidot ei veny hollandaiseen asti, vaikka ahkera kotikokki olenkin.
Ja vielä parsan käsittelystä, puinen varsi (se vaaleampi varsi tyvestä) leikataan pois, parsat kuoritaan ohuelti latvaan asti ja keitetään laakeassa kasarissa.
Hannan ohjeet ovat aina niin herkullisia. 🙂
Ja kiitti myös tuosta parsan käsittelyohjeesta. Se tuli tarpeeseen. 😉
Meillä taiotaan parsat herkuksi uunissa; napsastaan juuresta pari senttiä pois, oliiviöljyä, sormisuolaa, pippuria ja sitruunaa – ja parsat riviin uunivuokaan ja 200 asteeseen 15 minuutiksi. Itse en pidä pekonista lainkaan, joten olen tämän pekonireseptin muokannut parmankinkulla – tulee hemmetin hyvää 🙂
Voisulaa ja uppomunaa kylkeen. JAM!
Tässä tulee ihan nälkä, kun näitä vinkkejä lukee! 🙂 Täytyy jossain vaiheessa testata kaikki vaihtoehdot. 🙂
Tämä kevään herkkuni: parsaa uunissa. Öljyä, sormisuolaa ja mustapippuria, uunissa reipas 10 min. 200 asteessa ja nauttimaan esimerkiksi lihan lisukkeena. Nam!
Kuulostaa niin hyvältä! 🙂
Parsa katkeaa automaattisesti siitä kohtaa kun kuiva kanta ja tuore varsi eroaa, eli ota parsan molemmista päistä kiinni ja ala taivuttaa kunnes napsahtaa!
Ok, kiitti vinkistä! 🙂
Smördegspaj med sparris och lax
Hei,
tässä parsapiirakan resepti ruotsiksi. Piirakka on juhlavan näköinen, eikä ole liian monimutkainen tehdä.
Terv. Helena
Ingredienser
Beräknat för 6-8 portioner
1 st kyld smördegsrulle, 250 g
1 + 2 st ägg
500 g grön sparris
200 g skivad kallrökt lax
200 g naturell färskost light (12%)
1 dl hackad dill
1 dl fint skuren gräslök
2 krm salt
nymald svartpeppar
Tillbehör:
1 påse(ar) blandad sallad
250 g cocktailtomater
1 st fänkål
citronklyftor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Markera med en kniv en ram, ca 2 cm från kanten, men skär inte igenom smördegen. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda ca 10 minuter tills degen börjar få fin färg.
3. Vispa samman 2 ägg, färskost, dill och gräslök med 2 krm salt och lite nymald vitpeppar. Skär bort nedersta delen av sparrisstjälkarna. Olja sparrisstjälkarna lätt.
4. Tryck lätt till den halvgräddade smördegen innanför ramen för att ge plats åt fyllningen. Lägg på laxskivorna och fördela fyllningen över och lägg sedan på den oljade sparrisen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills fyllningen stannat. Servera med en blandad sallad gärna med tunt skuren fänkål.
1
2
3
4
5
(152 röster) Bra
Tack tack. Täältä voinkin sitten tarvittaessa kurkata ohjeen suoraa. 🙂
ps.
Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria!
ds.
OK. 🙂
Meillä ollaan ihan hulluna parsaan ja siitä on tullut tehtyä paljon kaikenlaista vuosien varrella. Klassinen annos tosiaan on tuo parsaa hollandaise, tai uppomuna ja pekoni/parmankinkku parsan kanssa:
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/06/alkukesan-viimeiset-parsat.html
Superhelppo pitkäaikainen suosikkimme (ehkä suosikki-parsareseptimme) on parsapasta:
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2008/03/resepti-tagliatelle-con-aspargi-ed-erbe.html
Grillattu parsa on kanssa herkkua, grillatessa kannattaa olla nopea ettei parsat kuivahda. Parsasta on muutenkin moneen:
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/05/parsarisotto.html
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2011/07/parsasalaatti.html
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2010/05/parsakeitto-creme-ninon.html
http://divaaniblogit.fi/avaruusasema/2010/05/mintulla-maustetut-parsapiiraat.html
Anteeksi, että tuli näin paljon tungettua linkkejä tähän, mutta kun parsa on niin suurta herkkua, ettei voinut olla jakamatta näitä. 🙂
Ei haittaa linkitys. Olen vain iloinen, että nyt minulla on paikka, josta löytyy monta hyvää parsareseptiä helposti. 🙂
Jospa sitä sitten viikonloppuna koittaisi jotain reseptiä…